Skip links

Какво е Aqua care и как почиства и полира зъбите безболезнено?

За мнозина почистването и полирането на зъбите, както и лечението на кариеси не е сред любимите процедури, затова понякога това се превръща в причина да отлагаме посещенията при стоматолога. AquaCare е иновативен апарат с широко приложение в денталната медицина, с чиято помощ дискомфортът за пациента е сведен до минимум. В тази статия ще научите:

 

    1. Какво е AquaCare и как работи?

    1. Какви са предимствата на AquaCare?

    1. За какво се използва АquaCare ?

Какво е AquaCare и как работи?

Апаратът AquaCare намира изключително широко приложение в денталната медицина. Това е въздушно-абразивен апарат, който позволява безконтактно и минимално извазивно лечение и така осугурява много по-голям комфорт за пациента спрямо стандратните методи в стоматологията. AquaCare използва революционна технология, за да осгури удобна и бърза процедура.
Апаратът използва фина струя от течността AquaSol в комбинация с малък обем прах. AquaCare може да се използва практика във всички сфери на денталната медицина – терапия, ортодонтия, пародонтология и протетика.

Фолк-Певица-Анелия-Циркониеви-Коронки-Дентална-Клиника-Impression-Dent

Какви са предимствата на AquaCare?

В сравнение с традициония метод на изборване (или по-просто казано отстраняване на кариес) основното предимство на апарата е, че въздушната абразия не генерира топлина, звук, налягане или вибрации.
Въздушата абразия свежда до минимум необходимостта от анестезия. Другото голямо предимство на AquaCare е, че засяга се минимално здрава твърда тъкан. Това позволява както повече комфорт по време на работа за стоматолога, така и по-малко дискомфорт и неприятни усещания за пациента по време на самата процедура.

За какво се използва АquaCare ?

Както вече споманхме, апаратът има широко приложение в стоматологичната практика. Най-често AquaCare се използва за:
– Награпавяване на повърхността при препарация за адхезивна стоматология – процедура, свързана с поставянето на зъбни фасети или бондинг.
– Предпазване от микрофрактури и пукнатини, които обикновено могат да възникнат при работа с конвенционални инструменти
– Разкриване и почистване на зъбните фисури
– Повишаване на задържането на силанти
– Отстраняване или поправки на композитни възстановявания
– Препарация на малки кариозни лезии или т.нар. „изпиляване“ преди поставяне на фасети или циркониеви коронки
– Матиране на повърхността на метални възстановявания за откриване на оклузални смущения.
– Почистване на използвания от стоматолозите „цимент“ след поставяне корони, мостове и брекети
– Лечение на дентинова свръхчувствителност на зъбите
– Бързо отстраняване на петна, появили се в следствие на консумация на кафе, чай, тютюнопушене и др.
– Отстраняване на плаката непосредствено преди терапия с флуорид
– Преди и след процедури за избелване на зъбите

Impression Dent разполага с апарата AquaCare, а нашите специалисти са квалифицирани за работа с него. Запишете своя час за консултация и преглед на тел +359 886 117 887 или през контактната ни форма. Доверете грижата за усмивката си на Impression Dent – „Дентална клиника на годината“ за 2021 година, наградена от Business and Fashion Awards.


Здравей,
аз съм Д-р Гребенарова

Д-р Гребенарова е специалист с 8-годишен опит в денталната терапия. Завършва Факултет по Дентална медицина към Медицински университет – Варна през 2013г.