Skip links

Случаят Викторио – История завършила с усмивка

Дентална клиника Impression Dent.

Как започна всичко?

Циркониеви коронки – Клиничен случай Дентална клиника Impression Dent гр.София

Историята на 29-годишния Викторио завърши със щастлив край и чисто нова усмивка с циркониеви коронки, преди това обаче младият мъж беше обиколил кабинетите на множество изтъкнати стоматлози, но така и не успял да се довери на никого.

Викторио дойде при нас и реши да повери лечението си в IMPRESSION DENT на д-р Ибрахим Бялев. Причината, както самият той ни сподели в последствие беше фактът, че единствено д-р Бялев сред всички специалисти успява да да му вдъхне увереност и да му обясни на достъпен език какво го очаква по пътя на лечението и как се е стигнало до проблемите му.

А те определено не бяха малко или лесни за разрешаване. След претърпяна травма в миналото много от зъбите на Викторио се наложило да бъдат умъртвени. 

Поради наличието на множество кисти във времето се стигнало и до изваждането на няколко зъба. Поради липса на достатъчно кост за поставянето на  импланти, единственият вариант за нашият пациент беше да се направи циркониев мост.

Първата и най-важна стъпка към новата безупречна усмивка на Викторио започна с малка стъпка, а именно – обстоен преглед и консултация, последван от панорамна рентгенография. 

За да сме сигурни, че новата му усмивка ще бъде „точно по мярка“, пристъпихме към взимане на предварителни отпечатъци и отливане на гипсови модели за анализ. Този етап е изключително важен, тъй като освен обследване на състоянието на зъбите и захапката, се прави и подробен анализ формата на зъбите, лицето, цвета на кожата и очите и разбира се фотозаснемане.

Следващият етап от лечението на Викторио беше взимане на отпечатъци за изработка на т.нар. CAD/CAM временни пластмасови коронки или казано по-просто компютърно проектиране (CAD) и компютърно производство (CAM). 

Тази съвременна и модерна технологията позволява отпечатъците да се сканират чрез специализиран софтуер, който прави повторен анализ и така се определя естетиката на бъдещите коронки. Изпиляване на зъбите на горната челюст беше минимално и под местна терминална упойка.

Последва поставяне на временни коронки (идентични на собствените зъби на пациента), а след 3 дни и на CAD/CAM временни пластмасови коронки. Само 5 дни по-късно лечението на Викторио приключи с поставянето на трислойни циркониеви коронки. Днес той се радва повече от всякога на новата си усмивка, а ние сме щастливи, че успяхме да му я върнем.

Към всички клинични случаи

Мнения от наши пациенти

Д-р Ибрахим Бялев

Аз ще направя красивата ти усмивка възможна! Д-р Бялев е с 8 години опит в естетичната стоматология. Основател е на стоматологична клиника „IMPRESSION DENT“, в София, България. Работи непрекъснато в посока да развива стоматологичната си практика с разбиране към пациентите и техните нужди.