Клиничен случай – Циркониеви коронки

Клиничният случай, който ви представяме днес, е цялостна промяна на усмивката посредством циркониеви коронки. Лечението на нашата пациентка премина през няколко етапа, докато постигнем желания резултат. Ето как протече то: 

Както при всеки един случай в нашата практика, първичният преглед е основополагащ за плана, по който ще протече лечението. Какво установихме при първоначалния преглед и консултация? 

Пациентката имаше множество липсващи зъби. Основната причина за загубата на тези зъби на толкова ранен етап беше неправилната захапка. Поради липсата на навременно ортодонтско лечение проблемът за нея се беше задълбочил във времето. При прегледа установихме също скелетни изменения и по-специално недоразвита долна челюст. 

В хода на лечението се наложи да проведем и ендодонтско лечение. Въпреки, че в Impression Dent се борим до последно за всеки зъб, в този случай се наложи да умъртвим няколко зъба, като заедно  с това да отстраним няколко корени. 

Следващата стъпка от лечението беше поставянето на импланти от нашия хирург. Четирите импланта бяха поставени на долната челюст поради липсата на задни дъвкателни зъби. Тази стъпка беше от ключово значение, за да възстановим не само естетиката, но и функционалността и нашата пациентка да може да се храни пълноценно. 

Преди

Циркониеви Коронки Преди Естетична дентална клиника
Преди Циркониеви коронки Д-р Бялев
Циркониеви коронки клиничен случай преди

След

Циркониеви коронки след резултат след
Циркониеви коронки Естетична Дентална Клинка след
Циркониеви коронки резултат след Д-р Бялев

След като преминахме през тези важни за лечението фази, дойде време да преминем към това, от което пациентите обикновено са най-развълнувани. А именно обсъждането как ще изглежда усмивката им след промяната – формата, големината и цвета на новите зъби. В случая на тази пациентка д-р Бялев избра да постави циркониеви коронки. 

След като тези важни детайли бяха уточнени взехме отпечатъци за изработка на CAD/CAM временни пластмасови коронки. Те се изработват посредством компютърно проектиране (CAD) и компютърно производство (CAM). Тази модерна технологията е ключов фактор в съвременната стоматология, защото дава възможност взетите отпечатъци да се сканират чрез специализиран софтуер, който от своя страна прави повторен анализ.

Следващата стъпка от лечението беше изпиляването на зъбите. Това се случва под терминала упойка. След изпиляването поставихме специално изработените за пациентката CAD/CAM временни пластмасови коронки, които в последствие подменихме с циркониеви коронки. Резултатът за нашата пациентка беше наистина впечатляващ, защото не само успя да й върне възможността да се храни пълноценно, но и определено повиши самочувствието ѝ. 

 

Хареса ли ви статията ? Споделете я с приятели

д-р Ибрахим Бялев от Дентална клиника Impression Dent

Вашият лекар

Д-р Бялев

Естетична Стоматология

Аз ще направя красивата ти усмивка възможна! Д-р Бялев е с 8 години опит в естетичната стоматология. Основател е на стоматологична клиника „IMPRESSION DENT", в София, България. Работи непрекъснато в посока да развива стоматологичната си практика с разбиране към пациентите и техните нужди. Един от най-добрите специалисти в естетичната стоматология, той залага на висококачествените медицински материали от най-ново поколение, като следва тенденциите в областта на стоматологията.

Вижте други клинични случай

Zaglavna-Klinichen-Sluchai-Bonding
Клинични случаи
Д-р Бялев

Клиничен случай – бондинг

Бондингът е един от най-нашумелите напоследък процедури за корекция на различни несъвършенства на зъбите (форма, големина и т.н). В този случай д-р Яна Мохаммад – Бялева използва метода за възстановяване на естетическия вид на усмивката на пациент с т. нар. абразия (некариозното разрушаване на зъбните тъкани).

Прочети цялата статия
лого дентална клиника Impression Dent гр.София
Клинични случаи
Д-р Яна Мохаммад-Бялева​

Клиничен случай – ортодонтско лечение с алайнери Invisalign®

Днес ви представяме клиничен случай лечение на флуороза от практиката на д-р Яна Мохаммад-Бялева. Както ясно се вижда от снимките флуорозата е състояние, което сериозно уврежда емайла на зъбите. Освен естетически, този проблем може да доведе и до редица рискове за цялостното здравословно състояние на пациентите, страдащи от флуороза.

Прочети цялата статия
лого дентална клиника Impression Dent гр.София
Д-р Бялев

Клиничен случай – Циркониеви коронки

Клиничният случай, който ви представяме днес, е цялостна промяна на усмивката посредством циркониеви коронки. Лечението на нашата пациентка премина през няколко етапа, докато постигнем желания резултат. Ето как протече то:

Прочети цялата статия