Skip links

Ортодонтия при възрастни

Ортодонтия 01

Кой е казал, че само малките могат да се подлагат на ортодонтски процедури, които да коригират тяхната захапка или да премахнат несъвършенства, под формата на изкривени, недобре разположени дъвкателни органи или наличие на по-голямо междузъбно пространство?

В днешно време ортодонтията е толкова добре развита, че промяна на усмивката може да се извърши на всеки етап от живота на човек.

Какво представлява ортодонтското лечение при възрастни?

Поставянето на брекети при възрастни е след приключване на активния скелетен растеж – над 16 г. Растежът и развитието на челюстите са приключили и това е една от причините да се прибягва до вадене на зъби при необходимост.
Така се осигурява място за подредбата на останалите зъби в челюстта.

В случай, че вашият ортодонтски план налага екстракция на зъби, в края на лечението ви празните пространства се затварят и усмивката ви ще запази чара и красотата си. Специфичното на прилагането на техниките при ортодонтията при възрастните, е че не всички те са ефективни. Шините са познати като едни от най-старите ортодонтски апарати, които обаче не са подходящи за възрастни.

Ако търсите отлични резултати, е необходимо да се ориентирате към апарати, широко използвани в ортодонтията, като брекети или алайнери. Тяхната цел е да коригират несъвършенствата и да ви възвърнат самочувствието.

Пародонтално ортодонтско лечение

Силно струпаните зъби създават много лоши условия за зъбночелюстния апарат. Пародонталното ортодонтско лечение е медицинска процедура, която се извършва от специалисти в областта на ортодонтията, каквито са нашите в дентална клиника Impression Dent, с цел корекция на проблемите със зъбите и венците. Използва се за подобряване на здравето на венците и поддържане на устнатата кухина в изрядно състояние.

В резултат от влошените условия за почистване на зъбите и оклузалната травма при неправилно подредени зъби, настъпва влошаване на пародонталното здраве, поява на кариес и негови усложнения, като се стига до и загуба на дъвкателни органи, а от там и до нарушения във функцията и естетиката.

Това е част от комбинираното лечение в ортодонтията, чиято цел е да ви осигури перфектната усмивка, включваща както здрави и прави зъби, така и венци в отлично състояние.

Имплантологично ортодонтско лечение

Осигуряване на достатъчно място за поставянето на имплант при липса на зародиш или екстрахиран зъб

Имплантологично ортодонтско лечение е специализиран метод за коригиране с помощта на зъбни импланти. Специфичното при него е дълготрайността и ефективността на крайните резултати, които се дължат на комбинирането на два раздела от стоматологията – имплантология и ортодонтия. При този тип корекции се използват зъбни импланти за поддържане на ортодонтските апарати. Имплантите служат за фиксация, като те се поставят в костта на челюстта, изграждат стабилна основа. Те позволяват качествено и ефективно коригиране на зъбите.

Тази методика е все по-популярна в ортодонтията, като позволява прецизност и точност при поставяне на ортодонтските апарати, в резултат на което ефектът на ортодонтското лечение се забелязва по-бързо.

Предимствата на този метод в ортодонтията включва:

  • зъбните импланти предлагат стабилност и сигурност, което позволява на пациентите по-голямо удобство при носенето на апаратите. Не се изисква допълнителен аксесоар за тяхната фиксация;
  • забелязва се наличие на по-бързи резултати;
  • процедурата се характеризира с дълготрайност, устойчивост и запазване на резултатите във времето.

Протетично ортодонско лечение

Постигане на функционална захапка преди протетичното лечение

Загубата на зъби води до множество проблеми, включително нарушение на дъвкателните функции, промени на говора, както и стопяване на костната тъкан в бъдещи периоди.

Може да се осъществи възстановяване на костната тъкан посредством комплексна процедура, при която се извършва прецизно съотношение между двете челюсти, както и фиксиране и нивелиране на дъвкателните органи. Процедурата се нарича още протетична. Тя е иновативна и се провежда само от опитни професионалисти в областта.

Има за цел да коригира неправилното разположение на дъвкателните органи. То може да се извършва с помощта на брекети, прозрачни ритейнъри или други апарати, чиято функция е да осъществят правилно позициониране.

След неговото осъществяване може да се наложи допълнителна процедура по заместване на липсващи дъвкателни органи. Това се осъществява чрез поставяне на зъбни импланти, протези, циркониеви коронки, мостове.

Защо да се доверите на дентална клиника Impression Dent?

Причините да се доверите на нас са много. Ние сме дентална клиника с богат набор от скъпоструваща апаратура, работеща по най-иновативните методи в областта на стоматологията. В екипа си разполагаме с квалифицирани и опитни специалисти във всяка област, включително протетиката и ортодонтията.

Цените на услугите ни са достъпни, а клиниката ни се намира на удобна локация в София. Погрижете се за своята усмивка, като ни се доверите.

Д-р Яна Мохаммад-Бялева

Аз ще се погрижа да имаш перфектно подредена усмивка. Д-р Яна Мохаммад–Бялева завършва Медицински университет „Факултет по Дентална медицина“ в гр.  Пловдив, като още по време на обучението си се насочва към основните си интереси в денталната медицина, а именно ортодонтия и естетика.

Мнения от наши пациенти

Didi TotevaDidi Toteva
18:47 10 Oct 22
I want to express my gratitude to Dr. Ibrahim and the entire team. Because without them I wouldn't have this smile. Thank you from the bottom of my heart. ❤️❤️❤️🙏🙏🙏
Daria kDaria k
10:14 13 Sep 22
Provided an informative consultation for me, we’re very responsive, and understood my needs.
Antoniya YonovaAntoniya Yonova
16:06 11 Mar 22
I am very happy with my new smile from Dr Byalev and his team - they did their best and the result is amazing! Thank you so much!
Mikael WilmarthMikael Wilmarth
15:45 13 Dec 20
They are perfect !!! Nice front desk !!! all the best !!!
js_loader