Skip links

Преглед при ортодонт

Ортодонт 01

Често срещан проблем при малки и големи, е необходимостта от корекция на зъбни несъвършенства, включващи изкривена захапка, криви или недобре разположени дъвкателни органи. Това влияе не само на самочувствието и естетиката, но и на качествената преработка на храната. За целта съществува специално обособено направление на стоматологията, наречено ортодонтия.

Какво е ортодонтия?

Ортодонтията е специалността, чрез която постигаме правилното подреждане на зъбите, красивата усмивка и функционалната захапка на нашите малки и големи пациенти. Обект на ортодонсткото лечение са и вредните навици като устно дишане, неправилно гълтане, неправилно положение на езика, смукане на палец и др. Те се коригират с така наречената миофункционална терапия.

Защо е важно да се доверите на услугите на добър ортодонт?

Доверяването на добър ортодонт е от съществено значение при процеса на ортодонтско лечение. Независимо колко напреднала е технологията, е необходим специалист, който да проследява цялостния процес, както и да взема навременни мерки за промяна на лечението при необходимост. Някои от най-съществените причини да потърсите услугите на квалифициран ортодонт, са:

  • Професионализъм и експертно мнение – квалифицираният ортодонт притежава необходимите знания, умения и опит, за да предостави качествено коригиране на състоянието, независимо от сложността на вашия случай. Той е обучен в областта на ортодонтията и притежава диплома и лиценз, които го квалифицират да извършва процедурите по корекция на такъв тип несъвършенства;
  • Прилагане на индивидуални мерки – специалистът осъзнава необходимостта от индивидуалност при лечението, защото всеки пациент е различен. Той провежда задълбочен анализ и оценка на състоянието на зъбите и челюстите, чрез щателен преглед и последващи снимки, за да определи най-подходящият и персонализиран план за коригиране. Той предоставя индивидуално насочено лечение, което да отговаря на конкретните цели и очаквания на пациента;
  • Качество на резултатите – той се стреми към достигане на висококачествени резултати. Ортодонтът използва съвременни и иновативни методи и технологии, които осигуряват оптимална корекция на зъбите и възстановяване на правилната им функция и естетически външен вид. Това води до постигане на красива и здрава усмивка;
  • Грижа и комуникация, основана на взаимност – добрият специалист осигурява внимателна и индивидуализирана грижа за пациентите си. Той създава приятна и удобна обстановка, в която пациентите се чувстват комфортно и добре информирани за целия процес. Това е необходимо за осъществяването на връзка с пациента, изграждане на доверие и комуникация. По този начин, може да зададете своите въпроси, притеснения или очаквания, без да се притеснявате;
  • Поддръжка в дългосрочен аспект – ортодонтът осигурява не само качествено лечение, но и дългосрочна поддръжка след приключване на процеса на корекция на зъбите. Той предоставя необходимата информация и инструкции за поддръжка, включително хигиенни навици, необходим интензитет на контролните прегледи. Освен това, той се стреми към непрекъснато професионално развитие и обучение, за да бъде в крак с последните тенденции и най-добрите практики в областта на ортодонтията.

Възлагането на доверие на добър ортодонт е важно, защото той гарантира качествено лечение, персонализиран подход и дългосрочни резултати. Това помага на пациентите да постигнат здрава и красива усмивка, както и да се чувстват доволни и уверени в своето лечение.

Създаване на ортодонтски картон, който включва:

Рентгенови снимки – панорамна снимка, телерентгенография

Отпечатъци на зъбите и гипсови модели

Фотоснимки: лицеви и зъбни снимки

Точна диагноза

План на лечение

Продължителност на лечението;

Точна цена и схема на плащане

Всички тези документи и специфики, посочени във вашия ортодонтски картон, ви осигуряват прецизност при изпълнение на процедурите от вашия ортодонт. Те показват индивидуалното ви състояние. Картонът се изготвя с цел вземане на информирани решения и предварителна подготовка и е знак за професионално и коректно отношение.

Защо да се довериш на дентална клиника Impression Dent?

Както вече споменахме, да откриете квалифициран ортодонт, с отношение към детайла и коректност при изпълнение на всички задачи, е отговорност, с която трябва непременно да се заемете. В нашия екип има специалисти, чиято мисия е да възвърнат самочувствието ви и да ви помогнат да постигнете блестящи резултати.

В нашата дентална клиника, намираща се в град София, извършваме различни услуги в областта на стоматологията, включително и изготвяне, поставяне на ортодонтски апарати и проследяване на цялостния процес. Доверете се на нашите ортодонти и получете усмивката, за която мечтаете, на атрактивни цени.

Д-р Яна Мохаммад-Бялева

Аз ще се погрижа да имаш перфектно подредена усмивка. Д-р Яна Мохаммад–Бялева завършва Медицински университет „Факултет по Дентална медицина“ в гр.  Пловдив, като още по време на обучението си се насочва към основните си интереси в денталната медицина, а именно ортодонтия и естетика.

Мнения от наши пациенти

Didi TotevaDidi Toteva
18:47 10 Oct 22
I want to express my gratitude to Dr. Ibrahim and the entire team. Because without them I wouldn't have this smile. Thank you from the bottom of my heart. ❤️❤️❤️🙏🙏🙏
Daria kDaria k
10:14 13 Sep 22
Provided an informative consultation for me, we’re very responsive, and understood my needs.
Antoniya YonovaAntoniya Yonova
16:06 11 Mar 22
I am very happy with my new smile from Dr Byalev and his team - they did their best and the result is amazing! Thank you so much!
Mikael WilmarthMikael Wilmarth
15:45 13 Dec 20
They are perfect !!! Nice front desk !!! all the best !!!
js_loader