Skip links

All on 6 възстановяване на цяла челюст с импланти – какво трябва да знаем?

Системата за поставяне на дентални импланти All on 6 е популярен иновативен метод за възстановяване на цялостната дентална функция естетика. Тя е предпочитан вариант за цялостно възстановяне при пациенти с пълна или почти пълна загуба на зъбите. В предходна статия вече разгледахме методът All on 4, който се базира на същата технология. Днес ще обърнем внимание на методът All on 6 – ще разберем кога се прилага този подход, кои пациенти са пододящи за него и как протичат лечението и възстановителния период. Ще разберем също и каква е цената на лечението чрез системата All on 6 спрямо стандартните методи.

Какво е All on 6?

Системата All on 6 включва поставянето на шест зъбни импланта в челюстта, които служат като основа за фиксирана протеза. Тези импланти са стратегически разположени, за да осигурят максимална устойчивост и опора на протезата. За разлика от другите методи, които изискват поставянето на имплант за всеки липсващ зъб по отделно, при методът All on 6 се използват само шест дентални импланта за цялата челюст, което прави процедурата по-малко инвазивна.

Какви са предимствата на системата All on 6 за поставяне на дентални импланти?

1. Стабилност и комфорт: Шестият имплант осигурява изключителна стабилност на протезата, която позволява на пациентите да се хранят, говорят и усмихват без никакви притеснения. Протезата е фиксирана и не се движи, което елиминира дискомфорта, от който много пациенти със снемаеми протези се оплакват. Качеството на живота п


 1. Бързо възстановяване: Процедурата за поставяне на имплантите и фиксирането на протезата може да бъде завършена в рамките на един ден, което значително намалява времето за възстановяване. Пациентите могат да се върнат към нормалния си начин на живот почти веднага след процедурата.

  3. Естетика: Конструкциите, използвани в системата All on 6, са изработени от висококачествени материали, които имитират естествения вид и качества на зъбите. Това осигурява естествена и красива усмивка, която увеличава самочувствието на пациентите.

  4. Дълготрайност: Денталните импланти са изработени от титан, който е биосъвместим и изключително здрав материал. С правилна грижа и поддръжка, имплантите могат да издържат целия живот.

  5. Запазване на костната структура: Поставянето на имплантите предотвратява загубата на костната тъкан, която е често срещан проблем при хора с липсващи зъби. Това помага за запазване на естествената форма на лицето и предотвратява преждевременното стареене.

  Какъв е процесът на поставяне на имплантите All on 6?

  1. Консултация и планиране: Първата стъпка и ключова стъпка е консултацията с дентален специалист, който ще извърши обстоен преглед и ще обсъди с Вас в нуждите и очакванията Ви от предстоящото лечение. Ако се налага лекарят ще назначи рентгенови снимки или компютърна томография, за да се оцени състоянието на костната тъкан и да се планира точното място за поставяне на имплантите.

  2. Поставяне на имплантите: Процедурата започва с локална анестезия, за да се осигури комфорт на пациента. След това оралният хирург ще постави шестте импланта в предварително определените позиции в челюстта. Тази част от процедурата отнема няколко часа.

  3. Временна протеза: Веднага след поставянето на имплантите, пациентът ще получи временно фиксирана протеза, която ще носи, докато имплантите се интегрират с костната тъкан. Този процес на остеоинтеграция продължава около 3-6 месеца.

  4. Постоянна протеза: След като имплантите са напълно интегрирани, временната протеза ще бъде заменена с постоянна. Тези постоянни конструкции се изработват индивидуално, за да отговорят на индивидуалните нужди и предпочитания на пациента.

  Грижа и поддръжка след края на лечението?

  За да се осигури дълготрайност и здраве на имплантите и постоянните конструкции, е важно пациентите да поддържат добра орална хигиена. Това включва редовно миене на зъбите и посещение при дентален специалист за професионално почистване и профилактични прегледи.

Каква е цената на денталните импланти All-on-6?

 

Както при системата All-on-4, цената на лечението с дентални импланти по системата All-on-6 може да варира в зависимост от различни фактори, сред които сложността на случая, използваните материали и т.н. По правило стойността на лечението с този метод е значително по-достъпна в сравнение с метода, при които се налага поставяне на по-голям брой импланти.

В дентална клиника Impression Dent всеки пациент получава персонализиран план за лечение, в който са включени всички процедури и маниулации, както и крайната стойност на лечението. Можете да се информирате за актуалните цени на процедурата All-on-6 в Impression Dent ТУК.

В заключение можем да обобщим, че системата за поставяне на дентални импланти All on 6 предлага ефективно и дълготрайно решение на проблемите при пациенти с пълна или почти пълна загуба на зъби.

Със своите доказани предимства (стабилност, комфорт и естетика) тази техника е значително по-добра за качеството на живота и самочувствието на пациентите, които преминават през дентално лечение.

Не отлагайте грижата за своята усмивка и запазете своя час за преглед и консултация в дентална клиника Impression Dent тел. 0886 117 887 или чрез контактната форма ТУК.

Leave a comment