лого дентална клиника Impression Dent София

7 важни факти за сапфирените брекети

В предишния си материал ви разказахме за видовете брекети и разликата между тях. Стана ясно, че всички те имат своите предимства и недостатъци, а според индивидуалния случай на всеки пациент, специалистът ортодонт може да даде най-добрия съвет кой от вариантите е най-подходящ. Към такова ортодонтско лечение се пристъпва, когато имате неправилно подредени зъби или неправилна захапка.

Много пациенти се притесняват от носенето на брекети и това е причината да залагат на всякакви други възможности за корекция, но не и на ортодонтско лечение. Те избират естетични композитни възстановявания или фасетиране, но истината е, че няма по-добър начин за изправяне на зъбите от поставянето на брекети, просто защото структурата на зъбите остава непокътната.

Една от най-добрите и предпочитани алтернативи за лечение са сапфирените брекети. За разлика от традиционните метални брекети, сапфирените се характеризират с факта, че не са толкова видими, тъй като материалът, от който са изработени, е прозрачен. Това е и причината този вид брекети да бъде фаворит на много наши пациенти.

Ние, екипът на дентална клиника Impression Dent, предоставяме на вниманието ви 7 важни факти за този вид брекети, които, сигурни сме, ще привлекат интереса ви.

1. Те ​​наистина са направени от сапфир

Първото нещо, за което се сещаме, когато чуем думата сапфир, са бижута, скъпоценни и много скъпи камъни. Въпреки че материалът, използван в сапфирените брекети, е сапфир, той е синтетичен, но със същата химична структура и състав като естествения. Разликата е единствено в това, че е произведен на по-ниска цена.

2. По-малко вероятно е да се отлепят

В сравнение с други видове козметични брекети като керамичните, сапфирените прилепват по-устойчиво на зъба, което затруднява и падането им.

3. Не променят цвета си

Най-голямото предимство на сапфирните брекети е, че сапфиреният кристал не пожълтява с времето. Не забравяйте обаче, че за зъба под брекета не се отнася същото. Ето защо е изключително важно да посветите време на устната си грижа и хигиена.

4. Сапфирените брекети се използват в ортодонтията повече от 30 години

В средата на 80-те години камъкът е изваян за първи път. Сапфиреният кристал се използва в ортодонтията, търсейки се начин да се направят брекетите по-дискретни и устойчиви на петна.

Въпреки че сапфирените брекети изглеждат като нещо ново и иновативно, истината е, че те са на пазара от почти 4 десетилетия.

5. Сапфирните брекети не удължават продължителността на лечението

Подобно на традиционните керамични и метални брекети, продължителността на лечението ще зависи от проблемите, които трябва да бъдат коригирани при вашата захапка, а не от производствения материал на самия брекет. Тоест, резултатите ще бъдат постигнати за същия период от време, независимо дали сте избрали сапфир или традиционни брекети.

6. Те не са най-скъпите на пазара

Въпреки че цената им е по-висока от тази на традиционните, керамични или метални брекети, сапфирените не са най-скъпото ортодонтско лечение. Invisalign е с най-висока цена.

7. Можете да редувате метални брекети със сапфирени брекети

Точно така! Можете да се консултирате със своя ортодонт относно възможността да носите сапфирени брекети на зъбите, които са най-отпред и най-видими при усмивка и говор, като в същото време да използвате метални брекети за по-задните и скрити зъби.

Екипът на дентална клиника Impression Dent е на разположение да отговори на най-често задаваните от вас въпроси и да ви осигури професионална консултация с един от най-добрите ортодонти у нас – д-р Яна Мохаммад-Бялева.

Ако мечтаете за своята нова и перфектно подредена усмивка, запишете своя час за консултация на телефон: +359 886 117 887

Хареса ли ви статията ? Споделете я с приятели

Още полезни статии от нашия блог

Фолк-певица-Анелия-Нова-Усмивка-с-циркониеви-коронки-д-р-Бялев
Клинични случаи
Д-р Бялев

Новата забележителната усмивка на Анелия

Поредният клиничен случай, за който ви обещахме, че ще разкажем, е този на една от най-разпознаваемите и обичани жени у нас – прекрасната поп фолк певица Анелия. Благодарим и за доверието, което ни гласува и сме щастливи, че успяхме да ѝ осигурим забележителната усмивка, с която да продължава да печели още милиони сърца.

Прочети цялата статия
Клиничен-случай-Дете-Ортодонтия-Дентална-Клиника-Impression-Dent-брекети-резултат-след
Клинични случаи
Д-р Яна Мохаммад-Бялева​

Клиничен случай детско ортодонтско лечение

От особено значение за развитието и сформирането на психиката и характера на най-малките сред нас, са ранните детски години и в много от случаите проблемният външният вид, който често пъти, за съжаление, става повод за порицание от околните.

В дентална клиника Impression Dent вярваме, че интервенциите, които извършваме на децата успяват да поставят и укрепят основите на пълноценния им, продуктивен и здравословен живот в по-зряла възраст.

Прочети цялата статия