Клиничен случай – ортодонтско лечение с алайнери Invisalign®

Днес ви представяме поредния успешен случай на д-р Яна Мохаммад – Бялева. На пациентката е проведено комплексно лечение, което включва ортодонтско лечение с алайнери Invisalign®, естетично възстановяване на част от зъбите, които са били умъртвени, както и избелване със системата Philips zoom и бондинг.

През какви етапи премина лечението на нашата пациентка?

Една от първите задачи при започване на лечението беше да коригираме т. нар. прогнатия при пациентката. Това е състояние, при което долната челюст е по-малка от горната. Така при затварянето на устата долните резци не съвпадат с горните, което е причина да опират в небцето много зад тях. Най-честите причини за прогнатията са неправилно зарастване на предишни фрактури, растеж на постоянните зъби, някои вродени аномалии и др.

Освен това пациентката имаше тясна горна челюст, дълбока захапка и изкривени долни зъби. Именно дълбоката захапка беше станала причина за изтриване на долните зъби. Допълнително усложнение при нея беше фактът, че след умъртвяване на предните два горни зъба бяха поставени металокерамични коронки, които имаха неестетичен вид. Недостатъчната белота на зъбите беше още един проблем, който я караше да се притеснява от усмивката си.

Как подходихме за разрешаване на всички проблеми?

За да коригираме ортодонтските проблеми избрахме лечение със системата Invisalign® – освен, че алайнерите Invisalign® са прозрачни и изключителн дискретни, комфортът при носенето им е много по-голям, а резултатите не отстъпват по нищо на традиционните брекети и шини. То продължи в рамките на 7 месеца, като нашата пациентка беше изключително стриктна и резултатите при нея не закъсняха. 

Подменихме старите металокерамични коронки с циркониеви такива. За разлика от металокерамиката циркониевият оксид не причинява алергии, потъмняване на венеца заради метала и не на последно място има значително по-добър естетичен вид, който максимално се доближава до този на естествените зъби. 

На изтритите долни зъби направихме бондинг (композитни фасети), с помощта на който не само възстановихме фукцията, но и значително подобрихме естетиката им. На финала на лечението „полирахме” новата усмивка на нашата пациентка със системата за домашно избелване Philips zoom, чрез която постигнахме избелване с няколко тона. 

Така крайният резултат беше чисто нова искрящо бяла усмивка, която прави впечатление на всички. 

Преди

Klinichen-Slucahi-Impression-Dent-Before
Klinichen-Sluchai-Dr-Yana-Invisalign-Predi
Klinichen-sluchai-Dr-Yana-ImpressionDet-Sofia-Before

След

Klinichen-Sluchai-Invisalign-Dr-Yana-After
Klinichen-Sluchai-Impression-Dent-Dr-Yana
Klinichen-Sluchai-Invisalign-Dentalna-Klinika-Sofia-ImpressionDent

Хареса ли ви статията ? Споделете я с приятели

dr yana 1

Вашият лекар

Д-р Яна Мохаммад-Бялева​

Ортодонт

Аз ще се погрижа да имаш перфектно подредена усмивка. Д-р Яна Мохаммад–Бялева завършва Медицински университет „Факултет по Дентална медицина“ в гр. Пловдив, като още по време на обучението си се насочва към основните си интереси в денталната медицина, а именно ортодонтия и естетика.

Вижте други клинични случай

1 Мирела Бахова
Д-р Яна Мохаммад-Бялева​

Клиничен случай – ортодонтско лечение с алайнери Invisalign®

Болки в ставата бяха поводът Мирела да дойде на консултация при д-р Яна Мохаммад-Бялева. Причината да иска да посети стоматолог обаче беше, че искаше да подобри външния вид на усмивката си и да се радва на перфектно подредени зъби.

Прочети цялата статия
преди-след ортодонтско лечение алайнери Invisalign
Д-р Яна Мохаммад-Бялева​

Клиничен случай – ортодонтско лечение с алайнери Invisalign®

Неправилно подреждане на зъбите беше причината нашата пациентка да се обърне към д-р Яна Мохаммад-Бялева за консултация. По време на първоначалния преглед се установи, че за корекция на усмивката ще е необходимо ортодонтско лечение. За щастие обаче то не се наложи да продължи дълго благодарение на системата прозрачни алайнери Invisalign®.

Прочети цялата статия
Clinical-case-Invisalign-Dr-Yana-Before-After
Клинични случаи
Д-р Яна Мохаммад-Бялева​

Клиничен случай – ортодонтско лечение с алайнери Invisalign®

Множество диастеми (разстояния) и неправилна подредба на зъбите доведоха нашия пациент в кабинета на д-р Яна Мохаммад-Бялева. Неговото желание беше да подобри усмивката си и да може да се усмихва широко и уверено.

Прочети цялата статия