Skip links

Циркониеви коронки – Райчо Бухлев

Дентална клиника Impression Dent.

Как започна всичко?

Райчо прелетя разстоянието от Сан Франциско до София, за да сбъдне американската си мечта – да има холивудска усмивка. Тъй като пациентът от години живее в САЩ организирахме преглед и обстойна консултация при едно от посещенията му в България.

При първата среща между д-р Бялев и Райчо по време на прегледа се установи, че пациентът страда от пародонтоза. Затова първата и най-важна задача на д-р Бялев и екипът му беше да се овладее пародонтозата, за да може да се пристъпи към естетично лечение. При Райчо заболяването беше в напреднала фаза и рискът да загуби зъбите си беше реален.

За да върнем блясъка на усмивката на Райчо взехме решение за поставяне на циркониеви коронки. Целта беше да придадем изцяло нов облик на усмивката на нашия пациент, тъй като зъбите му бяха загубили изцяло естетическия си вид.

Лечението на Райчо започна със вземане на предварителни отпечатъци и отливане на гипсови модели за анализ. Д-р Бялев и екипът направиха подробен анализ на формата на зъбите, лицето, цвета на кожата и очите, както и фотозаснемане.

Следващото взимане на отпечатъци беше за изработка на т.нар. CAD/CAM временни пластмасови коронки. Тази модерна технология дава възможност отпечатъците да се сканират чрез специализиран софтуер. Чрез него се прави повторен анализ и така се определя естетиката на бъдещите коронки.

Следващият етап от лечението на Райчо беше изпиляването на зъбите. В следващите няколко дни пациентът трябваше да носи временни коронки, а финалът на лечението беше поставянето на изработените за него циркониеви коронки. Крайният резултат (както сами може да видите) беше усмивка, на която да завидят и холивудските звезди.

Преди лечението

След лечението

Към всички клинични случаи

Мнения от наши пациенти

Д-р Ибрахим Бялев

Аз ще направя красивата ти усмивка възможна! Д-р Бялев е с 8 години опит в естетичната стоматология. Основател е на стоматологична клиника „IMPRESSION DENT“, в София, България. Работи непрекъснато в посока да развива стоматологичната си практика с разбиране към пациентите и техните нужди.