Случаят Даниела – нова усмивка с циркониеви корони

Циркониеви корони – Клиничен случай Дентална клиника Impression Dent гр.София

През дългогодишната си практика и от многобройните и различни казуси на пациенти, ние от Дентална клиника Impression Dent разбрахме, че проблемите със зъбите създават не само физически неразположения, но и в много от случаите оказват влияние върху психиката на пациента и неговото самочувствие.

Имаме възможността да се срещаме с различни хора и да опознаваме техните лични истории. Благодарение на професионализма на екипа ни, успяваме да дадем нов старт в живота на всеки от пациентите ни, като красивата усмивка е основополагащата за това.

Решихме да ви пренесем в света на реалната практика, като ви запознаем с някои от най-интересните клинични случаи, с които сме се сблъсквали.

Като заначало избрахме да ви запознаем с историята на Даниела – красива и успешна жена, която посети клиниката ни с оплаквания, че не успява да се храни пълноценно, защото някои от задните и зъби са разрушени или напълно липсват. Даниела се занимава с комуникация с хора и като един от най-големите си проблеми тя определи ниското си самочувствие. Всички ние разбрахме колко трудна е професията и, а всъщност това, че тя не успяваше да се усмихне на клиентите и партньорите, можеше да се превърне в пагубно.

Какво направихме за нея?

  • При първото и посещение при нас проведохме първична консултация и направихме рентгенова снимка, с която установихме какви са реалните проблеми. Снимката ни даде възможност да анализираме състоянието на всичките и зъби, челюстта, венечната линия и да установим съществуват ли патологични изменения или костни проблеми, свързани с някои от най-честите заболявания.
    Взехме необходимите предварителни отпечатъци от зъбите и, за да започнем изготвянето на ле
    чебен и финансов план.

 

  • След няколко дни Даниела се върна в клиниката ни, като това второ посещение отне около два часа. В Impression Dent се борим до последно за запазването на всеки зъб, но когато се сблъскваме със силно разрушени зъби и възможностите за лечение са напълно изчерпани, се налага и тяхното изваждане. Това направихме и при случая на Даниела. Също така започнахме постепенното лечение на тези зъби, които можехме да запазим.

  • Срещите ни продължиха с посещение, в което под местна упойка изпилихме зъбите на горната и долната и челюст, взехме отпечатъци, като по този начин започнахме и работата по направа на циркониеви коронки. Защото знаем, че външният вид е важен за всеки пациент, веднага след изпиляването на зъбите, екипът ни постави временни пластмасови коронки, с които Даниела трябваше да остане в продължение на 3 дни.

Изпиляване на зъби Циркониеви корони Impression Dent

  • Следващото и посещение в клиниката ни беше едно от най-емоционалните за нея, защото именно тогава ние поставихме cad-cam временни пластмасови коронки, с които тя успя да види на практика как ще изглеждат новите и зъби като цвят, форма, размер и съответно контактите при захапка. В тази стъпка от лечението пациентът успява да усети коронките си, да разбере как се чувства с тях и при нужда от корекция, тя да се направи. Ако обаче резултатът е добър и с поставените коронки пациентът се храни нормално, то до 5 работни дни се поставят и постоянните коронки.

  • И разбира се – черешката на тортата се открива в последното посещение на Даниела, когато в рамките само на час, екипът ни постави изготвените циркониеви корони. За нас е изключително важно резултатът да бъде запазен, а за да се случи това, то инструкциите и краткото обучение за орална хигиена, които правим на пациентите ни, са задължителни.

Даниела си тръгна от кабинета ни с широка усмивка и високо вдигната глава. Когато видяхме това, за пореден път си дадохме сметка, че нашата работа не е просто професия, тя е помощ, човечност и професионализъм в едно.

 

Свържете се с екипа на Дентална клиника Impression Dent, запазете своя час за първи безплатен преглед и се доверете на опита, който несъмнено се оказва най-ценен!

Циркониеви-Корони-клиничен-случай-преди-резултат-преди-2 Циркониеви-Корони-клиничен-случай-преди-резултат-след-2
д-р Ибрахим Бялев от Дентална клиника Impression Dent

Вашият лекар

Д-р Бялев

Естетична Стоматология

Аз ще направя красивата ти усмивка възможна! Д-р Бялев е с 8 години опит в естетичната стоматология. Основател е на стоматологична клиника „IMPRESSION DENT", в София, България. Работи непрекъснато в посока да развива стоматологичната си практика с разбиране към пациентите и техните нужди. Един от най-добрите специалисти в естетичната стоматология, той залага на висококачествените медицински материали от най-ново поколение, като следва тенденциите в областта на стоматологията.

Още полезни статии от нашия блог

Анелия-нова-усмивка-Дентална-Клиника-гр.София-Impression-Dent
Полезно
Д-р Бялев

Видове Фасети. Кой да изберем?

Фасетите са един от най-предпочитаните методи за корекция на несъвършенства по зъбите. В съвременната естетична стоматология изборът на фасети е богат, а за да разберете кои биха най-подходящите за вас трябва да съобразите редица фактори.

Прочети цялата статия
Pulpit-Kakvo-Predstavlqva-Dentalna-Klinika-Impression-Dent.
Полезно
д-р Главинов

Вадене на зъб. Какво е нужно да знаем?

Ваденето на зъб е една от най-неприятните асоциации, с които повечето хора свързват стоматологията. В Impression Dent се борим по последно да спасим всеки зъб, но понякога ваденето му или т.нар. екстракция е просто неизбежно.

Прочети цялата статия
преди-след ортодонтско лечение алайнери Invisalign
Клинични случаи
Д-р Яна Мохаммад-Бялева​

Клиничен случай – ортодонтско лечение с алайнери Invisalign®

Неправилно подреждане на зъбите беше причината нашата пациентка да се обърне към д-р Яна Мохаммад-Бялева за консултация. По време на първоначалния преглед се установи, че за корекция на усмивката ще е необходимо ортодонтско лечение. За щастие обаче то не се наложи да продължи дълго благодарение на системата прозрачни алайнери Invisalign®.

Прочети цялата статия