Skip links

Алайнери Invisalign

Алайнери Invisalign 01

Можете да видите как бихте изглеждали след лечение с Invisalign само за 60 секунди! Сканирайте QR кода с телефона си или последвайте линка ТУК и следвайте стъпките.

☎️ За повече информация и записване за консултация на тел. 0886117887

Алайнери Invisalign 02

Какво представлява Invisalign ?

Инвизалайн – прозрачната алтернатива на брекетите! Инвизалайн е много напреднал метод, равносилен на лечението с брекети и с негова помощ могат да се лекуват диагнози като:

Дълбока захапка, Кръстосана захапка във фронталния и в страничния участък,  Отворена захапка, Струпвания могат да се затварят диастеми и треми (разстояния) между зъбите.

Невидимите шини се изработват чрез 3D технология, която показват как ще се изместят зъбите при всяко преместване на шината.

Как работи Invisalign?

За разлика от обикновените брекети, инвизалайн технологията представлява поредица от прозрачни шини, всяка от които се носи по една седмици. Направени са така, че постепенно да изместват подредбата на зъбите, за да се постигне за максимално кратко време желания резултат. Невидимите брекети са удобни за носене, не се виждат и не причиняват неудобство, не пречат на говора, което ги прави предпочитани и от малки и от големи пациенти.

Алайнери Invisalign 03
Алайнери Invisalign 04

Продължителност на лечението

Времето,  зависи от различни фактори, включително състоянието на вашата захапка и колко криви са зъбите ви. 

Средно за повечето възрастни процесът на лечение е около година, но може да продължи до две години. Алайнерите трябва да се носят приблизително от 20 до 22 часа всеки ден, през цялото време на Вашето лечение. Резултатите до голяма степен зависят от това колко последователно го правите.

Кои са характерните особености за използването на алайнери Invisalign?

Освен че са естетически издържани, поради това че са прозрачни и не повлияват на външния вид, тези средства за корекция на несъвършенствата се характеризират със следните особености:

  • Персонализирано изработени алайнери – тези ортодонтски апарати, характеризиращи се с голяма популярност сред хора на всякаква възраст, се изработват персонализирано за всеки пациент. Това означава, че за направата им се изисква предварителна щателна оценка на състоянието ви и след преценка на ортодонт може да се предприеме вземане на индивидуални мерки с прецизна точност. Това се постига чрез вземане на отпечатъци. След това, за направата на алайнери инвизалайн, се създава 3D модел на зъбите и се планира прецизно движението им по време на лечението. Тези данни се използват за изработването прозрачни алайнери за зъби и лечение на несъвършенствата, които се носят последователно и постепенно коригират положението на дъвкателните органи;
  • корекцията е постепенна – алайнерите работят чрез постепенно коригиране през времето на лечението. Всеки модел се носи за определен период от време, който се фиксира от ортодонта, като най-често се равнява на около 1-2 седмици, в зависимост от персонално изготвената оценка. Всеки нов ортодонтски апарат е изработен, за да постигне желаните промени в положението на зъбите;
  • дискретност – ако търсите максимално удобство и дискретност, с този метод за изправяне на зъби ще ги получите. Те са изработени от прозрачен и твърд материал, който позволява на пациентите да ги носят комфортно и да ги свалят при нужда, като при хранене или извършване на рутинни действия по почистване на устната кухина.
  • поддържат се много лесно – поддръжката на ортодонтските апарати е много лесна и удобна. Те могат да се свалят при нужда и да се почистват със специално предназначени за това почистващи препарати и подходяща четка. Това прави поддръжката на хигиената на устата по време на лечението по-лесна и удобна за пациентите.
  • не сте сами в целия процес – при избор на този метод, пациентите получават подкрепа и мониторинг от страна на своя дентален специалист, който ги съпътства в целия процес по корекция на усмивката. Това включва редовни контролни прегледи и консултации, които да уверят вашия специалист, че процедурата протича правилно и с възможност за постигане на желаните резултати.

От какви материали се изработват алайнерите Invisalign?

Сред специфичните особености на тези ортодонтски апарати от ново поколение, е техният материал, който не само се характеризира с отличителна здравина, възможност за корекция на дъвкателните органи и лекота по време на носене, но и естетическа издържаност. Този материал е прозрачен, което не създава дискомфорт за ползвателите, като е познат още като SmartTrack.

