Случаят Викторио – история завършила с усмивка и happy end

Циркониеви коронки – Клиничен случай Дентална клиника Impression Dent гр.София

Историята на 29-годишния Викторио завърши със щастлив край и чисто нова усмивка с циркониеви коронки, преди това обаче младият мъж беше обиколил кабинетите на множество изтъкнати стоматлози, но така и не успял да се довери на никого.

Викторио дойде при нас и реши да повери лечението си в IMPRESSION DENT на д-р Ибрахим Бялев. Причината, както самият той ни сподели в последствие беше фактът, че единствено д-р Бялев сред всички специалисти успява да да му вдъхне увереност и да му обясни на достъпен език какво го очаква по пътя на лечението и как се е стигнало до проблемите му.

А те определено не бяха малко или лесни за разрешаване. След претърпяна травма в миналото много от зъбите на Викторио се наложило да бъдат умъртвени. Поради наличието на множество кисти във времето се стигнало и до изваждането на няколко зъба. Поради липса на достатъчно кост за поставянето на  импланти, единственият вариант за нашият пациент беше да се направи циркониев мост.

Клиничен-Случай-преди-след

Първата и най-важна стъпка към новата безупречна усмивка на Викторио започна с малка стъпка, а именно – обстоен преглед и консултация, последван от панорамна рентгенография. За да сме сигурни, че новата му усмивка ще бъде „точно по мярка“, пристъпихме към взимане на предварителни отпечатъци и отливане на гипсови модели за анализ. Този етап е изключително важен, тъй като освен обследване на състоянието на зъбите и захапката, се прави и подробен анализ формата на зъбите, лицето, цвета на кожата и очите и разбира се фотозаснемане.

Следващият етап от лечението на Викторио беше взимане на отпечатъци за изработка на т.нар. CAD/CAM временни пластмасови коронки или казано по-просто компютърно проектиране (CAD) и компютърно производство (CAM). Тази съвременна и модерна технологията позволява отпечатъците да се сканират чрез специализиран софтуер, който прави повторен анализ и така се определя естетиката на бъдещите коронки. Изпиляване на зъбите на горната челюст беше минимално и под местна терминална упойка.

Последва поставяне на временни коронки (идентични на собствените зъби на пациента), а след 3 дни и на CAD/CAM временни пластмасови коронки. Само 5 дни по-късно лечението на Викторио приключи с поставянето на трислойни циркониеви коронки. Днес той се радва повече от всякога на новата си усмивка, а ние сме щастливи, че успяхме да му я върнем.

Klinichen-Sluchai-Cirkonievi-Koronki-Impression-Dent-Sofia

Хареса ли ви статията ? Споделете я с приятели

д-р Ибрахим Бялев от Дентална клиника Impression Dent

Вашият лекар

Д-р Бялев

Естетична Стоматология

Аз ще направя красивата ти усмивка възможна! Д-р Бялев е с 8 години опит в естетичната стоматология. Основател е на стоматологична клиника „IMPRESSION DENT", в София, България. Работи непрекъснато в посока да развива стоматологичната си практика с разбиране към пациентите и техните нужди. Един от най-добрите специалисти в естетичната стоматология, той залага на висококачествените медицински материали от най-ново поколение, като следва тенденциите в областта на стоматологията.

Вижте други клинични случай

преди-след ортодонтско лечение алайнери Invisalign
Клинични случаи
Д-р Яна Мохаммад-Бялева​

Клиничен случай – ортодонтско лечение с алайнери Invisalign®

Неправилно подреждане на зъбите беше причината нашата пациентка да се обърне към д-р Яна Мохаммад-Бялева за консултация. По време на първоначалния преглед се установи, че за корекция на усмивката ще е необходимо ортодонтско лечение. За щастие обаче то не се наложи да продължи дълго благодарение на системата прозрачни алайнери Invisalign®.

Прочети цялата статия
Clinical-case-Invisalign-Dr-Yana-Before-After
Д-р Яна Мохаммад-Бялева​

Клиничен случай – ортодонтско лечение с алайнери Invisalign®

Множество диастеми (разстояния) и неправилна подредба на зъбите доведоха нашия пациент в кабинета на д-р Яна Мохаммад-Бялева. Неговото желание беше да подобри усмивката си и да може да се усмихва широко и уверено.

Прочети цялата статия
Zaglavna-Klinichen-Sluchai-Bonding
Клинични случаи
Д-р Бялев

Клиничен случай – бондинг

Бондингът е един от най-нашумелите напоследък процедури за корекция на различни несъвършенства на зъбите (форма, големина и т.н). В този случай д-р Яна Мохаммад – Бялева използва метода за възстановяване на естетическия вид на усмивката на пациент с т. нар. абразия (некариозното разрушаване на зъбните тъкани).

Прочети цялата статия