Лазерна естетична стоматология

Какво представлява гингивектомията (Лазерна естетитична стоматология)

Лазерните процедури са все по-често срещани, тъй като напредъкът в лазерните технологии продължава с изключителни темпове. Лазерите също са по-прецизни и позволяват по-бързото заздравяване, както и гарантират по-малкия риск от инфекции Гингивектомията е хирургично отстраняване на част от венците или т.н. гингива. Използва се при козметични корекции, например гингивална усмивка, когато се вижда повече от 2мм от венеца при усмивка. При корекция на криви и неправилно подредени зъби има нужда от корекция и на венците.

Кои са подходящите пациенти за гингивектомия?

Стоматолог може да препоръча гингивектомия, ако пациентът се оплаква от:

 

Ако имате заболяване на венците, вашият стоматолог може да препоръча тази процедура, за да предотврати бъдещи увреждания на венците, както и за да открие по-лесно поле за достъп до зъбите за тяхното почистване или лечение. В случаи като отстраняване на зъбен камък или цялостно изграждане на коронки, гингивектомията е често използван метод.

Важно е да се знае, че различните заболявания на венците често причиняват кървене и джобове. Тези джобове могат да доведат до натрупване на зъбна плака, бактерии, втвърдена плака, по-известна като зъбен камък, като в последствие всичко изброено може да доведе до по-сериозни проблеми.

 

Какво да очаквате по време на самата процедура?

Посещения

1
За по-кратките процедури, включващи един или няколко зъба, необходимата сесия е само една.

Времетраене

10-30 мин. в зависимост от това колко венечна тъкан е необходимо да се отстрани.

Всяка красива усмивка има своята история. Започни своята с Impression Dent 

Основното отстраняване на тъкан или преоформянето на венците може да отнеме няколко посещения, особено ако стоматологът ви препоръчва една област да заздравее, преди да се премине към следващата.

Ето и какви са стъпките:

Как се възстановява пациентът?

Възстановяването след гингивектомия обикновено е бързо в рамките от 7-14 дни. Ето какво може да очаквате:

Първите няколко часа

Тъй като изтръпването от упойката отшумява до няколко часа след процедурата, е възможно да се появи лека болка или дискоморт Вашият стоматолог ще ви даде ясни насоки за. Орална хигиена.

Следващите няколко дни

Консумирайте само меки храни, така че храненето да не дразни или уврежда венците ви, докато те зарастват.

И накрая, но не последно място – грижете се добре за зъбите си! Четкайте и почиствайте с конец два пъти на ден, избягвайте пушенето и намалете храните с много захар.

Всяка красива усмивка има своята история. Започни своята с Impression Dent 

Резултати след лечение на гингивектомията