Skip links

Клиничен Случай – Избелване на зъби

Клиничен случай избелване на зъби

Дентална клиника Impression Dent.

Професионалното избелване на зъбите е сред най-търсените процедури в денталната практика. То е предпочитано от пациентите, тъй като с минимални усилия и без инвазивни интервенции се постига видимо подобрение в цялостно външния вид на усмивката.

Как започна всичко?

Нашата пациентка дойде в клиниката с желанието да избели зъбите си, чиито нюанс не я удовлетворяваше. Тя търсеше надежден и безопасен метод за избелване, който да е щадящ и да не уврежда емайла. 

Какво установихме по време на първия преглед?

Пациентката сподели с д-р Мерт Карайсенов, че за нея е трудно да поддържа естествената белота на зъбите си, тъй като част от професионалните ѝ занимания включват честа консумация на оцветяващи храни и напитки и по-специално вино. Това определено е сред факторите, които влияят на белотата на усмивката и водят до потъмняване на зъбите. До този момент тя не беше избелвала зъбите си.
След снемането на анамнезата и провеждането на обстоен дентален преглед установихме, че зъбите са здрави и няма противопоказания за прилагането на система за избелване.

Как подходихме за разрешаване на проблема?

Заедно с пациентката решихме, че най-подходящо в нейния случай и предвид ангажиментите ѝ ще бъде прилагането на професионален продукт за избелване на зъбите в домашни условия. Още по време на първото посещение снехме отпечатъци за изработване на индивидуални шини, с помощта на които да прилага избелващ агент (16% карбамиден пероксид) всяка нощ в рамките на следващите 14 дни за поне 8 часа. След две седмици нашата пациентка дойде в клиниката за контролен преглед, при който установихме, че зъбите са избелени с 3-4 тона и тя вече се радва на искряща и натурално бяла усмивка.

Преди лечението

След лечението

Към всички клинични случаи

Мнения от наши пациенти

Д-р Мерт Карайсенов

Млад и амбициозен д-р Карайсенов се грижи за терапията и профилактиката на нашите пациенти. Още по време на следването си той трупа опит като дентален асистент в ежедневната работа с пациенти, като преди това е завършил специалност “Зъботеника”.