Клиничен случай – София – Циркониеви Коронки

Прекрасната София е една от визитните картички на нашата клиника. Получихме десетки запитвания за това как е постигната промяната на нейната усмивка след като публикувахме историята ѝ в социалните мрежи.


В началото обаче нещата за нея не изглеждаха оптимистично. Когато дойде за първата си консултация в Impression Dent, София беше безкрайно притеснена, че може да загуби зъбите си.


Вече беше провела консултации и с други стоматолози, които бяха предложили изваждане на зъбите и поставяне на импланти. Факт е, че случаят на София беше сложен и комплексен, но е факт и че в Impression Dent се борим за всеки зъб и направихме всичко възможно да върнем усмивката на нашата прекрасна пациентка.


А пътят към нея не беше лек нито за самата София, нито за екипа ни. Лечението продължи около 7 месеца и премина през множество перипетии. Първата и най-важна задача беше да овладеем тежката пародонтоза. Пациентката ни страдаше и от тежко възпаление на венците, което също трябваше да бъде излекувано. За съжаление в хода на лечението беше неизбежно да умъртвим няколко зъба, които нямаше как да бъдат спасени.


София имаше проблеми и със захапката, наложи се да изработваме на няколко пъти временни CAD/CAM коронки, така че да намерим идеалния вариант, при който пациентката ни да се чувства комфортно с новите си зъби (все пак първата им и основна задача е да са функционални).

klinichen sluchai cirkonievi koronki sofia impression dent

Последва и най-важната стъпка от дългия път на лечението на София – изпиляването на зъбите и поставянето на най-висок клас циркониеви коронки, които предадоха на нашата красива пациентка една съвсем нова и хармонична усмивка, която се отрази на цялостната ѝ визия. 

Вълнението на София в първите минути беше неописуемо, а усмивката ѝ придружена със сълзи от радост. Не по-малко беше вълнението и за д-р Бялев и целия екип, който проведе лечението на София. А то донесе не само професионално удовлетворение на всички в Impression Dent, но и чисто човешката радост, че сме върнали усмивката на един човек.

tzirkonievi-koronki-klinichen-sluchai-dentalna-klinika-impression-dent-sofia

Хареса ли ви статията ? Споделете я с приятели

д-р Ибрахим Бялев от Дентална клиника Impression Dent

Вашият лекар

Д-р Бялев

Естетична Стоматология

Аз ще направя красивата ти усмивка възможна! Д-р Бялев е с 8 години опит в естетичната стоматология. Основател е на стоматологична клиника „IMPRESSION DENT", в София, България. Работи непрекъснато в посока да развива стоматологичната си практика с разбиране към пациентите и техните нужди. Един от най-добрите специалисти в естетичната стоматология, той залага на висококачествените медицински материали от най-ново поколение, като следва тенденциите в областта на стоматологията.

Вижте други клинични случай

преди-след ортодонтско лечение алайнери Invisalign
Клинични случаи
Д-р Яна Мохаммад-Бялева​

Клиничен случай – ортодонтско лечение с алайнери Invisalign®

Неправилно подреждане на зъбите беше причината нашата пациентка да се обърне към д-р Яна Мохаммад-Бялева за консултация. По време на първоначалния преглед се установи, че за корекция на усмивката ще е необходимо ортодонтско лечение. За щастие обаче то не се наложи да продължи дълго благодарение на системата прозрачни алайнери Invisalign®.

Прочети цялата статия
Clinical-case-Invisalign-Dr-Yana-Before-After
Д-р Яна Мохаммад-Бялева​

Клиничен случай – ортодонтско лечение с алайнери Invisalign®

Множество диастеми (разстояния) и неправилна подредба на зъбите доведоха нашия пациент в кабинета на д-р Яна Мохаммад-Бялева. Неговото желание беше да подобри усмивката си и да може да се усмихва широко и уверено.

Прочети цялата статия
Zaglavna-Klinichen-Sluchai-Bonding
Клинични случаи
Д-р Бялев

Клиничен случай – бондинг

Бондингът е един от най-нашумелите напоследък процедури за корекция на различни несъвършенства на зъбите (форма, големина и т.н). В този случай д-р Яна Мохаммад – Бялева използва метода за възстановяване на естетическия вид на усмивката на пациент с т. нар. абразия (некариозното разрушаване на зъбните тъкани).

Прочети цялата статия