Skip links
Естетични процедури 01

5 Естетични дентални процедури, които си заслужават

Перфектната усмивка за мечта за мнозина, а съвременната дентална медицина предлага много и различни възможности да я постигнем. В тази статия ще ви разкажем подбробно за 5 естетични дентални процедури, които наистина си заслужават:

  1. Циркониеви коронки
  2. Фасети
  3. Бондинг
  4. Избелване на зъби
  5. Гингивектомията (лазерна естетитична стоматология)

Циркониеви коронки

Те представляват изработени специално конструкции от циркониев оксид и безспорно са най-доброто решение, което може да вземете за пълна промяна на своята усмивка. Циркониевите коронки са щадящи за зъбите, тъй като изискват минимално изпиляване без да се налага да се умъртвяване на зъби. Имат изключително естествен и естетичен вид.
С тях лесно се коригират формата, големината и цвета на зъбите, а цялостният ефект след full mouth преобразяване с циркониеви коронки е наистина впечатляващ. Той се отличава с перфектна хармония и наистина създава усещането за перфектна усмивка (без изобщо да преувеличаваме).

Фасети

Едно от най-популярните и ефективни решения за корициране формата и цвета на зъбите са именно фасетите.Те са тънки люспи, чиято дебелина варира между 0.3 и 0.6 милиметра. Фасетите се залепват директно върху предната част на зъба.
Изключително ефективни за постигане на по-красив външен вид на зъбите, особено когато са напукани, отчупени или нямат добър външен вид. Чрез тях се променя формата и подреждането на зъбите, а това е от голяма ползва за пациенти с деформирани зъби.

Певицата-Анелия-с-циркониеви-коронки-Естетична-Дентална-Клиника-София-Impression-Dent

Бондинг

Една от най-нашумелите процедури в момента, която предлага отлични резултати. Бондингът дава възможност за директно възстановяване и/или подобряване вида на зъбите с естетичен фотополимер и то само в рамките на едно посещение при стоматолога. Процедурата е щадяща за зъбните тъкани, тъй като изисква минимално или никакво изпиляване. Прилага се с цел коригиране на дефекти, фрактури или разстояния между зъбите (диастема).

Избелване на зъби

Един от най-бързите начини усмивката ви да наистина да заблести. Избелването на зъбите може да бъде кабинетно или домашно. Избелването се съобразява със здравословното състояние и индивидуалните потребности на пациента. Първото се извършва задължително в кабинета на специалист и представлява кратка процедура, която не крие рискове за здравето на зъбите и венците. Това избелване се извършва еднократно, а ефектът от него е моментален. При избелването в домашни условия получавате система с избелващ агент, която прилагате сами у дома за определен период от време, но задължително спазвайки препоръките на стоматолог.

Гингивектомията (лазерна естетитична стоматология)

Тя представлява хирургично отстраняване на част от венците (т.нар. гингива). Процедурата е приложима за козметични корекции като например т.нар. гингивална усмивка (случайте, при които на показ е повече от 2мм от венеца при усмивка). Гингивектомия се прилага и при криви и неправилно подредени зъби, коато се налага корекция и на венците. Процедурата е приложима също при различни заболявания или наранявания на венците и при бактериални инфекции. Това позволява да се предотвратят бъдещи увреждания на венците и да се открие по-лесно поле за достъп до зъбите за тяхното почистване или лечение.

И все пак не забравяйте, че най-доброто решение за подобряване вида на вашата усмивка може да бъде намерено само след консултация с квалифициран естетичен стоматолог. Той ще всеме предвид индивидуалните ви особености и здравен статус, за да гарантира наистина впечатляващи резултати. Не отлагайте перфектната усмивка за бъдещето и запишете час за консултация в дентална клиника Impression Dent в София. Свържете се с нас на тел. +359 886 117 887 или чрез контактната форма.  


Здравей,
аз съм Д-р Ибрахим Бялев

Аз ще направя красивата ти усмивка възможна! Д-р Бялев е с 8 години опит в естетичната стоматология. Основател е на стоматологична клиника „IMPRESSION DENT“, в София, България. Работи непрекъснато в посока да развива стоматологичната си практика с разбиране към пациентите и техните нужди.