Фасети

Какво представляват фасетите ?

Фасетите са най-щадящия и естетичен начин да подобрите визията на усмивката си. Те представляват тънки люспи с дебелина 0.3-0.6 мм, които се залепват върху предната част на зъба.
Зъбните фасети са ортопедични конструкции, целящи подобряването на външният вид на съзъбието. Те представляват коронки, които покриват малка част от зъба. Поставят се върху фронталната повърхност на предните зъби, а за да се случи това, се изпилява малка част от вестибуларната (предната видима) повърхност на зъбите. Изпиляването е в рамките на 1,5мм до максимум 2мм.
Те са свързани със зъба, за да променят формата, цвета, размера или дори дължината му. И въпреки че това може да звучи болезнено, всъщност те са много тънки и могат да бъдат персонализирани според вашата собствена захапка и зъби, за да се гарантира, че ще ви бъдат удобни. Освен това, те ще придадат на зъбите ви естествения вид, който със сигурност желаете да се забелязва.
Важно е да се спомене, че венечната тъкан понася лесно порцелановите фасети и другото предимство на порцелана е, че е почти изцяло устойчив на петна.
Също така е важно да се отбележи, че покритието променя начина, по който изглеждат зъбите ви, но в същото време не засяга самите зъби.

Кога са приложими фасетите ?

Желаете да промените цвета на зъбите си трайно и ефективно? Зъбите ви са напукани, отчупени, изтрити или просто имат неестетичен вид. Желаете да промените формата или подреждането на зъбите си. Зъбите ви са деформирани или има разстояние межу тях. Когато зъбите ви са с множество обтурации (пломби)

Видове фасети

Начин на поставяне

Използван материал

Посещения

2 до 3

Времетраене

3-7 дни

Цени на зъбни фасети?

Цената за поставяне е относителна, но спрямо изискванията и възможностите ви, както и препоръките на стоматолога, това, което ще платите, е малко в сравнение с начина по който бихте се почувствали. От изброените видове композитните са най-достъпни, но за сметка на това, както споменахме, тяхното износване е по-бързо.

Какво на практика оказва влияние върху цената на фасетите?

Най-често факторите, които се вземат предвид при определяне цената  са три:

  1. Начинът на поставяне е може би най-важният елемент в ценообразуването. Според конкретния случай фасетите могат да бъдат поставени директно и индиректно. Както говорят и самите наименования – при директното поставяне, фасетите се изработват в устата на пациента, а при индиректното се взима предварителна проба, отливка на зъбите, едва след което се изработват

Индиректното поставяне е по-скъпо в сравнение с директното. Това е така заради сложността на направата им и времето, което отнема тя.

  1. Заговорихме за време и труд и тук е мястото да споменем, че работата на стоматолога също е определяща за крайното ценообразуване. Както разбрахте, изработката на индиректни фасети отнема време за повечето процеси, които от своя страна допринасят и за по-добрия краен резултат. Добрите специалисти в стоматологията не пестят време и усилия, за да направят възможно най-доброто за пациентите си. Това внимание не бива да бъде пренебрегвано и е необходимо да се оценява подобаващо.
  2. Използваните материали са третият критерий, който има пряко отношение към цената. Използват се различни материали, които, разбира се, определят и качеството на изработката. Най-достъпният и може би най-предпочитан е материалът фотополимер. Пациентите ни го избират, защото цената му не е висока. Когато става дума за качество обаче – ние, от дентална клиника Impression Dent, съветваме посетителите си да обърнат внимание и на останалите опции. Съветът ни е продиктуван от по-ниската устойчивост на фотополимера и реалното опасение, че бързо след поставянето на такъв вид фасети, те могат да изгубят блясъка си и да развалят добрия естетически вид.

Постигнати резултати

Може да разгледайте част от постигнатите резултати на екипа на Дентална клиника Impression Dent гр София

Запази час за конслултация

Ако се нуждаете от рестарт на самочувствието и усмивката си и вярвате, че за грижата за зъбите ви трябва да се доверите единствено на доказани професионалисти, то екипът на Дентална клиника Impression Dent е най-правилният избор за вас. Запазете час като използвате, някой от посочените методи долу

Запази час за преглед от комфорта на твоя дом – чрез попълването на формата долу

Керамични фасети

Керамичните фасети са най-естетичното средство за възстановяване. Трайността им надвишава десет години, ако са старателно изработени от денталния лекар и зъботехник. От голямо значение са и орално хигиенните навици на пациента.

Новите усмивки на наши доволни пациенти

Фасети на изплащане БЕЗ ОСКЪПЯВАНЕ с

partner bnp pariba e1653643693540

Въпроси и отговори

Решихме да отговорим на някой често задавани въпроси, свързани с процедурата: поставяне на фасети, зададени от нашите пациенти

Полезни статии

Разгледайте статии, които подготвихме специално за Вас, свързани с процедурата фасети
Какво представляват фасетите
Д-р Бялев

Какво представляват зъбните фасети

За всички онези пациенти, които имат различни притеснения относно естетичния вид на зъбите си, фасетите се явяват едно от най-добрите решения. В подходящите случаи те могат да подобрят драстично цялостния външен вид на зъбите на човек и заедно с това да изградят нова визия, която да бъде причина за много по-добро самочувствие.

Прочети цялата статия
фасети сапфирени дентална клиника Impression Dent гр.София
Полезно
Д-р Бялев

Коя е подходящата възраст за поставянето на прес-керамични фасети и техните алтернативи

Кривите зъби са често срещан проблем както при деца, така и при възрастни. Както разбрахте от предходния ни материал, подходяща възраст за поставяне на брекети няма – те са решението при различни на години пациенти и се явяват предпочитан избор заради сигурните резултати, които обещават.

Различните по вид брекети имат своите предимства, недостатъци и особености, точно както и различните фасети, предлагани на пазара. В този материал ще поговорим за прес-керамиката – едно съвременно решение, още наричано „керамика без метал“. Коя е подходящата възраст за поставянето на такъв вид фасети

Прочети цялата статия
Фасети естетична стоматология от ImpressionDent София от д-р Бялев
Д-р Бялев

Как се определя цената на фасетите?

Красивата усмивка и здравите зъби са предпоставка за забележителното ни самочувствие и добро здраве. Това беше и тема на предишния ни материал, в който ви описахме 7 важни факти за сапфирените брекети, които могат да направят чудеса с усмивката ви! Понякога обаче, брекетите не са най-добрата алтернатива за коригиране на

Прочети цялата статия
Лечение-Корен-Зъб-София-Кв.Хладилника-Дентална-клиника-Impression-Dent-3-Диона
Полезно
Д-р Бялев

Поддръжка и грижа за фасетите​

Както разбрахте от предходния ни материал, фасетите са най-доброто решение за коригиране на форма, големина и цвят на зъбите. Те представляват тънки люспи, които покриват несъвършенствата на предните зъби, а поставянето им е способно да направи усмивката на всеки един пациент като такава от корица на списание. Това, разбира се,

Прочети цялата статия
Певицата Диона с фасети от дентална клиника Impression Dent
Д-р Бялев

Бондинг или фасети?

Естетичната стоматология е дял от денталната медицина, развиващ се с изключително бързи темпове и предлагащ множество алтернативи. Именно поради тази причина, ако се интересувате от здравината на зъбите си, цвета им и правилната им подредба, то най-вероятно често посещавате стоматолога си и сте добре запознати с възможностите за моделиране на красива усмивка.

Прочети цялата статия