Случаят Милена – една мечта за красива усмивка

Циркониеви корони – Клиничен случай Дентална клиника Impression Dent гр.София

Обещахме ви, че ще отворим вратите на кабинетите си и ще ви запознаем с всички онези интересни случаи от практиката ни, с които се гордеем. Време е да ви представим и следващия такъв – случаят на Милена.
При първото си посещение при нас, може би донякъде естествено, Милена стъпи в кабинета ни обезпокоена. Запознахме се с лъчезарната млада жена и разбрахме, че „пътешествието“ и сред денталните кабинети продължава дълго. От няколко години Милена се доверява на различни стоматолози с надеждата да се справи с проблемните си зъби.
На пациентката е поставена металокерамика на горната челюст, но видът и не е достатъчно естетичен. Наблюдава се прозиране на метала, а цветът и формата на новите и зъби се оказват проблем и за самата нея.

Какво направихме?


1. Всеки първичен преглед в Дентална клиника Impression Dent започва с обстойно наблюдение на зъбите и направата на рентгенова снимка. Така се случи и тук – прегледахме и заснехме зъбите на Милена, за да установим какво е състоянието им и кой ще бъде най-правилният начин да започнем лечението.

Разбрахме, че голяма част от зъбите на пациентката, за съжаление, са умъртвени и продължихме с протетичен анализ и вземането на предварителни отпечатъци. Тези отпечатъци изпратихме в лаборатория, където се отлива гипсов модел на челюстта, с чиято помощ се планира и окончателното протезиране.

2. Второто посещение на Милена при нас отне малко повече време, предвид спецификата на това, което извършихме, а именно рязането на старите металокерамични коронки и доизпиляването им. Тук редица от пациентите ни се притесняват за евентуалната болка. Истината е, че обикновено за поставяне на коронки се изпиляват вече умъртвени зъби, а когато се налага да се работи върху жив зъб, при желание на пациента, може да се постави упойка, която да направи процедурата напълно безболезнена.
Така след изпиляването на зъбите на Милена, екипът ни постави временни пластмасови коронки, които само след 3 дни щяха да бъдат заменени със специално изработените за нея циркониеви коронки.

3. И така, дойде дългоочакваният за пациентката ни момент, в който тя посети кабинета ни и за първи път се погледна в огледалото с новата си усмивка. Поставихме детайлно изработените циркониеви коронки, които не само повишиха значително самочувствието и, но и допринесоха за резултата, който направи екипа ни неизмеримо щастлив.
Предвид забелязаната цветова разлика в горните и долните зъби, назначихме на Милена избелване на долните зъби в домашни условия, за да постигнем уеднаквяването на цвета.

За нас е удоволствие, че се запознахме с тази прекрасна млада жена и благодарим, че ни даде възможността да сбъднем мечтата и за красива усмивка.

Свържете се с екипа на Дентална клиника Impression Dent, запазете своя час за първи безплатен преглед и се доверете на опита, който несъмнено се оказва най-ценен!

Циркониеви-коронки-резултат-преди Циркониеви-коронки-резултат-след

Хареса ли ви статията ? Споделете я с приятели

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
д-р Ибрахим Бялев от Дентална клиника Impression Dent

Вашият лекар

Д-р Бялев

Естетична Стоматология

Аз ще направя красивата ти усмивка възможна! Д-р Бялев е с 8 години опит в естетичната стоматология. Основател е на стоматологична клиника „IMPRESSION DENT", в София, България. Работи непрекъснато в посока да развива стоматологичната си практика с разбиране към пациентите и техните нужди. Един от най-добрите специалисти в естетичната стоматология, той залага на висококачествените медицински материали от най-ново поколение, като следва тенденциите в областта на стоматологията.

Вижте други клинични случай

лого дентална клиника Impression Dent гр.София
Клинични случаи
Д-р Яна Мохаммад-Бялева​

Клиничен случай Ортодонтско лечение с брекети

Прекрасната Надежа пропътува разстоянието от Лондон до София с една единствена надежда – да има красивата усмивка, за която мечтаеше отдавна. Тя се обърна към екипа на дентална клиника Impression Dent след като вече имаше един неуспешен опит да преобрази усмивката си в клиника извън Европа

Прочети цялата статия
Klinichen-sluchai-Cirkonievi-Koronki-Dentalna-Klinika-Sofia-Impression-Dent
Клинични случаи
Д-р Бялев

Клиничен случай Надежда – циркониеви коронки

Прекрасната Надежа пропътува разстоянието от Лондон до София с една единствена надежда – да има красивата усмивка, за която мечтаеше отдавна. Тя се обърна към екипа на дентална клиника Impression Dent след като вече имаше един неуспешен опит да преобрази усмивката си в клиника извън Европа

Прочети цялата статия
tzirkonievi-koronki-klinichen-sluchai-dentalna-klinika-impression-dent-sofia
Клинични случаи
Д-р Бялев

Клиничен случай – София – Циркониеви Коронки

Прекрасната София е една от визитните картички на нашата клиника. Получихме десетки запитвания за това как е постигната промяната на нейната усмивка след като публикувахме историята ѝ в социалните мрежи.

Прочети цялата статия