Skip links

Клиничен случай циркониеви коронки – Петър

Дентална клиника Impression Dent.

Как започна всичко?

Петър дойде при нас с едно единствено желание – да може да се усмихва без притеснения. Нещо, което винаги до този момент беше избягвал, тъй като се притесняваше от формата и размерите на зъбите си, които смяташе за неестетични.

Започнахме с обстоен преглед и консултация, за да сме сигурни, че можем да предоставим на нашия пациент най-доброто решение. За нас беше важно да му предложим работещо решение, защото веч беше обиколил няколко стоматолози преди да дойде в дентална клиника Impression Dent и да се консултира с д-р Бялев.

Така след анализ се взе решение усмивката на Петър да бъде преобразена с циркониеви коронки. По този начин не само решавахме проблемът с формата, големината и цвета на зъбите.

Въпреки, че основната цел на Петър беше да подобри естетичния вид на усмивката си, се наложи да извършим и някои други манипулации, за да сме сигурни, че освен красива усмивката на нашия пациент ще бъде и здрава (а това е не по-малко важно от естетиката).

В хода на лечението се наложи се да умъртвим няколно зъба, които бяха сериозно увредени и нямаше как да бъдат спасени. След изпиляването на зъбите на Петър, бяха поставени временни такива, израбитени чрез CAD/CAM технология. 

Финалният етап от лечението на нашия пациент беше поставянето на изработените специално за него циркониеви коронки. А първата реакция на Петър след като видя новите си зъби разбира се беше широка и искрена усмивка от радост. 

Преди лечението

След лечението

Към всички клинични случаи

Мнения от наши пациенти

Д-р Ибрахим Бялев

Аз ще направя красивата ти усмивка възможна! Д-р Бялев е с 8 години опит в естетичната стоматология. Основател е на стоматологична клиника „IMPRESSION DENT“, в София, България. Работи непрекъснато в посока да развива стоматологичната си практика с разбиране към пациентите и техните нужди.