Клиничен случай циркониеви коронки – Петър

Петър дойде при нас с едно единствено желание – да може да се усмихва без притеснения. Нещо, което винаги до този момент беше избягвал, тъй като се притесняваше от формата и размерите на зъбите си, които смяташе за неестетични. 

Започнахме с обстоен преглед и консултация, за да сме сигурни, че можем да предоставим на нашия пациент най-доброто решение. За нас беше важно да му предложим работещо решение, защото веч беше обиколил няколко стоматолози преди да дойде в дентална клиника Impression Dent и да се консултира с д-р Бялев. 

Така след анализ се взе решение усмивката на Петър да бъде преобразена с циркониеви коронки. По този начин не само решавахме проблемът с формата, големината и цвета на зъбите. 

Въпреки, че основната цел на Петър беше да подобри естетичния вид на усмивката си, се наложи да извършим и някои други манипулации, за да сме сигурни, че освен красива усмивката на нашия пациент ще бъде и здрава (а това е не по-малко важно от естетиката).

Преди

В хода на лечението се наложи се да умъртвим няколно зъба, които бяха сериозно увредени и нямаше как да бъдат спасени. След изпиляването на зъбите на Петър, бяха поставени временни такива, израбитени чрез CAD/CAM технология. Финалният етап от лечението на нашия пациент беше поставянето на изработените специално за него циркониеви коронки. А първата реакция на Петър след като видя новите си зъби разбира се беше широка и искрена усмивка от радост.

След

Klinichen-Sluchai-Tzirkonievi-Koronki-Sofia-ImpressionDent

В хода на лечението се наложи се да умъртвим няколно зъба, които бяха сериозно увредени и нямаше как да бъдат спасени. 

След изпиляването на зъбите на Петър, бяха поставени временни такива, израбитени чрез CAD/CAM технология. Финалният етап от лечението на нашия пациент беше поставянето на изработените специално за него циркониеви коронки. А първата реакция на Петър след като видя новите си зъби разбира се беше широка и искрена усмивка от радост. 

Преди

Klinichen-Sluchai-Zircown-Crowns-Impression-Dent-Sofia
Klinichen-Sluchai-Zircown-Crowns-Impression-Dent-Sofia-Dr-Byalev
Klinichen-Sluchai-Zircown-Crowns-Impression-Dent

След

Klinichen-Sluchai-Zircown-Crowns-Impression-Dent-Sofia-After-result
Klinichen-Sluchai-Zircown-Crowns-Impression-Dent-Sofia-result-Dr-Byalev
Klinichen-Sluchai-Zircown-Crowns-Impression-Dent-Sofia-Dental-Clinic

Хареса ли ви статията ? Споделете я с приятели

д-р Ибрахим Бялев от Дентална клиника Impression Dent

Вашият лекар

Д-р Бялев

Естетична Стоматология

Аз ще направя красивата ти усмивка възможна! Д-р Бялев е с 8 години опит в естетичната стоматология. Основател е на стоматологична клиника „IMPRESSION DENT", в София, България. Работи непрекъснато в посока да развива стоматологичната си практика с разбиране към пациентите и техните нужди. Един от най-добрите специалисти в естетичната стоматология, той залага на висококачествените медицински материали от най-ново поколение, като следва тенденциите в областта на стоматологията.

Вижте други клинични случай

1 Мирела Бахова
Д-р Яна Мохаммад-Бялева​

Клиничен случай – ортодонтско лечение с алайнери Invisalign®

Болки в ставата бяха поводът Мирела да дойде на консултация при д-р Яна Мохаммад-Бялева. Причината да иска да посети стоматолог обаче беше, че искаше да подобри външния вид на усмивката си и да се радва на перфектно подредени зъби.

Прочети цялата статия
преди-след ортодонтско лечение алайнери Invisalign
Клинични случаи
Д-р Яна Мохаммад-Бялева​

Клиничен случай – ортодонтско лечение с алайнери Invisalign®

Неправилно подреждане на зъбите беше причината нашата пациентка да се обърне към д-р Яна Мохаммад-Бялева за консултация. По време на първоначалния преглед се установи, че за корекция на усмивката ще е необходимо ортодонтско лечение. За щастие обаче то не се наложи да продължи дълго благодарение на системата прозрачни алайнери Invisalign®.

Прочети цялата статия
Clinical-case-Invisalign-Dr-Yana-Before-After
Д-р Яна Мохаммад-Бялева​

Клиничен случай – ортодонтско лечение с алайнери Invisalign®

Множество диастеми (разстояния) и неправилна подредба на зъбите доведоха нашия пациент в кабинета на д-р Яна Мохаммад-Бялева. Неговото желание беше да подобри усмивката си и да може да се усмихва широко и уверено.

Прочети цялата статия