Skip to content

Как се определя цената на фасетите?

Красивата усмивка и здравите зъби са предпоставка за забележителното ни самочувствие и добро здраве. Това беше и тема на предишния ни материал, в който ви описахме 7 важни факти за сапфирените брекети, които могат да направят чудеса с усмивката ви! Понякога обаче, брекетите не са най-добрата алтернатива за коригиране на усмивката.

Много от пациентите ни, за да се сдобият със забележителна усмивка, залагат на фасетите като инвестиция в себе си. Поставянето им е решението при криви, счупени или недобре подредени зъби.

Този метод за създаване на холивудска усмивка е изключително популярен, а резултатите, които се постигат чрез него, обират овациите. Ако се питате по какъв начин се определят цените на фасетите и кои са факторите, влияещи върху цената им, то ние ще се постараем да ви отговорим.

Както във всяка друга сфера, така и тук, цената се определя по начин, който максимално може да оправдае очакванията на пациента. От изключително значение е цената на фасетите да бъде достъпна за масовия потребител, а качеството на извършената услуга да бъде високо. В съчетание от компонентите достъпност и качество, стоматолозите определят сумата, която пациентът е необходимо да инвестира в себе си.

Сигурни сме, че много от вас се колебаят в избора на стоматолог и дентална клиника и запленени от ниската цена на дадена услуга, често прибягват до решения, които в последствие се оказват неправилни. Не ви съветваме да избирате най-ниската възможна цена, защото това може да е знак за некачествена работа или некачествени материали!

Какво на практика оказва влияние върху цената на фасетите?

Най-често факторите, които се вземат предвид при определяне цената на фасетите са три:

  1. Начинът на поставяне е може би най-важният елемент в ценообразуването. Според конкретния случай фасетите могат да бъдат поставени директно и индиректно. Както говорят и самите наименования – при директното поставяне, фасетите се изработват в устата на пациента, а при индиректното се взима предварителна проба, отливка на зъбите, едва след което се изработват и самите фасети.

Индиректното поставяне на фасети е по-скъпо в сравнение с директното. Това е така заради сложността на направата им и времето, което отнема тя.

  1. Заговорихме за време и труд и тук е мястото да споменем, че работата на стоматолога също е определяща за крайното ценообразуване. Както разбрахте, изработката на индиректни фасети отнема време за повечето процеси, които от своя страна допринасят и за по-добрия краен резултат. Добрите специалисти в стоматологията не пестят време и усилия, за да направят възможно най-доброто за пациентите си. Това внимание не бива да бъде пренебрегвано и е необходимо да се оценява подобаващо.
  2. Използваните материали са третият критерий, който има пряко отношение към цената на фасетите. Използват се различни материали, които, разбира се, определят и качеството на изработката. Най-достъпният и може би най-предпочитан е материалът фотополимер. Пациентите ни го избират, защото цената му не е висока. Когато става дума за качество обаче – ние, от дентална клиника Impression Dent, съветваме посетителите си да обърнат внимание и на останалите опции. Съветът ни е продиктуван от по-ниската устойчивост на фотополимера и реалното опасение, че бързо след поставянето на такъв вид фасети, те могат да изгубят блясъка си и да развалят добрия естетически вид.

Ако желаете да заложите на качество, то помислете за керамични фасети, които са изключително тънки, здраво прикрепящи се към зъба и устойчиви във времето. При поставянето на керамичните фасети (още наричани порцеланови фасети) не се използва метал, което напълно изключва риска от поява на тъмна линия в областта на венеца.

 

В дентална клиника Impression Dent град София можете да получите най-добрите съвети, съобразени със състоянието на зъбите ви и резултата, който бихте желали да постигнете. Екипът ни от специалисти е на разположение да обсъди с вас всички възможности, от които да изберете най-подходящата!

Хареса ли ви статията ? Споделете я с приятели

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Още полезни статии от нашия блог

Новини
Д-р Бялев

Спечели звездна усмивка, като на Анелия с Impression Dent

До края на Август – дентална клиника Impression Dent заедно с прекрасната Анелия раздава подаръци на стойност над 8000лв
Защото знаем, че красивата усмивка е синоним на самочувствие и по-добър живот!

Прочети цялата статия
Усмивка-Циркониеви-корони-клиничен-случай
Клинични случаи
Д-р Бялев

Случаят Милена – една мечта за красива усмивка

При първото си посещение при нас, може би донякъде естествено, Милена стъпи в кабинета ни обезпокоена. Запознахме се с лъчезарната млада жена и разбрахме, че „пътешествието“ и сред денталните кабинети продължава дълго. От няколко години Милена се доверява на различни стоматолози с надеждата да се справи с проблемните си зъби.
На пациентката е поставена металокерамика на горната челюст, но видът и не е достатъчно естетичен. Наблюдава се прозиране на метала, а цветът и формата на новите и зъби се оказват проблем и за самата нея.

Прочети цялата статия
Какво представляват фасетите
Полезно
Д-р Бялев

Какво представляват зъбните фасети

За всички онези пациенти, които имат различни притеснения относно естетичния вид на зъбите си, фасетите се явяват едно от най-добрите решения. В подходящите случаи те могат да подобрят драстично цялостния външен вид на зъбите на човек и заедно с това да изградят нова визия, която да бъде причина за много по-добро самочувствие.

Прочети цялата статия