Skip to content

Как се определя цената на фасетите?

Красивата усмивка и здравите зъби са предпоставка за забележителното ни самочувствие и добро здраве. Това беше и тема на предишния ни материал, в който ви описахме 7 важни факти за сапфирените брекети, които могат да направят чудеса с усмивката ви! Понякога обаче, брекетите не са най-добрата алтернатива за коригиране на усмивката.

Много от пациентите ни, за да се сдобият със забележителна усмивка, залагат на фасетите като инвестиция в себе си. Поставянето им е решението при криви, счупени или недобре подредени зъби.

Този метод за създаване на холивудска усмивка е изключително популярен, а резултатите, които се постигат чрез него, обират овациите. Ако се питате по какъв начин се определят цените на фасетите и кои са факторите, влияещи върху цената им, то ние ще се постараем да ви отговорим.

Както във всяка друга сфера, така и тук, цената се определя по начин, който максимално може да оправдае очакванията на пациента. От изключително значение е цената на фасетите да бъде достъпна за масовия потребител, а качеството на извършената услуга да бъде високо. В съчетание от компонентите достъпност и качество, стоматолозите определят сумата, която пациентът е необходимо да инвестира в себе си.

Сигурни сме, че много от вас се колебаят в избора на стоматолог и дентална клиника и запленени от ниската цена на дадена услуга, често прибягват до решения, които в последствие се оказват неправилни. Не ви съветваме да избирате най-ниската възможна цена, защото това може да е знак за некачествена работа или некачествени материали!

Какво на практика оказва влияние върху цената на фасетите?

Най-често факторите, които се вземат предвид при определяне цената на фасетите са три:

  1. Начинът на поставяне е може би най-важният елемент в ценообразуването. Според конкретния случай фасетите могат да бъдат поставени директно и индиректно. Както говорят и самите наименования – при директното поставяне, фасетите се изработват в устата на пациента, а при индиректното се взима предварителна проба, отливка на зъбите, едва след което се изработват и самите фасети.

Индиректното поставяне на фасети е по-скъпо в сравнение с директното. Това е така заради сложността на направата им и времето, което отнема тя.

  1. Заговорихме за време и труд и тук е мястото да споменем, че работата на стоматолога също е определяща за крайното ценообразуване. Както разбрахте, изработката на индиректни фасети отнема време за повечето процеси, които от своя страна допринасят и за по-добрия краен резултат. Добрите специалисти в стоматологията не пестят време и усилия, за да направят възможно най-доброто за пациентите си. Това внимание не бива да бъде пренебрегвано и е необходимо да се оценява подобаващо.
  2. Използваните материали са третият критерий, който има пряко отношение към цената на фасетите. Използват се различни материали, които, разбира се, определят и качеството на изработката. Най-достъпният и може би най-предпочитан е материалът фотополимер. Пациентите ни го избират, защото цената му не е висока. Когато става дума за качество обаче – ние, от дентална клиника Impression Dent, съветваме посетителите си да обърнат внимание и на останалите опции. Съветът ни е продиктуван от по-ниската устойчивост на фотополимера и реалното опасение, че бързо след поставянето на такъв вид фасети, те могат да изгубят блясъка си и да развалят добрия естетически вид.

Ако желаете да заложите на качество, то помислете за керамични фасети, които са изключително тънки, здраво прикрепящи се към зъба и устойчиви във времето. При поставянето на керамичните фасети (още наричани порцеланови фасети) не се използва метал, което напълно изключва риска от поява на тъмна линия в областта на венеца.

 

В дентална клиника Impression Dent град София можете да получите най-добрите съвети, съобразени със състоянието на зъбите ви и резултата, който бихте желали да постигнете. Екипът ни от специалисти е на разположение да обсъди с вас всички възможности, от които да изберете най-подходящата!

Хареса ли ви статията ? Споделете я с приятели

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Още полезни статии от нашия блог

детско ортодонтско лечение
Полезно
Д-р Яна Мохаммад-Бялева​

Защо се изкривяват детските зъби?

Home Честа тема на статиите ни стават изкривенит е или неправилно подредени зъби, които се оказват проблем не само при възрастните, но и при децата. Добрата новина е, че съществуват начини за лечението им, особено тогава, когато се явяват фактора за ниско самочувствие. Нека си поговорим за това какви са

Прочети цялата статия
фасети сапфирени дентална клиника Impression Dent гр.София
Полезно
Д-р Бялев

Коя е подходящата възраст за поставянето на прес-керамични фасети и техните алтернативи

Home Кривите зъби са често срещан проблем както при деца, така и при възрастни. Както разбрахте от предходния ни материал, подходяща възраст за поставяне на брекети няма – те са решението при различни на години пациенти и се явяват предпочитан избор заради сигурните резултати, които обещават. Различните по вид брекети

Прочети цялата статия
Дентална-Клиника-Impression-Dent-Кабинет-Д-р-Бялев
Полезно
Д-р Бялев

Какво представлява лазерната стоматология?

Home Стоматологията е дял от медицината, който предлага богат арсенал от възможности за подобряване здравето и естетическия вид на усмивката. Съществуват практики, които са предпочитани от пациентите ни предвид лекотата, с която се прилагат и добрия резултат, който се постига – например лечението с брекети или поставянето на фасети. Има

Прочети цялата статия