Skip links

Циркониеви Коронки - София

Дентална клиника Impression Dent.

Как започна всичко?

Прекрасната София е една от визитните картички на нашата клиника. Получихме десетки запитвания за това как е постигната промяната на нейната усмивка след като публикувахме историята ѝ в социалните мрежи. В началото обаче нещата за нея не изглеждаха оптимистично. Когато дойде за първата си консултация в Impression Dent, София беше безкрайно притеснена, че може да загуби зъбите си.

Вече беше провела консултации и с други стоматолози, които бяха предложили изваждане на зъбите и поставяне на импланти. Факт е, че случаят на София беше сложен и комплексен, но е факт и че в Impression Dent се борим за всеки зъб и направихме всичко възможно да върнем усмивката на нашата прекрасна пациентка.

А пътят към нея не беше лек нито за самата София, нито за екипа ни. Лечението продължи около 7 месеца и премина през множество перипетии. Първата и най-важна задача беше да овладеем тежката пародонтоза. Пациентката ни страдаше и от тежко възпаление на венците, което също трябваше да бъде излекувано. За съжаление в хода на лечението беше неизбежно да умъртвим няколко зъба, които нямаше как да бъдат спасени.

София имаше проблеми и със захапката, наложи се да изработваме на няколко пъти временни CAD/CAM коронки, така че да намерим идеалния вариант, при който пациентката ни да се чувства комфортно с новите си зъби (все пак първата им и основна задача е да са функционални).

Последва и най-важната стъпка от дългия път на лечението на София – изпиляването на зъбите и поставянето на най-висок клас циркониеви коронки, които предадоха на нашата красива пациентка една съвсем нова и хармонична усмивка, която се отрази на цялостната ѝ визия.

Вълнението на София в първите минути беше неописуемо, а усмивката ѝ придружена със сълзи от радост. Не по-малко беше вълнението и за д-р Бялев и целия екип, който проведе лечението на София. А то донесе не само професионално удовлетворение на всички в Impression Dent, но и чисто човешката радост, че сме върнали усмивката на един човек.

Към всички клинични случаи

Мнения от наши пациенти

Д-р Ибрахим Бялев

Аз ще направя красивата ти усмивка възможна! Д-р Бялев е с 8 години опит в естетичната стоматология. Основател е на стоматологична клиника „IMPRESSION DENT“, в София, България. Работи непрекъснато в посока да развива стоматологичната си практика с разбиране към пациентите и техните нужди.