Клиничен случай циркониеви коронки – Райчо Бухлев

Райчо прелетя разстоянието от Сан Франциско до София, за да сбъдне американската си мечта – да има холивудска усмивка. Тъй като пациентът от години живее в САЩ организирахме преглед и обстойна консултация при едно от посещенията му в България.

При първата среща между д-р Бялев и Райчо по време на прегледа се установи, че пациентът страда от пародонтоза. Затова първата и най-важна задача на д-р Бялев и екипът му беше да се овладее пародонтозата, за да може да се пристъпи към естетично лечение. При Райчо заболяването беше в напреднала фаза и рискът да загуби зъбите си беше реален. 

За да върнем блясъка на усмивката на Райчо взехме решение за поставяне на циркониеви коронки. Целта беше да придадем изцяло нов облик на усмивката на нашия пациент, тъй като зъбите му бяха загубили изцяло естетическия си вид.

Преди

Klinichen sluchai Cirkonievi Koronki Predi Dentalna Klinika

След

Klinichen-sluchai-Cirkonievi-Koronki-sled-Dentalna-Klinika

Лечението на Райчо започна със вземане на предварителни отпечатъци и отливане на гипсови модели за анализ. Д-р Бялев и екипът направиха подробен анализ на формата на зъбите, лицето, цвета на кожата и очите, както и фотозаснемане. 

Следващото взимане на отпечатъци беше за изработка на т.нар. CAD/CAM временни пластмасови коронки. Тази модерна технология дава възможност отпечатъците да се сканират чрез специализиран софтуер. Чрез него се прави повторен анализ и така се определя естетиката на бъдещите коронки. 

Следващият етап от лечението на Райчо беше изпиляването на зъбите. В следващите няколко дни пациентът трябваше да носи временни коронки, а финалът на лечението беше поставянето на изработените за него циркониеви коронки. Крайният резултат (както сами може да видите) беше усмивка, на която да завидят и холивудските звезди. 

Преди

Klinichen sluchai Cirkonievi Koronki Predi Dentalna Klinika Sofia e1655534792394
Klinichen sluchai Cirkonievi Koronki Predi Impression Dent e1655534949694
Klinichen sluchai Cirkonievi Koronki Predi Dentalna Klinika Dr Byalev e1655534916764

След

Klinichen sluchai Cirkonievi Koronki Sled Dentalna Klinika Sofia e1655535005928
Klinichen sluchai Cirkonievi Koronki Sled Impression Dent e1655535031116
Klinichen sluchai Cirkonievi Koronki Sled Dentalna Klinika Dr Byalev e1655535060527

Хареса ли ви статията ? Споделете я с приятели

д-р Ибрахим Бялев от Дентална клиника Impression Dent

Вашият лекар

Д-р Бялев

Естетична Стоматология

Аз ще направя красивата ти усмивка възможна! Д-р Бялев е с 8 години опит в естетичната стоматология. Основател е на стоматологична клиника „IMPRESSION DENT", в София, България. Работи непрекъснато в посока да развива стоматологичната си практика с разбиране към пациентите и техните нужди. Един от най-добрите специалисти в естетичната стоматология, той залага на висококачествените медицински материали от най-ново поколение, като следва тенденциите в областта на стоматологията.

Вижте други клинични случай

1 Мирела Бахова
Клинични случаи
Д-р Яна Мохаммад-Бялева​

Клиничен случай – ортодонтско лечение с алайнери Invisalign®

Болки в ставата бяха поводът Мирела да дойде на консултация при д-р Яна Мохаммад-Бялева. Причината да иска да посети стоматолог обаче беше, че искаше да подобри външния вид на усмивката си и да се радва на перфектно подредени зъби.

Прочети цялата статия
преди-след ортодонтско лечение алайнери Invisalign
Д-р Яна Мохаммад-Бялева​

Клиничен случай – ортодонтско лечение с алайнери Invisalign®

Неправилно подреждане на зъбите беше причината нашата пациентка да се обърне към д-р Яна Мохаммад-Бялева за консултация. По време на първоначалния преглед се установи, че за корекция на усмивката ще е необходимо ортодонтско лечение. За щастие обаче то не се наложи да продължи дълго благодарение на системата прозрачни алайнери Invisalign®.

Прочети цялата статия
Clinical-case-Invisalign-Dr-Yana-Before-After
Д-р Яна Мохаммад-Бялева​

Клиничен случай – ортодонтско лечение с алайнери Invisalign®

Множество диастеми (разстояния) и неправилна подредба на зъбите доведоха нашия пациент в кабинета на д-р Яна Мохаммад-Бялева. Неговото желание беше да подобри усмивката си и да може да се усмихва широко и уверено.

Прочети цялата статия