лого дентална клиника Impression Dent София

Как се определя цената на фасетите?

Красивата усмивка и здравите зъби са предпоставка за забележителното ни самочувствие и добро здраве. Това беше и тема на предишния ни материал, в който ви описахме 7 важни факти за сапфирените брекети, които могат да направят чудеса с усмивката ви! Понякога обаче, брекетите не са най-добрата алтернатива за коригиране на усмивката.

Много от пациентите ни, за да се сдобият със забележителна усмивка, залагат на фасетите като инвестиция в себе си. Поставянето им е решението при криви, счупени или недобре подредени зъби.

Този метод за създаване на холивудска усмивка е изключително популярен, а резултатите, които се постигат чрез него, обират овациите. Ако се питате по какъв начин се определят цените на фасетите и кои са факторите, влияещи върху цената им, то ние ще се постараем да ви отговорим.

Както във всяка друга сфера, така и тук, цената се определя по начин, който максимално може да оправдае очакванията на пациента. От изключително значение е цената на фасетите да бъде достъпна за масовия потребител, а качеството на извършената услуга да бъде високо. В съчетание от компонентите достъпност и качество, стоматолозите определят сумата, която пациентът е необходимо да инвестира в себе си.

Сигурни сме, че много от вас се колебаят в избора на стоматолог и дентална клиника и запленени от ниската цена на дадена услуга, често прибягват до решения, които в последствие се оказват неправилни. Не ви съветваме да избирате най-ниската възможна цена, защото това може да е знак за некачествена работа или некачествени материали!

Какво на практика оказва влияние върху цената на фасетите?

Най-често факторите, които се вземат предвид при определяне цената на фасетите са три:

  1. Начинът на поставяне е може би най-важният елемент в ценообразуването. Според конкретния случай фасетите могат да бъдат поставени директно и индиректно. Както говорят и самите наименования – при директното поставяне, фасетите се изработват в устата на пациента, а при индиректното се взима предварителна проба, отливка на зъбите, едва след което се изработват и самите фасети.

Индиректното поставяне на фасети е по-скъпо в сравнение с директното. Това е така заради сложността на направата им и времето, което отнема тя.

  1. Заговорихме за време и труд и тук е мястото да споменем, че работата на стоматолога също е определяща за крайното ценообразуване. Както разбрахте, изработката на индиректни фасети отнема време за повечето процеси, които от своя страна допринасят и за по-добрия краен резултат. Добрите специалисти в стоматологията не пестят време и усилия, за да направят възможно най-доброто за пациентите си. Това внимание не бива да бъде пренебрегвано и е необходимо да се оценява подобаващо.

  2. Използваните материали са третият критерий, който има пряко отношение към цената на фасетите. Използват се различни материали, които, разбира се, определят и качеството на изработката. Най-достъпният и може би най-предпочитан е материалът фотополимер. Пациентите ни го избират, защото цената му не е висока. Когато става дума за качество обаче – ние, от дентална клиника Impression Dent, съветваме посетителите си да обърнат внимание и на останалите опции. Съветът ни е продиктуван от по-ниската устойчивост на фотополимера и реалното опасение, че бързо след поставянето на такъв вид фасети, те могат да изгубят блясъка си и да развалят добрия естетически вид.

Ако желаете да заложите на качество, то помислете за керамични фасети, които са изключително тънки, здраво прикрепящи се към зъба и устойчиви във времето. При поставянето на керамичните фасети (още наричани порцеланови фасети) не се използва метал, което напълно изключва риска от поява на тъмна линия в областта на венеца.

В дентална клиника Impression Dent град София можете да получите най-добрите съвети, съобразени със състоянието на зъбите ви и резултата, който бихте желали да постигнете. Екипът ни от специалисти е на разположение да обсъди с вас всички възможности, от които да изберете най-подходящата!

Хареса ли ви статията ? Споделете я с приятели

Още полезни статии от нашия блог

Фолк-певица-Анелия-Нова-Усмивка-с-циркониеви-коронки-д-р-Бялев
Клинични случаи
Д-р Бялев

Новата забележителната усмивка на Анелия

Поредният клиничен случай, за който ви обещахме, че ще разкажем, е този на една от най-разпознаваемите и обичани жени у нас – прекрасната поп фолк певица Анелия. Благодарим и за доверието, което ни гласува и сме щастливи, че успяхме да ѝ осигурим забележителната усмивка, с която да продължава да печели още милиони сърца.

Прочети цялата статия
Клиничен-случай-Дете-Ортодонтия-Дентална-Клиника-Impression-Dent-брекети-резултат-след
Клинични случаи
Д-р Яна Мохаммад-Бялева​

Клиничен случай детско ортодонтско лечение

От особено значение за развитието и сформирането на психиката и характера на най-малките сред нас, са ранните детски години и в много от случаите проблемният външният вид, който често пъти, за съжаление, става повод за порицание от околните.

В дентална клиника Impression Dent вярваме, че интервенциите, които извършваме на децата успяват да поставят и укрепят основите на пълноценния им, продуктивен и здравословен живот в по-зряла възраст.

Прочети цялата статия