Skip links

Клиничен Случай – Бойко Манев

Клиничен случай
Пълна рехабилитация на усмивката с циркониеви коронки

Дентална клиника Impression Dent.

Как започна всичко?

Нашият пациент дойде в дентална клиника Impression Dent неуверен и доста притеснен заради усмивката си. Дългото отлагане на тази промяна беше дало своето отражение върху зъбите му, които се нуждаеха от преобразяване и това си личеше с просто око.

Какво установихме при първия преглед и консултация?

Това, което се виждаше на пръв поглед беше красноречиво – сериозни диастеми (разтояния), силно пожълтели и неправилно подредени зъби с форма и големина, при които липсваше хармония. След като направихме и панорамна рентгенова снимка, установихме, че нашият пациент се нуждае от спешна цялостна промяна, която не може да търпи отлагане.

Как подходихме за разрешаване на проблема?

С ясното съзнание, че нямаме повече време за губене и лечението трябва да започне максимално бързо, знаехме, че трябва да предложим на пациента ни устойчиво решение. В неговия случай беше еднакво важно да има едновременно функционална и красива усмивка, която да не му създава повече притеснения.

Избрахме да подходим чрез цялостно възстановяване на всички зъби с най-висок клас циркониеви коронки. Това решение ни позволи да се справим с на практика всички проблеми – да коригираме разстоянията, формата, големина и цвета на зъбите и същевременно да подобрим захапката и дъвкателната функцията.

Най-добрата новина за нашият пациент беше, че тези конструкции няма да променят естетическите и функционалните си характеристики с времето. Изключителната здравина и устойчивост на материла на практика минимизира риска от счупване на зъбите.

В изпълнение на одобрения от пациента лечебен план изработихме зъби с форма, цвят и големина съобразени изцяло с неговите уникални характеристики, така че да подхождат точно на неговото лице.

Неговата усмивка стана наистина неузнаваема и днес той се усмихва толкова уверено, колкото никога преди. 

Преди лечението

След лечението

Към всички клинични случаи

Мнения от наши пациенти

Д-р Ибрахим Бялев

Аз ще направя красивата ти усмивка възможна! Д-р Бялев е с 8 години опит в естетичната стоматология. Основател е на стоматологична клиника „IMPRESSION DENT“, в София, България. Работи непрекъснато в посока да развива стоматологичната си практика с разбиране към пациентите и техните нужди.