Клиничен случай Ортодонтско лечение с брекети

Лечението на нашата пациентка започна още, когато беше съвсем малко момиче на около 6-годишна възраст и премина през няколко етапа във времето. 

Започнахме с поставянето на лигвални пластинки за разширяване на горната челюст, тъй като за новопробилите зъби нямаше достатъчно място и се наблюдаваше струпване на зъби в горната и долната челюст. 

Така започна пътят към красивата и перфектно подредена усмивка на една млада госпожица. За нея външността беше от изключително значение, тъй като от малка се занимаваше професионално с музика и се подготвяше за голямата сцена. 

Преди

Klinichen-sluchai-ortdontsko-lechenie-Ortodont-
Klinichen-sluchai-ortodontsko-lechenie
Klinichen-sluchai-ortdontsko-lechenie-Ortodont-Sofia

След като всички постоянни зъби пробиха преминахме към втория етап на лечението. Поставихме RPE апарат за разширяване на горната челюст, тъй като вторият зъб беше разположен към небцето.  По време на финалния трети етап преминахме към поставяне на брекети на горната и долната челюст и корекция на захапката. Така постигнахме перфектната усмивка за една бъдеща музикална звезда.

След

Klinichen-Sluchai-Dentalna-Klinika-Sofia-Impression-Dent-resultat-sled
Klinichen-Sluchai-Dentalna-Klinika-Sofia-Impression-Dent
Klinichen-Sluchai-Dentalna-Klinika-Sofia-Impression-Dent-Dr-Yana

Хареса ли ви статията ? Споделете я с приятели

D r Yana Menu.png Menu

Вашият лекар

Д-р Яна Мохаммад-Бялева​

Ортодонт

Аз ще се погрижа да имаш перфектно подредена усмивка. Д-р Яна Мохаммад–Бялева завършва Медицински университет „Факултет по Дентална медицина“ в гр. Пловдив, като още по време на обучението си се насочва към основните си интереси в денталната медицина, а именно ортодонтия и естетика.

Вижте други клинични случай

преди-след ортодонтско лечение алайнери Invisalign
Клинични случаи
Д-р Яна Мохаммад-Бялева​

Клиничен случай – ортодонтско лечение с алайнери Invisalign®

Неправилно подреждане на зъбите беше причината нашата пациентка да се обърне към д-р Яна Мохаммад-Бялева за консултация. По време на първоначалния преглед се установи, че за корекция на усмивката ще е необходимо ортодонтско лечение. За щастие обаче то не се наложи да продължи дълго благодарение на системата прозрачни алайнери Invisalign®.

Прочети цялата статия
Clinical-case-Invisalign-Dr-Yana-Before-After
Д-р Яна Мохаммад-Бялева​

Клиничен случай – ортодонтско лечение с алайнери Invisalign®

Множество диастеми (разстояния) и неправилна подредба на зъбите доведоха нашия пациент в кабинета на д-р Яна Мохаммад-Бялева. Неговото желание беше да подобри усмивката си и да може да се усмихва широко и уверено.

Прочети цялата статия
Zaglavna-Klinichen-Sluchai-Bonding
Клинични случаи
Д-р Бялев

Клиничен случай – бондинг

Бондингът е един от най-нашумелите напоследък процедури за корекция на различни несъвършенства на зъбите (форма, големина и т.н). В този случай д-р Яна Мохаммад – Бялева използва метода за възстановяване на естетическия вид на усмивката на пациент с т. нар. абразия (некариозното разрушаване на зъбните тъкани).

Прочети цялата статия