Skip links

Ортодонтско лечение
с алайнери Invisalign®

Дентална клиника Impression Dent.

Как започна всичко?

Множество диастеми (разстояния) и неправилна подредба на зъбите доведоха нашия пациент в кабинета на д-р Яна Мохаммад-Бялева. Неговото желание беше да подобри усмивката си и да може да се усмихва широко и уверено.

Как подходихме в този случай? 

Още след първоначалните преглед и консултация стана ясно, че се налага ортодонтско лечение. Д-р Бялева избра да го проведе със системата прозрачни алайнери Invisalign®. Освен, че постигат резултати съпоставими с традиционните брекети, алайнерите Invisalign® са изключително дискретни и така спестяват на пациентите дискомфорта (най-вече психологически) при носенето им. 

Невидимите шини, както ги наричат, се изработват чрез специална 3D технология, която показва как ще се изместят зъбите при всяко преместване на шината. Така още преди лечението да е започнало знате как ще изглеждат зъбите ви след него. Това даде допълнителна увереност на нашият пациент, който беше спокоен, че лечението му е напълно предвидимо.

Какви резултати постигнахме след лечението? 

Лечението на пациента със системата прозрачни алайнери Invisalign® продължи общо 14 седмици (така той трябваше да смени общо 14 сета, всеки от който носеше в рамките на 1 седмица). Резултатите не закъсняха – разстоянията между зъбите бяха затворени, което позволи правилното им и хармонично подреждане. Последното желание на нашия пациент беше усмивката му да стане по-бяла и сияйна. Това постигнахме с помощта кабинетно избелване, с което постигнахме няколко тона по-бяла усмивка. 

А крайният резултат, както винаги, беше повече от впечатляващ – изцяло нова перфектно подредена и безупречно бяла усмивка. 

Преди лечението с Invisalign.

След лечението с Invisalign.

Към всички клинични случаи

Мнения от наши пациенти

Д-р Яна Бялева

Аз ще се погрижа да имаш перфектно подредена усмивка. Д-р Яна Мохаммад–Бялева завършва Медицински университет „Факултет по Дентална медицина“ в гр.  Пловдив, като още по време на обучението си се насочва към основните си интереси в денталната медицина, а именно ортодонтия и естетика.