Блог

Зъболекар д-р Бялев с неговата пациентка Диона в дентална клиника Impression Dent
Д-р Бялев

Какво представлява комплексно лечение – ортодонтия и естетика заедно

Когато се говори за естетична стоматология със сигурност методите, които пациентите предпочитат, са по-малко инвазивните. Това е причината в близките години да се работи предимно с такива технологии, чрез които възможно най-лесно и щадящо, се постигат най-добри резултати.Практиката ни показва, че понякога е препоръчително да се проведе ортодонтско лечение преди

Прочети цялата статия
Сапфирени-Брекети-при-ортодонт-Д-р-Яна-Мохаммад-Бялева
Д-р Яна Мохаммад-Бялева​

7 важни факти за сапфирените брекети

В предишния си материал ви разказахме за видовете брекети и разликата между тях. Стана ясно, че всички те имат своите предимства и недостатъци, а според индивидуалния случай на всеки пациент, специалистът ортодонт може да даде най-добрия съвет кой от вариантите е най-подходящ. Към такова ортодонтско лечение се пристъпва, когато имате неправилно

Прочети цялата статия
Прозрачни брекети ортодонтско лечение за възрастни дентална клиника Impression Dent София кв.Хладинлинка
Д-р Бялев

Метални, сапфирени брекети или алайнери

Може би няма да ви изненадаме с твърдението, че подредените и красиви зъби са предпоставка за доброто ни самочувствие. Именно усмивката е нещото, което освен че може да ни открои, е способно да създаде и първото и най-важно положително впечатление за нас. И това не е случайно. Според проучване на американски учени, зъбите са първото нещо, което забелязваме в комуникацията си с непознат. Навярно, ако се замислите, бихте потвърдили това и вие. В предишен материал ви разказахме какви са особеностите на бондинга и фасетите, а днес ще се спрем на един често срещан проблем – неправилно подредените зъби.

Прочети цялата статия
Почистване-на-зъбен-камък-плака-София-кв-Хладилника-Дентална-клиника-Impression-Dent-2
Д-р Бялев

Какво представлява зъбният камък и защо е важно да се почиства редовно?

Вероятно повечето от вас са се сблъсквали с така неприятния зъбен камък, който освен че понякога е доста видим, често и създава личен дискомфорт. Нека обаче разгледаме по-детайлно какво всъщност представлява той и какви са причините за появата му.

Прочети цялата статия
Певицата Диона с фасети от дентална клиника Impression Dent
Полезно
Д-р Бялев

Бондинг или фасети?

Естетичната стоматология е дял от денталната медицина, развиващ се с изключително бързи темпове и предлагащ множество алтернативи. Именно поради тази причина, ако се интересувате от здравината на зъбите си, цвета им и правилната им подредба, то най-вероятно често посещавате стоматолога си и сте добре запознати с възможностите за моделиране на красива усмивка.

Прочети цялата статия
ПрофилактиченПреглед-Дентална-Клиника-Impression-Dent-София
Полезно
Д-р Бялев

Какво трябва да знаем за зъбния кариес?

Eдно от най-често срещаните заболявания в устната кухина e зъбният кариес. Именно поради тази причина възможностите за неговото лечение през годините се усъвършенстват до голяма степен, като те зависят и от дълбочината на кариозния процес.

Вероятно повечето от вас са се сблъсквали поне веднъж в живота си с този проблем, но знаете ли, че съществуват три стадия на зъбен кариес в зависимост от дълбочината на лезията?

Прочети цялата статия