Случаят Милена – една мечта за красива усмивка

Циркониеви корони – Клиничен случай Дентална клиника Impression Dent гр.София

Обещахме ви, че ще отворим вратите на кабинетите си и ще ви запознаем с всички онези интересни случаи от практиката ни, с които се гордеем. Време е да ви представим и следващия такъв – случаят на Милена.
При първото си посещение при нас, може би донякъде естествено, Милена стъпи в кабинета ни обезпокоена. Запознахме се с лъчезарната млада жена и разбрахме, че „пътешествието“ и сред денталните кабинети продължава дълго. От няколко години Милена се доверява на различни стоматолози с надеждата да се справи с проблемните си зъби.
На пациентката е поставена металокерамика на горната челюст, но видът и не е достатъчно естетичен. Наблюдава се прозиране на метала, а цветът и формата на новите и зъби се оказват проблем и за самата нея.

Какво направихме?


1. Всеки първичен преглед в Дентална клиника Impression Dent започва с обстойно наблюдение на зъбите и направата на рентгенова снимка. Така се случи и тук – прегледахме и заснехме зъбите на Милена, за да установим какво е състоянието им и кой ще бъде най-правилният начин да започнем лечението.

Разбрахме, че голяма част от зъбите на пациентката, за съжаление, са умъртвени и продължихме с протетичен анализ и вземането на предварителни отпечатъци. Тези отпечатъци изпратихме в лаборатория, където се отлива гипсов модел на челюстта, с чиято помощ се планира и окончателното протезиране.

2. Второто посещение на Милена при нас отне малко повече време, предвид спецификата на това, което извършихме, а именно рязането на старите металокерамични коронки и доизпиляването им. Тук редица от пациентите ни се притесняват за евентуалната болка. Истината е, че обикновено за поставяне на коронки се изпиляват вече умъртвени зъби, а когато се налага да се работи върху жив зъб, при желание на пациента, може да се постави упойка, която да направи процедурата напълно безболезнена.
Така след изпиляването на зъбите на Милена, екипът ни постави временни пластмасови коронки, които само след 3 дни щяха да бъдат заменени със специално изработените за нея циркониеви коронки.

3. И така, дойде дългоочакваният за пациентката ни момент, в който тя посети кабинета ни и за първи път се погледна в огледалото с новата си усмивка. Поставихме детайлно изработените циркониеви коронки, които не само повишиха значително самочувствието и, но и допринесоха за резултата, който направи екипа ни неизмеримо щастлив.
Предвид забелязаната цветова разлика в горните и долните зъби, назначихме на Милена избелване на долните зъби в домашни условия, за да постигнем уеднаквяването на цвета.

За нас е удоволствие, че се запознахме с тази прекрасна млада жена и благодарим, че ни даде възможността да сбъднем мечтата и за красива усмивка.

Свържете се с екипа на Дентална клиника Impression Dent, запазете своя час за първи безплатен преглед и се доверете на опита, който несъмнено се оказва най-ценен!

Циркониеви-коронки-резултат-преди Циркониеви-коронки-резултат-след

Хареса ли ви статията ? Споделете я с приятели

д-р Ибрахим Бялев от Дентална клиника Impression Dent

Вашият лекар

Д-р Бялев

Естетична Стоматология

Аз ще направя красивата ти усмивка възможна! Д-р Бялев е с 8 години опит в естетичната стоматология. Основател е на стоматологична клиника „IMPRESSION DENT", в София, България. Работи непрекъснато в посока да развива стоматологичната си практика с разбиране към пациентите и техните нужди. Един от най-добрите специалисти в естетичната стоматология, той залага на висококачествените медицински материали от най-ново поколение, като следва тенденциите в областта на стоматологията.

Вижте други клинични случай

Фолк-певица-Анелия-Нова-Усмивка-с-циркониеви-коронки-д-р-Бялев
Клинични случаи
Д-р Бялев

Новата забележителната усмивка на Анелия

Поредният клиничен случай, за който ви обещахме, че ще разкажем, е този на една от най-разпознаваемите и обичани жени у нас – прекрасната поп фолк певица Анелия. Благодарим и за доверието, което ни гласува и сме щастливи, че успяхме да ѝ осигурим забележителната усмивка, с която да продължава да печели още милиони сърца.

Прочети цялата статия
Клиничен-случай-Дете-Ортодонтия-Дентална-Клиника-Impression-Dent-брекети-резултат-след
Клинични случаи
Д-р Яна Мохаммад-Бялева​

Клиничен случай детско ортодонтско лечение

От особено значение за развитието и сформирането на психиката и характера на най-малките сред нас, са ранните детски години и в много от случаите проблемният външният вид, който често пъти, за съжаление, става повод за порицание от околните.

В дентална клиника Impression Dent вярваме, че интервенциите, които извършваме на децата успяват да поставят и укрепят основите на пълноценния им, продуктивен и здравословен живот в по-зряла възраст.

Прочети цялата статия
Певицата Диона с фасети от дентална клиника Impression Dent
Клинични случаи
Д-р Бялев

Новата усмивка на Диона

Има и едни такива жени, които винаги, навсякъде и погледнати от всеки един ъгъл, трябва да изглеждат добре, особено когато професията им го налага. Такъв е случаят и с една от клиентките ни – добре познатата на всички Диона.
Тя постъпва в клиниката ни с идеята за пълна промяна. Избира Impression Dent, защото мнозина от колегите и приятелите ѝ ни препоръчват. В онзи момент Диона не харесва усмивката си и в консултацията с екипа ни споделя за целта си – тя да бъде перфектна.

Прочети цялата статия