Skip links

Съхраняване на зъбни стволови клетки

Съхраняването на зъбни стволови клетки е един от най-иновативните и обещаващи подходи в съвременната медицина. Тази новаторска практика предоставя уникална възможност за съхраняване на ценен клетъчен материал, който може да бъде използван за бъдещо лечение на различни заболявания.

В стремежа си да предложим на нашите пациенти последните достижения на науката и медицината в дентална клиника Impression Dent работим в партньорство с Future Health – лидерът в съхранението на стволови клетки.

Какво са зъбните стволови клетки?

Зъбната пулпа (вътрешната част на зъба) съдържа уникални стволови клетки. Този ценен материал, взет от пулпата, може да бъде използван за лечение на редица тежки заболявания. Стволовите клетки могат да бъдат прилагани при терапията не само на пациентът, от когото са взети, но в определени случай и на членове на неговото семейство.  

Ствоволовит еклетки се извличат от зъбната пулпа след екстракция на зъба. Това дава възможност тези жизненоважни клетки за бъдат използвани като “биологична застраховка”, която един ден може да помогне за лечението на редица тежки и/или редки заболявания.

За какво може да бъдат използвани?

Стволови клетки, взети от зъби (мезенхимни стволови клетки) могат да играят важна роля при възстановяване или регенеративни лечения на заболявания като:

Зъбна регенерация

Костна регенерация

Миокарден инфаркт

Неврогенеративни заболявания

Мускулно възстановяване

Мускулна дисторфия

Какви са предимствата от съхранението на стволови клетки и защо да го направите?

  • Бъдещи лечения на заболявания от различен характер – този ценен клетъчен материал, намиращ се в пулпата на зъба, се изследва прецизно и точно за неговия потенциал за лечение на заболявания от различен характер (сърдечно-съдови проблеми, неврологични нарушения, както и много други). Чрез съхранението им може да получите възможност за ефективно лечение при необходимост;
  • Безболезнено вземане  на материала – процесът е безболезнен и се извършва след рутинна процедура за екстракция на зъб. Методът е удобен, бърз, минимално инвазивен и напълно безопасен за пациента;
  • Дългосрочност при съхранение – стволовите клетки могат да бъдат съхранявани за дълъг период от време без промяна в тяхното състояние и качества. Това прави възможно използването им дори след години.

 

Защо да се доверите на дентална клиника Impression Dent?

В дентална клиника Impression Dent се придържаме към най-високите медицински стандарти, утвърдени на световно ниво. Стремим се да представяме на пациентите си най-добрите възможности, които съвременната наука предлага.

Нашият партньор

Тестовете в клиника IMPRESSION DENT се провеждат в партньорство с лаборатория Геника, които са с 20 годишен опит в генетичните изледвания в България. В допълнение към теста, пациентът получава и информация за генетичното си предразположение за развитие на евентуален пародонтит.

Мнения от наши пациенти

Didi TotevaDidi Toteva
18:47 10 Oct 22
I want to express my gratitude to Dr. Ibrahim and the entire team. Because without them I wouldn't have this smile. Thank you from the bottom of my heart. ❤️❤️❤️🙏🙏🙏
Daria kDaria k
10:14 13 Sep 22
Provided an informative consultation for me, we’re very responsive, and understood my needs.
Antoniya YonovaAntoniya Yonova
16:06 11 Mar 22
I am very happy with my new smile from Dr Byalev and his team - they did their best and the result is amazing! Thank you so much!
Mikael WilmarthMikael Wilmarth
15:45 13 Dec 20
They are perfect !!! Nice front desk !!! all the best !!!
js_loader