Skip links

Терапевтична стоматология

Профилактика

В нашата практика наблягаме на едно доста пренебрегвано направление в денталната медицина – профилактиката, не само при деца, но и при възрастни.

Профилактиката е добре да се прави веднъж на 6 месеца или 1 година, за да се предотврати последващо скъпо лечение. Ние предлагаме първоначален преглед, при който да установим проблемите в зародиш. 

Почистване на зъбен камък

Почистване на зъбен камък и повърхностни оцветявания при нас става минимално инвазивно, посредством ултразвукова и Air-Flow-апаратура. 

Комбинацията от професонална орална хигиена с инструкциите за самостоятелна грижа за зъбите е най-сигурният начин за превенция от гингивит, парадонтит и дългосрочно орално здраве.

Наличие на кариес

Ако кариесът не бъде премахнат навреме той прониква от най-горния слой на зъба (емайл) в по-долните слоеве (дентин) и (нерв), което утежнява статуса на зъба.

Възстановяваме зъба с фотополимери, които са изключително дълготрайни и естетични като по този начин не можете да отличите пломбата от останалите зъби.

Кореново лечение

Когато има наличие на инфекция или травма, тя може да се достигне към нерва и да образува Пулпит, а когато излезе извън зъба в костта – Периодонтит. 

Лечението изисква електронно определяне на дължината на кореновия канал, механична и химична обработка.

Мнения от наши пациенти