Skip links

Генетични Изследвания

Генетично изследване 01

Генетичните изследвания са ключов инструмент в превенцията и лечението на редица заболявания, в това число и такива, свързани със зъбите и устната кухина.

В дентална клиника Impression Dent се стремим да предложим на пациентите си най-съвременните методи за диагностика и лечение и в партньорство с лидерът в генетичните изследвания на българския пазара лаборатория Геника предлагаме възможност да проверите генетичната си предразположеност към парадонтоза и други заболявания.

Защо да се доверите на дентална клиника Impression Dent?

В дентална клиника Impression Dent разглеждаме комлексно всеки отделен случай и прилагаме всички новости в денталната медицина с цел оптимално точна диагностика и навременно и адекватно лечение. Едно от най-често срещаните заболявания, с които се сблъскваме в практиката си е именно пародонтозата. С помощта на генетичен тест можем да бъдем по-информирани за факторите, обуславящи заболяването и да приложим най-доброто лечение спрямо конкретния клиничен случай.

Защо да направите генетично изследване и какви са реалните ви ползи от него?

Доказва причината за заболяването

Предоставя възможности за персонализирано лечение

Предоставя информация за вашия генотип

От полза е не само за конкретния момент, а и дава възможност за евентуални промении в положителното развите на вашия начин на живот.

Защо да изберете генетичен тест и за кого е подходящ?

При пациенти с фамилна история назад във времето

Със симптоми на пародонтит или с хроничен такъв

При предстоящо ортодонтско лечение

Преди поставяне на зъбен имплант

При компрометирана имунна система – ревматоиден артрит

Ако страдате от диабет тип 1 или 2

Ако сте пушачи

Ако страдате от астма

Какви са предимствата от извършването на генетични изследвания?

Тестването няма задължителен характер, но може да бъде много полезно за:

  • Оценка на рискове – генетичните тестове дават дават точна информация за предразположеност определени заболявания. Резултатите от тях мога да послужат за управление на рисковете от развитие на пародонтални заболявания или кариеси

Така вашият дентален специалист може да насрочва по-чести профилактични прегледи, процедури за почистване на зъбна плака и зъбен камък с цел превенция. 

С помощта на генетичните изследвания могат да бъдат изготвени персонализирани планове за оптимална орална грижа на професионално и домашно ниво, които да намалят вероятността от развитие на проблеми;

  • Профилактика и ранно откриване на много състояния – генетичните тестове могат да помогнат и за по-ефективна профилактика и ранно откриване на бъдещи проблеми. Давайки точна информация на вашата предразположеност към определени състояния, денталният специалист може да предприеме специализирани мерки за предотвратяване на проблеми, както и да ви препоръча по-специални продукти за орална хигиена, към които да се насочите;
  • Персонализирано лечение – Вашият дентален лекар може да адаптира методите и процедурите в зависимост от Вашите индивидуални характеристики, което може да увеличи ефективността на лечението и да намали риска от нежелани реакции.

Какви са предимствата от извършването на генетични изследвания?

Най-тежкото усложнение, което може да възникне вследствие на парадонтозата е загубата на един или повече зъби. Статистиката показва, парадонтозата е сред най-честите причини за загуба на зъби (три пъти по-често в сравнение с други причини). Има риск да отхвърляте значително по-често зъбни импланти. Още по-притеснителни са данните, че при пушачите рискът от гореспоменатите уточнения нараства до осем пъти.

Нашият партньор

Тестовете в клиника IMPRESSION DENT се провеждат в партньорство с лаборатория Геника, които са с 20 годишен опит в генетичните изледвания в България. В допълнение към теста, пациентът получава и информация за генетичното си предразположение за развитие на евентуален пародонтит. 

Мнения от наши пациенти

Didi TotevaDidi Toteva
18:47 10 Oct 22
I want to express my gratitude to Dr. Ibrahim and the entire team. Because without them I wouldn't have this smile. Thank you from the bottom of my heart. ❤️❤️❤️🙏🙏🙏
Daria kDaria k
10:14 13 Sep 22
Provided an informative consultation for me, we’re very responsive, and understood my needs.
Antoniya YonovaAntoniya Yonova
16:06 11 Mar 22
I am very happy with my new smile from Dr Byalev and his team - they did their best and the result is amazing! Thank you so much!
Mikael WilmarthMikael Wilmarth
15:45 13 Dec 20
They are perfect !!! Nice front desk !!! all the best !!!
js_loader