Skip links

All on 4 възстановяване на цяла челюст със зъбни импланти

Ако се интересувате от поставяне на дентални импланти за възстановяване на Вашата усмивка, то със сигурност сте чували за системата известна като „all on 4“. В тази статия ще разгледаме подрбно всички спефифики на този метод. Ще научим какво представлява, за кои пациенти е подходящ, какви са неговите предимства и каква е цената на този тип лечение?

Какво е all on 4 възстановяване на цяла челюст със зъбни импланти?

Методът All-on-4 е придобил популярност със своята ефективност във възстановяването на цяла дъга липсващи зъби с помощта на само четири поставени стратегически импланти. Тази иновативна техника предлага фиксирано и дълготрайно решение за възстановяване с импланти при обеззъбени пациенти, които се нуждаят от рехабилитация на усмивката си. Така на практика с поствянето само на 4 импланта може да се възстанови функционалността и естетиката на цялата челюст.

Методът All-on-4 е процедура, която позволява цялата горна или долната челюст да бъде поддържана от само четири стратегически поставени импланти. За разлика от традиционните дентални импланти, които изискват отделен имплант за всеки липсващ зъб, методът All-on-4 използва само четири импланта, за да поддържа цялата дъга зъби. Тези 4 импланта се поставят стратегически на специфични ъгли, за да се максимизира контакта с костта и да се осигури оптимална поддръжка за протезата. Това значително оптимизира лечението на пациента и работата на денталните специалисти.

Как да разберем дали сме подходящи за all-on-4?

По време на първата консултация в кабинета на имплантолога се извършва комплексен преглед, за да се оцени зъбният статус на пациента, плътността на костта и общата пригодност за процедурата. В допълнение могат да се използват напреднали методи за изображение като компютърни томографии, за да се планира точното поставяне на имплантите.

Как протича на процедурата all-on-4? В деня на интервенцията имплантологът ще постави четирите импланта на предварително определени места в костта на челюстта на пациента.

 

Какви са предимствата на денталните импланти All-on-4?

Методът е изключително надежден и предлага няколко значителни предимства пред традиционните опции за заместване на зъби, сред които са:

 

  1. Подобрена стабилност: Чрез използването на четири импланта, поставени стратегически в костта на челюстта, методът All-on-4 осигурява отлична стабилност и поддръжка за поставените в последствие конструкции.

 

  1. Минимална инвазивност: Процедурата All-on-4 е по-малко инвазивна от традиционните методи за имплантация. При този метод значително намалява нуждата от костна трансплантация и общото време на лечение се съкръщава.

 

  1. Незабавни резултати: В много случаи пациентите могат да напуснат денталната клиника с нови зъби още в същия ден, което позволява незабавно възстановяване на функцията и естетиката на зъбите.

 

  1. Запазване на костната структура: Методът All-on-4 помага за запазването на костта на челюстта, като стимулира растежа и предотвратява допълнителната костна загуба (атрофия), която честно се наблюдава при пациенти с липсващи зъби.

 

  1. Естествен външен вид и усещане: Чрез метода се постигат абсолютно сапоставими с естетсвените функционалност и външния вид на зъбите. Практиката показва, че те прилягат безпроблемно и удобно и качеството на живота на пациентите се подобрява значително много бързо след проведеното лечение.

 

Кои пациенти са подходящи за поставяне на дентални импланти All-on-4?

 

Методът за дентални импланти All-on-4 е подходящ за пациенти, които:

– Имат множество липсващи зъби или са едентулни (липсващи всички зъби в една или и двете челюсти)

– Имат достатъчна плътност на костта, за да поддържат имплантите

– Са в добро общо здраве и не страдат от състояния или заболявания, които могат да засегнат процеса на дентално лечение

– Търсят постоянно и ефективно решение за загубата на зъби

 

Възстановяване и грижи след поставяне на дентални импланти

След процедурата All-on-4 пациентите могат да изпитат лек дискомфорт, които се изразява в леко подуване или леко кървене. Тези симптоми обаче могат да се контролират чрез стандартни болкоуспокояващи и правилна орална хигиена. Важно е да се спазват указанията за следоперативна грижа, предоставени от стоматолога, за да се осигури гладко възстановяване и оптимални резултатие от лечението.

Редовните посещения при дентални лекар и последващата поддръжка са от съществено значение за наблюдението на здравето на пациента.

 

Каква е цената на денталните импланти All-on-4?

Цената на денталните импланти All-on-4 може да варира в зависимост от няколко фактора, включително сложността на случая, използваните материали и т.н. При всички случаи стойността на лечението с този метод е значително по-ниска в сравнение с метода, при които се налага поставяне на по-голям брой импланти.
В дентална клиника Impression Dent всеки пациент получава персонализиран план за лечение, в който са включени всички процедури и маниулации, както и крайната стойност на лечението. Можете да се информирате за актуалните цени на процедурата All-on-4 в Impression Dent ТУК.

В заключение можем да кажем, че методът All-on-4 е революционно решение за пациентите, търсещи възстановяване на липсващите зъби. Чрез използването на само четири импланта за поддръжка на цяла дъга зъби, тази иновативна техника предлага подобрена стабилност, функционалност и естетика в сравнение с традиционните опции за заместване на зъби.

И все пак не забравяйте, че преди да пристъпите към лечение е важно да се консултирате с квалифициран специалист по орална хирургия и имплантология, за да определите дали сте подходящи за процедурата All-on-4.

Не отлагайте грижата за своята усмивка и запазете своя час за преглед и консултация в дентална клиника Impression Dent тел. 0886 117 887 или чрез контактната форма ТУК.

Leave a comment