Клиничен случай детско ортодонтско лечение

Клиничен случай  детско ортодонтско лечение

От особено значение за развитието и сформирането на психиката и характера на най-малките сред нас, са ранните детски години и в много от случаите проблемният външният вид, който често пъти, за съжаление, става повод за порицание от околните.

В дентална клиника Impression Dent вярваме, че интервенциите, които извършваме на децата успяват да поставят и укрепят основите на пълноценния им, продуктивен и здравословен живот в по-зряла възраст.

Това е причината да пристъпи прага на вратите ни един от най-малките на пациенти, за чийто клиничен случай ще прочетете днес.

Представяме ви един от най-лъчезарните и слънчеви тийнейджъри, с които сме имали удоволствието да се запознаем. Момичето ни посети с надеждата да промени изцяло външния вид на усмивката си – до този момент с обратна захапка и скрити горни зъби. С отворени обятия я приветствахме и обещахме онзи рестарт, който щеше да постави началото на новия и живот.

Както всеки първи преглед при нас, така и този, премина под формата на запознанство с пациента и задълбочен анализ здравето на зъбите му. Последва изготвянето на панорамна снимка и телерентгенография – един от най-полезните видове рентгенографии за случаите с предстоящо ортодонтско лечение, даващи възможността за най-ясен изглед към връзките на зъбите с челюстите и на челюстите с останалата част от черепа.

Екипът ни направи фотоснимки и взе отпечатъци от захапката за извършването на ортодонтски анализ. Благодарение на един от доказаните ортодонти у нас – д-р Яна Мохаммад-Бялева, първото посещение на пациентката ни премина удовлетворяващо и за двете страни, с достатъчно ясна представа как лечението ще се развива занапред.

Няколко дни по-късно дойде време за поставянето на RPE – апарат за бързо разширяване на челюстта. Самият той се фиксира върху горните зъби и се задържа на небцето, а веднъж дневно в продължение на месец апаратчето се активира от пациента или родителя му, за да се освободи място за подреждане на зъбите. След приключване на активното лечение, апаратът се носи още 6 месеца, за да се задържи видимият вече резултат.
Клиничен-случай-Дете-Ортодонтия-Дентална-Клиника-Impression-Dent-RPE-апарат-брекети

На долните зъби междувременно поставихме брекети, чиято цел беше да подреди всички недобре израснали зъби.

Така неусетно преминаха още 6 месеца, докато пациентката ни се появи за премахване на RPE апарата и поставяне на брекети на горната челюст. След година и половина лечение ги премахнахме, като поставихме фиксиран ретайнер, представляващ тънка метална тел, от вътрешната страна на горните и долните зъби. Това бе необходимо, за да гарантираме запазване на постигнатия резултат, без притеснения от страна на пациента, че зъбите отново ще се изкривят.

Препоръката ни към всички наши пациенти, подложени на лечение за изправяне на зъбите, е да спазват стриктна орална хигиена, която да допринесе за постигане на по-бързия и безпроблемен резултат.

В случая с настоящата пациентка не бяха полагани необходимите грижи от нейна страна, което за съжаление доведе до множество възпаления на венците и налагането започване на парадонтална терапия и гингивектомия (изрязване на венците).

След още няколкото посещения, наложени от проблемните ситуации, с които се сблъскахме, постигнатият от екипа ни резултат, накара най-после младата ни пациентка да се усмихне без притеснение. Така старанията, които положихме през тези 2 години, се увенчаха с успех, а за нас остана надеждата, че все повече млади хора ще потърсят съдействието ни, за да поставят началото на пълноценния живот, който заслужават.

Д-р Яна Мохаммад–Бялева завършва „Факултет по Дентална медицина“ към Медицински университет гр. Пловдив, като още по време на обучението си се насочва към основните си интереси в денталната медицина, а именно ортодонтия и естетика. Нейният фокус върху това и позволява да посети множество специализирани лекционни курсове и симпозиуми, да опознае в детайли същността на работата си, за да успее да прилага най-добрите и световно доказани практики за лечение.

За да запазите своя час за консултация при нея, свържете се с екипа ни всеки делничен ден между 10:00 и 20:00 часа на телефон: 359 886 117 887

Свържете се с екипа на Дентална клиника Impression Dent, запазете своя час за първи преглед и се доверете на опита, който несъмнено се оказва най-ценен!

Хареса ли ви статията ? Споделете я с приятели

Ортодонт Доктор Яна Мохаммад-Бялева

Вашият лекар

Д-р Яна Мохаммад-Бялева​

Ортодонт

Аз ще се погрижа да имаш перфектно подредена усмивка. Д-р Яна Мохаммад–Бялева завършва Медицински университет „Факултет по Дентална медицина“ в гр. Пловдив, като още по време на обучението си се насочва към основните си интереси в денталната медицина, а именно ортодонтия и естетика.

Вижте други клинични случай

Фолк-певица-Анелия-Нова-Усмивка-с-циркониеви-коронки-д-р-Бялев
Клинични случаи
Д-р Бялев

Новата забележителната усмивка на Анелия

Поредният клиничен случай, за който ви обещахме, че ще разкажем, е този на една от най-разпознаваемите и обичани жени у нас – прекрасната поп фолк певица Анелия. Благодарим и за доверието, което ни гласува и сме щастливи, че успяхме да ѝ осигурим забележителната усмивка, с която да продължава да печели още милиони сърца.

Прочети цялата статия
Клиничен-случай-Дете-Ортодонтия-Дентална-Клиника-Impression-Dent-брекети-резултат-след
Клинични случаи
Д-р Яна Мохаммад-Бялева​

Клиничен случай детско ортодонтско лечение

От особено значение за развитието и сформирането на психиката и характера на най-малките сред нас, са ранните детски години и в много от случаите проблемният външният вид, който често пъти, за съжаление, става повод за порицание от околните.

В дентална клиника Impression Dent вярваме, че интервенциите, които извършваме на децата успяват да поставят и укрепят основите на пълноценния им, продуктивен и здравословен живот в по-зряла възраст.

Прочети цялата статия
Певицата Диона с фасети от дентална клиника Impression Dent
Клинични случаи
Д-р Бялев

Новата усмивка на Диона

Има и едни такива жени, които винаги, навсякъде и погледнати от всеки един ъгъл, трябва да изглеждат добре, особено когато професията им го налага. Такъв е случаят и с една от клиентките ни – добре познатата на всички Диона.
Тя постъпва в клиниката ни с идеята за пълна промяна. Избира Impression Dent, защото мнозина от колегите и приятелите ѝ ни препоръчват. В онзи момент Диона не харесва усмивката си и в консултацията с екипа ни споделя за целта си – тя да бъде перфектна.

Прочети цялата статия