Каква е разликата между керамични и циркониеви коронки?

Поставянето на коронки често е най-предпочитаното и устойчиво решение за цялостна промяна на усмивката. Кой обаче е най-подходящият материал за израбтването им и какво ги отличава от останалите?
В тази статия ще научите:

Какво представляват керамичните коронки?

Керамичните коронки са предпочитан избор пред широкоразпространените металокерамични коронки, които все още се използват масово в стоматологичната практика.

Керамичните коронки имат максимално естествена визия, тъй като изключително успешно пресъздават цвета и характерната за естествените зъби полупрозрачност. Именно това ги отличава от металокерамичните коронки. При тях т. нар. кеше не пропуска светлината и я отразява по различен начин, което в някои случаи кара зъбите да изглеждат неестествено.

Важно е да знаем, че керамичните коронки са единични. Затова когато се поставянето на мост на пациента например за по-добра естетика вместо от металокерамика тази конструкция се изработва от циркониеви коронки и мостове, които разглеждаме подробно във втората част на статията.

 

Певицата-Анелия-с-циркониеви-коронки-Естетична-Дентална-Клиника-София-Impression-Dent

Какво представляват циркониевите коронки?

Циркониевите коронки са едно от най-добрите решения, които съвременната стоматология може да предложи за красива и естествено изглеждаща усмивка.

Основните предимства на изработените от този материал зъбни коронки са:

  • Изключителна здравина устойчивост
  • Много добра биологична съвместимост
  • Няма риск от алергични реакции
  • Няма чувствителност на зъбите при консумация на топло и студено

Циркониевите коронки не могат да оцветят венеца, както понякога се случва с металокерамичните коронки (което много често е повод за дискомфорт и притеснение у пациентите).

Едно от най-големите предимства на зъбните коронки, изработени от циркониев оксид безспорно е естествения вид, който максимално наподобява естествения вид на зъбите. При циркониевите коронки естетиката е гарантирана, тъй като циркониевият скелет може да бъде оцветен в цели 16 различни нюанса, което дава много възможности.

Циркониевите коронки са щадящи за зъбите, тъй като преди поставянето им изпиляването е минимално.

Не отлагайте грижата за своята усмивка и запишете час за консултация в дентална клиника Impression Dent в София. Свържете се с нас на тел. +359 886 117 887 или чрез контактната форма.

 

Хареса ли ви статията ? Споделете я с приятели

д-р Ибрахим Бялев от Дентална клиника Impression Dent

Вашият лекар

Д-р Бялев

Естетична Стоматология

Аз ще направя красивата ти усмивка възможна! Д-р Бялев е с 8 години опит в естетичната стоматология. Основател е на стоматологична клиника „IMPRESSION DENT", в София, България. Работи непрекъснато в посока да развива стоматологичната си практика с разбиране към пациентите и техните нужди. Един от най-добрите специалисти в естетичната стоматология, той залага на висококачествените медицински материали от най-ново поколение, като следва тенденциите в областта на стоматологията.

Вижте други полезни статии

Усмивка-Циркониеви-корони-клиничен-случай
Полезно
Д-р Бялев

Дентално лечение по време на отпуск в България. Как да го планираме?

Да съчетаем полезното с приятното е най-добрият вариант да прекараме лятната ваканция. Ако искате да се завърнете у дома с чисто нова блестяща усмивка, ето няколко неща, които трябва да знаете преди да предприемете денталното си лечение.

Прочети цялата статия
Нова-Усмивка-Фасети-Анелия-Дентална-Клиника-гр.София-Impression-Dent
Д-р Бялев

Как фасетите ще променят усмивката ви?

Фасетите са един от най-предпочитаните методи за естетична промяна на усмивката и това съвсем не е случайно. Добре изработените и поставени фасети придават на усмивката естествен и красив вид и могат да издържат с години.

Прочети цялата статия
Zircown-Crowns-Promotion-July-2022
Полезно
Д-р Бялев

Каква е разликата между керамични и циркониеви коронки?

Поставянето на коронки често е най-предпочитаното и устойчиво решение за цялостна промяна на усмивката. Кой обаче е най-подходящият материал за израбтването им и какво ги отличава от останалите?

Прочети цялата статия