Той представлява термопластичен полимер, определящ се със значителна гладкост и незабележимост. Освен че придава на изработката устойчивост, позволява добра гъвкавост, пасва отлично върху зъбната повърхност е напълно безопасен за употреба в областта на устната кухина от хора на всякаква възраст, което е отличително качество. В него не се съдържат съставки, които предизвикват повишена чувствителност или алергични реакции.

Защо да се доверите на дентална клиника Impression Dent?

В основата на добрите крайни резултати при една ортодонтска процедура, изискваща търпение, отношение към детайла и професионализъм на високо ниво, стои следящият специалист. В нашата дентална клиника ще откриете точно такива професионалисти, от които се нуждаете, за да придобие усмивката ви облика, който желаете и заслужавате.

Цените ни са повече от атрактивни, а качеството на материалите и оборудването – безупречно. Подарете си поставяне на инвизалайн при нас. Ще ни откриете на удобна локация в град София, където ще сбъднем мечтите ви.

Д-р Яна Мохаммад-Бялева

Аз ще се погрижа да имаш перфектно подредена усмивка. Д-р Яна Мохаммад–Бялева завършва Медицински университет „Факултет по Дентална медицина“ в гр.  Пловдив, като още по време на обучението си се насочва към основните си интереси в денталната медицина, а именно ортодонтия и естетика.

Често Задавани Въпроси

Решихме да отговорим на някой често задавани въпроси, свързани с процедурата: поставяне на фасети, зададени от нашите пациенти

Invisalign е практически невидимият начин за изправяне на зъби и постигaне на желаната усмивка, за която винаги сте мечтали. Използва се усъвършенствана 3D компютърна технология за изображения, като Invisalign изобразява вашият цялостен план за лечение въз основа на предписанието на вашия стоматолог, от първоначалното положение на вашите зъби до крайното желано положение. По индивидуална поръчка се изработват поредица от прозрачни алайнери за вашите зъби като имат за цел да движите зъбите ви малко по малко. Всеки от алайнерите се носи 1-2 седмици преди да бъдат заменени от следващите в поредицата, като постепенно се придвижва към прогнозираната крайна позиция. Времето за лечение ще бъде определено от вашия сертифициран стоматолог по Invisalign според вашите специфични нужди.

Invisalign алайнерите са почти невидими. Никой дори не може да забележи че носите тези практически прозрачни алайнери. Животът може да продължи нормалния си ход, тъй като системата Invisalign върши своята работа дискретно. Invisalign алайнерите са подвижни, което ви дава гъвкавост да ядете и пийте това, което искате по време на лечението, като просто премахнете алайнерите. И можете също така да премахнете алайнерите, за да изчеткате зъбите си дори и с конци, както обикновено за свеж дъх и за поддържане на добро устна хигиена. За разлика от традиционните фиксирани брекети, няма метални дъги. Това означава, че в повечето случаи прекарвате по-малко време при вашия сертифициран лекар за корекции. Инвизалайн ви позволява да видите вашите виртуални резултати и план за лечение, преди дори да започнете процедурата, за да можете да видите как Вашите зъби се очаква да изглеждат, когато тя приключи.

За разлика от традиционните брекети, инвизалайн не само контролира количеството на движение на един алайнер, но също така времето на движение. Така че на всеки етап, само определени зъби имат право да се движат, съгласно плана за изпълнение на ортодонтската процедура.

Align Technology, Inc., компанията, която ги произвежда е основана през 1997г.

Общата продължителност зависи от сложността на лечение и е сравнимa с тaзи на традиционните брекети. Обикновено лечението може да продължи между 3 и 18 месеца. По време на Вашата консултация, Вашият Invisalign ортодонт може да ви предостави повече подробна информация.

 

Мнения от наши пациенти

Didi TotevaDidi Toteva
18:47 10 Oct 22
I want to express my gratitude to Dr. Ibrahim and the entire team. Because without them I wouldn't have this smile. Thank you from the bottom of my heart. ❤️❤️❤️🙏🙏🙏
Daria kDaria k
10:14 13 Sep 22
Provided an informative consultation for me, we’re very responsive, and understood my needs.
Antoniya YonovaAntoniya Yonova
16:06 11 Mar 22
I am very happy with my new smile from Dr Byalev and his team - they did their best and the result is amazing! Thank you so much!
Mikael WilmarthMikael Wilmarth
15:45 13 Dec 20
They are perfect !!! Nice front desk !!! all the best !!!
js_loader