Skip to content

7 важни факти за сапфирените брекети

В предишния си материал ви разказахме за видовете брекети и разликата между тях. Стана ясно, че всички те имат своите предимства и недостатъци, а според индивидуалния случай на всеки пациент, специалистът ортодонт може да даде най-добрия съвет кой от вариантите е най-подходящ. Към такова ортодонтско лечение се пристъпва, когато имате неправилно подредени зъби или неправилна захапка.

Много пациенти се притесняват от носенето на брекети и това е причината да залагат на всякакви други възможности за корекция, но не и на ортодонтско лечение. Те избират естетични композитни възстановявания или фасетиране, но истината е, че няма по-добър начин за изправяне на зъбите от поставянето на брекети, просто защото структурата на зъбите остава непокътната.

Една от най-добрите и предпочитани алтернативи за лечение са сапфирените брекети. За разлика от традиционните метални брекети, сапфирените се характеризират с факта, че не са толкова видими, тъй като материалът, от който са изработени, е прозрачен. Това е и причината този вид брекети да бъде фаворит на много наши пациенти.

Ние, екипът на дентална клиника Impression Dent, предоставяме на вниманието ви 7 важни факти за този вид брекети, които, сигурни сме, ще привлекат интереса ви.

1. Те ​​наистина са направени от сапфир

Първото нещо, за което се сещаме, когато чуем думата сапфир, са бижута, скъпоценни и много скъпи камъни. Въпреки че материалът, използван в сапфирените брекети, е сапфир, той е синтетичен, но със същата химична структура и състав като естествения. Разликата е единствено в това, че е произведен на по-ниска цена.

2. По-малко вероятно е да се отлепят

В сравнение с други видове козметични брекети като керамичните, сапфирените прилепват по-устойчиво на зъба, което затруднява и падането им.

3. Не променят цвета си

Най-голямото предимство на сапфирните брекети е, че сапфиреният кристал не пожълтява с времето. Не забравяйте обаче, че за зъба под брекета не се отнася същото. Ето защо е изключително важно да посветите време на устната си грижа и хигиена.

4. Сапфирените брекети се използват в ортодонтията повече от 30 години

В средата на 80-те години камъкът е изваян за първи път. Сапфиреният кристал се използва в ортодонтията, търсейки се начин да се направят брекетите по-дискретни и устойчиви на петна.

Въпреки че сапфирените брекети изглеждат като нещо ново и иновативно, истината е, че те са на пазара от почти 4 десетилетия.

5. Сапфирните брекети не удължават продължителността на лечението

Подобно на традиционните керамични и метални брекети, продължителността на лечението ще зависи от проблемите, които трябва да бъдат коригирани при вашата захапка, а не от производствения материал на самия брекет. Тоест, резултатите ще бъдат постигнати за същия период от време, независимо дали сте избрали сапфир или традиционни брекети.

6. Те не са най-скъпите на пазара

Въпреки че цената им е по-висока от тази на традиционните, керамични или метални брекети, сапфирените не са най-скъпото ортодонтско лечение. Invisalign е с най-висока цена.

7. Можете да редувате метални брекети със сапфирени брекети

Точно така! Можете да се консултирате със своя ортодонт относно възможността да носите сапфирени брекети на зъбите, които са най-отпред и най-видими при усмивка и говор, като в същото време да използвате метални брекети за по-задните и скрити зъби.

Екипът на дентална клиника Impression Dent е на разположение да отговори на най-често задаваните от вас въпроси и да ви осигури професионална консултация с един от най-добрите ортодонти у нас – д-р Яна Мохаммад-Бялева.

Ако мечтаете за своята нова и перфектно подредена усмивка, запишете своя час за консултация на телефон: +359 886 117 887

Хареса ли ви статията ? Споделете я с приятели

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Още полезни статии от нашия блог

фасети сапфирени дентална клиника Impression Dent гр.София
Полезно
Д-р Бялев

Коя е подходящата възраст за поставянето на прес-керамични фасети и техните алтернативи

Home Кривите зъби са често срещан проблем както при деца, така и при възрастни. Както разбрахте от предходния ни материал, подходяща възраст за поставяне на брекети няма – те са решението при различни на години пациенти и се явяват предпочитан избор заради сигурните резултати, които обещават. Различните по вид брекети

Прочети цялата статия
Дентална-Клиника-Impression-Dent-Кабинет-Д-р-Бялев
Полезно
Д-р Бялев

Какво представлява лазерната стоматология?

Home Стоматологията е дял от медицината, който предлага богат арсенал от възможности за подобряване здравето и естетическия вид на усмивката. Съществуват практики, които са предпочитани от пациентите ни предвид лекотата, с която се прилагат и добрия резултат, който се постига – например лечението с брекети или поставянето на фасети. Има

Прочети цялата статия
ортодонтско лечение за възрастни дентална клиника Impression Dent София кв.Хладинлинка
Полезно
Д-р Яна Мохаммад-Бялева​

Брекети за възрастни – възможно ли е?

Home За видовете брекети и за това, че те са един от най-предпочитаните варианти за лечение на зъбно-челюстни деформации, ви разказахме в предишен материал. Постарахме се и да ви запознаем със 7 важни факти за сапфирените брекети – едни от най-предпочитаните в последните години. И след цялата тази информация, запитвания

Прочети цялата статия