Skip to content

7 важни факти за сапфирените брекети

В предишния си материал ви разказахме за видовете брекети и разликата между тях. Стана ясно, че всички те имат своите предимства и недостатъци, а според индивидуалния случай на всеки пациент, специалистът ортодонт може да даде най-добрия съвет кой от вариантите е най-подходящ. Към такова ортодонтско лечение се пристъпва, когато имате неправилно подредени зъби или неправилна захапка.

Много пациенти се притесняват от носенето на брекети и това е причината да залагат на всякакви други възможности за корекция, но не и на ортодонтско лечение. Те избират естетични композитни възстановявания или фасетиране, но истината е, че няма по-добър начин за изправяне на зъбите от поставянето на брекети, просто защото структурата на зъбите остава непокътната.

Една от най-добрите и предпочитани алтернативи за лечение са сапфирените брекети. За разлика от традиционните метални брекети, сапфирените се характеризират с факта, че не са толкова видими, тъй като материалът, от който са изработени, е прозрачен. Това е и причината този вид брекети да бъде фаворит на много наши пациенти.

Ние, екипът на дентална клиника Impression Dent, предоставяме на вниманието ви 7 важни факти за този вид брекети, които, сигурни сме, ще привлекат интереса ви.

1. Те ​​наистина са направени от сапфир

Първото нещо, за което се сещаме, когато чуем думата сапфир, са бижута, скъпоценни и много скъпи камъни. Въпреки че материалът, използван в сапфирените брекети, е сапфир, той е синтетичен, но със същата химична структура и състав като естествения. Разликата е единствено в това, че е произведен на по-ниска цена.

2. По-малко вероятно е да се отлепят

В сравнение с други видове козметични брекети като керамичните, сапфирените прилепват по-устойчиво на зъба, което затруднява и падането им.

3. Не променят цвета си

Най-голямото предимство на сапфирните брекети е, че сапфиреният кристал не пожълтява с времето. Не забравяйте обаче, че за зъба под брекета не се отнася същото. Ето защо е изключително важно да посветите време на устната си грижа и хигиена.

4. Сапфирените брекети се използват в ортодонтията повече от 30 години

В средата на 80-те години камъкът е изваян за първи път. Сапфиреният кристал се използва в ортодонтията, търсейки се начин да се направят брекетите по-дискретни и устойчиви на петна.

Въпреки че сапфирените брекети изглеждат като нещо ново и иновативно, истината е, че те са на пазара от почти 4 десетилетия.

5. Сапфирните брекети не удължават продължителността на лечението

Подобно на традиционните керамични и метални брекети, продължителността на лечението ще зависи от проблемите, които трябва да бъдат коригирани при вашата захапка, а не от производствения материал на самия брекет. Тоест, резултатите ще бъдат постигнати за същия период от време, независимо дали сте избрали сапфир или традиционни брекети.

6. Те не са най-скъпите на пазара

Въпреки че цената им е по-висока от тази на традиционните, керамични или метални брекети, сапфирените не са най-скъпото ортодонтско лечение. Invisalign е с най-висока цена.

7. Можете да редувате метални брекети със сапфирени брекети

Точно така! Можете да се консултирате със своя ортодонт относно възможността да носите сапфирени брекети на зъбите, които са най-отпред и най-видими при усмивка и говор, като в същото време да използвате метални брекети за по-задните и скрити зъби.

Екипът на дентална клиника Impression Dent е на разположение да отговори на най-често задаваните от вас въпроси и да ви осигури професионална консултация с един от най-добрите ортодонти у нас – д-р Яна Мохаммад-Бялева.

Ако мечтаете за своята нова и перфектно подредена усмивка, запишете своя час за консултация на телефон: +359 886 117 887

Хареса ли ви статията ? Споделете я с приятели

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Още полезни статии от нашия блог

Новини
Д-р Бялев

Спечели звездна усмивка, като на Анелия с Impression Dent

До края на Август – дентална клиника Impression Dent заедно с прекрасната Анелия раздава подаръци на стойност над 8000лв
Защото знаем, че красивата усмивка е синоним на самочувствие и по-добър живот!

Прочети цялата статия
Усмивка-Циркониеви-корони-клиничен-случай
Клинични случаи
Д-р Бялев

Случаят Милена – една мечта за красива усмивка

При първото си посещение при нас, може би донякъде естествено, Милена стъпи в кабинета ни обезпокоена. Запознахме се с лъчезарната млада жена и разбрахме, че „пътешествието“ и сред денталните кабинети продължава дълго. От няколко години Милена се доверява на различни стоматолози с надеждата да се справи с проблемните си зъби.
На пациентката е поставена металокерамика на горната челюст, но видът и не е достатъчно естетичен. Наблюдава се прозиране на метала, а цветът и формата на новите и зъби се оказват проблем и за самата нея.

Прочети цялата статия
Какво представляват фасетите
Полезно
Д-р Бялев

Какво представляват зъбните фасети

За всички онези пациенти, които имат различни притеснения относно естетичния вид на зъбите си, фасетите се явяват едно от най-добрите решения. В подходящите случаи те могат да подобрят драстично цялостния външен вид на зъбите на човек и заедно с това да изградят нова визия, която да бъде причина за много по-добро самочувствие.

Прочети цялата статия