Skip links

Професионално избелване на зъби

Избелване на зъби 01

Мечтаете ли за искряща белота на вашата усмивка? Това е много трудна задача, особено при практикуването на вредни навици, като тютюнопушене, консумация на оцветяващи храни и напитки, като кафе, вино, безалкохолни, цвекло.

За щастие, съществуват много начини за възвръщане на естествената белота, но до колко ефективни са те? 

В дентална клиника Impression Dent сме се специализирали в извършването на професионално избелване, което да ви накара да се почувствате отново самоуверени. Посетете ни в София и получете усмивката, за която мечтаете на атрактивни цени.

Каква е разликата между професионалното и домашното избелване на зъби?

Може да го осъществите в домашни условия, както и да се доверите на професионалния опит на квалифицирани кадри. Винаги предимство имат процедурите, които се извършват контролирано на специализирано място, като дентална клиника Impression Dent в София. 

Основните разлики се състоят в следните аспекти:

  • Контролирано действие – професионалното обезцветяване на зъби се извършва от квалифициран зъболекар, който има необходимите знания и опит в областта на възвръщане на естествената белота на усмивката. Това гарантира, че процедурата се извършва по правилен и безопасен начин. Ако го извършвате вкъщи и разчитате изцяло на собствените си разбирания и изпълнение на стъпките, може да съществува риск;
  • Концентрация на избелващите продукти – съществената разлика в резултатите се дължи на използването на по-силни избелващи агенти, които обикновено съдържат по-висока концентрация на пероксид. Това позволява по-бързи и по-ефективни резултати. Тези варианти, подходящи за използване вкъщи, са с по-ниска концентрация и резултатите са по-слаби и по-бавни;
  • Индивидуален подход – специалистът, извършващ тази естетическа процедура оценява състоянието и определя най-подходящия метод и продукти, които да бъдат въплътени в процеса. Той може да коригира и индивидуализира процедурата в зависимост от нуждите и целите на пациента. В другият неконтролиран вариант се използват общо налични избелващи продукти, които не са персонализирани специално за нуждите;
  • Наблюдение – експертът следи процеса и може да реагира при възникване на нежелани ефекти. Той предоставя и последваща грижа и препоръки за поддръжка на белия цвят. Пациентът може да има ограничена информация относно правилното използване на избелващите продукти и да се подложи на риск от повишаване на чувствителността.

Какво представлява професионалното избелване на зъби ?

Избелването е най-лесният и безопасен метод за постигане на бляскава и красива нова усмивка.

Избелването е процедура, при която се стимулира дентина от водородния пероксид на избелващите гелове и при някои пациенти може да се появи чувствителност. Рядко се случва, но ако се случи ние разполагаме с десенситайзър, който на практика елиминира чувствителността, така че на практика рискът да изпитате болка е снижен до минимум

Какви са предимствата на професионалното избелване?

Процедурата е кратка, като това включва избор на подходящ материал.

Няма риск за здравето на зъбите и венците. Кабинетното избелване се извършва еднократно в клиниката, като ефектът е видим веднага след манипулацията

Избелването се съобразява със здравословното състояние и индивидуалните потребности на пациента. Продължителният ефект на процедурата зависи много и от пигментните храни и напитки (чай, червено вино, кафе и др.), които консумираме, както и от тютюнопушенето.

Важен ли е изборът на квалифициран специалист за възвръщане на белотата – защо да се доверите на нас?

Изборът на квалифициран специалист за възвръщане на белотата на зъбите е от решаващо значение за постигане на оптимални резултати и за осигуряване на безопасност и доверие в процеса. Затова, денталната клиника Impression Dent е надежден избор, който може да ви предложи множество предимства на достъпни цени.

Ние държим на безопасността на всяка процедура, което е много важно предимство, защото при неконтролирано възвръщане на белотата на зъбите съществува голяма опасност от повишаване на чувствителността. Нашият квалифициран екип следи за коректното изпълнение на всяка стъпка, времетраенето, начина, по който се чувствате.

Ние ще се погрижим за вашия комфорт и ще ви помогнем да получите отново зашеметяваща усмивка, с която да се гордеете.

Доверете се на нашия опит, скъпоструващото оборудване и първокласните материали, които използваме, за да постигнем заедно отлични резултати, които да надскочат дори очакванията ви.

Често Задавани Въпроси

Решихме да отговорим на някой често задавани въпроси, свързани с процедурата: поставяне на фасети, зададени от нашите пациенти

Може да се появи временно увеличаване на чувствителността към температура, натиск и докосване. Повишената чувствителност не продължава по-дълго от 1-2 дни.

Избелването на зъби обикновено не променя цвета на зъби с пломби и други възстановителни материали, като цирконий и керамика

Обикновено естетичните стоматолози препоръчват на пациентите си да поставят фасети след достигането на определена възраст. Това е така, защото при растеж позицията на венеца и зъба се променя, което от своя страна образува разстояние между фасетите и венците. Изключително важно е да се съобразите с нормалния цикъл на растеж на тялото си и да се консултирате със стоматолога си относно възможностите, които денталната медицина предлага.
Любопитен факт е, че при жените растежът на челюстите приключва около навършване на 17 години, а при мъжете след 20-годишна възраст!

Няма риск за здравето на зъбите и венците. Единствено трябва да се съобразите със следните препоръки:
1.Да сте на възраст над 16г
2.Избелването на зъби е непрепоръчително при бременни или кърмещи жени.

Мнения от наши пациенти

Didi TotevaDidi Toteva
18:47 10 Oct 22
I want to express my gratitude to Dr. Ibrahim and the entire team. Because without them I wouldn't have this smile. Thank you from the bottom of my heart. ❤️❤️❤️🙏🙏🙏
Daria kDaria k
10:14 13 Sep 22
Provided an informative consultation for me, we’re very responsive, and understood my needs.
Antoniya YonovaAntoniya Yonova
16:06 11 Mar 22
I am very happy with my new smile from Dr Byalev and his team - they did their best and the result is amazing! Thank you so much!
Mikael WilmarthMikael Wilmarth
15:45 13 Dec 20
They are perfect !!! Nice front desk !!! all the best !!!
js_loader