Блог

Блог

Фасети естетична стоматология от ImpressionDent София от д-р Бялев
Полезно

Как се определя цената на фасетите?

Много от пациентите ни, за да се сдобият със забележителна усмивка, залагат на фасетите като инвестиция в себе си. Поставянето им е решението при криви, счупени или недобре подредени зъби.
Този метод за създаване на холивудска усмивка е изключително популярен, а резултатите, които се постигат чрез него, обират овациите. Ако се питате по какъв начин се определят цените на фасетите и кои са факторите, влияещи върху цената им, то ние ще се постараем да ви отговорим.

Прочети цялата статия
Сапфирени-Брекети-при-ортодонт-Д-р-Яна-Мохаммад-Бялева
Полезно

7 важни факти за сапфирените брекети

Много пациенти се притесняват от носенето на брекети и това е причината да залагат на всякакви други възможности за корекция, но не и на ортодонтско лечение. Те избират естетични композитни възстановявания или фасетиране, но истината е, че няма по-добър начин за изправяне на зъбите от поставянето на брекети, просто защото структурата на зъбите остава непокътната.

Прочети цялата статия
Прозрачни брекети ортодонтско лечение за възрастни дентална клиника Impression Dent София кв.Хладинлинка
Полезно

Метални, сапфирени брекети или алайнери

Може би няма да ви изненадаме с твърдението, че подредените и красиви зъби са предпоставка за доброто ни самочувствие. Именно усмивката е нещото, което освен че може да ни открои, е способно да създаде и първото и най-важно положително впечатление за нас. И това не е случайно. Според проучване на американски учени, зъбите са първото нещо, което забелязваме в комуникацията си с непознат. Навярно, ако се замислите, бихте потвърдили това и вие. В предишен материал ви разказахме какви са особеностите на бондинга и фасетите, а днес ще се спрем на един често срещан проблем – неправилно подредените зъби.

Прочети цялата статия
Почистване-на-зъбен-камък-плака-София-кв-Хладилника-Дентална-клиника-Impression-Dent-2
Полезно

Какво представлява зъбният камък и защо е важно да се почиства редовно?

Вероятно повечето от вас са се сблъсквали с така неприятния зъбен камък, който освен че понякога е доста видим, често и създава личен дискомфорт. Нека обаче разгледаме по-детайлно какво всъщност представлява той и какви са причините за появата му.

Прочети цялата статия
Diona в дентална клиника Impression Dent керамични фасети
Полезно

Бондинг или фасети?

Естетичната стоматология е дял от денталната медицина, развиващ се с изключително бързи темпове и предлагащ множество алтернативи. Именно поради тази причина, ако се интересувате от здравината на зъбите си, цвета им и правилната им подредба, то най-вероятно често посещавате стоматолога си и сте добре запознати с възможностите за моделиране на красива усмивка.

Прочети цялата статия
ПрофилактиченПреглед-Дентална-Клиника-Impression-Dent-София
Полезно

Какво трябва да знаем за зъбния кариес?

Eдно от най-често срещаните заболявания в устната кухина e зъбният кариес. Именно поради тази причина възможностите за неговото лечение през годините се усъвършенстват до голяма степен, като те зависят и от дълбочината на кариозния процес.

Вероятно повечето от вас са се сблъсквали поне веднъж в живота си с този проблем, но знаете ли, че съществуват три стадия на зъбен кариес в зависимост от дълбочината на лезията?

Прочети цялата статия
Циркониеви-Коронки-кв-Хладинлика-София-Дентална-Клиника-Impression-Dent-д-рБялев
Полезно

Защо да изберем циркониевите коронки пред металокерамичните?

Красивата усмивка е изключително важна за всеки един от нас. За съжаление с течение на времето зъбите ни могат да се увредят, разрушат, счупят или под влияние на странични фактори, да сменят цвета си. Тогава на помощ идва стоматологичното решение – коронка.

В този материал ще ви разкажем за царицата при короните – циркония. Или защо да изберете поставянето на циркониева коронка пред металокерамична такава.

Прочети цялата статия
Лош-дъх-Дентални-клиники-ImpresionDent-Д-р-Бялев.
Полезно

Най-лошият кошмар – лошият дъх

Лошият дъх е сред най-често срещаните проблеми, които могат да се появят при малки и големи. И навярно повечето от вас знаят това. Халитозата, както още се нарича това състояние, може да бъде предпоставка за проблемна комуникация, занижено самочувствие и социална изолация. За да се избегне този проблем е добре да бъдем запознати с факторите, които го причиняват и с възможната превенция срещу него.

Прочети цялата статия
Call Now ButtonПозвънете ни!