Каква е разликата между керамични и циркониеви коронки?

Поставянето на коронки често е най-предпочитаното и устойчиво решение за цялостна промяна на усмивката. Кой обаче е най-подходящият материал за израбтването им и какво ги отличава от останалите?
В тази статия ще научите:

Какво представляват керамичните коронки?

Керамичните коронки са предпочитан избор пред широкоразпространените металокерамични коронки, които все още се използват масово в стоматологичната практика.

Керамичните коронки имат максимално естествена визия, тъй като изключително успешно пресъздават цвета и характерната за естествените зъби полупрозрачност. Именно това ги отличава от металокерамичните коронки. При тях т. нар. кеше не пропуска светлината и я отразява по различен начин, което в някои случаи кара зъбите да изглеждат неестествено.

Важно е да знаем, че керамичните коронки са единични. Затова когато се поставянето на мост на пациента например за по-добра естетика вместо от металокерамика тази конструкция се изработва от циркониеви коронки и мостове, които разглеждаме подробно във втората част на статията.

 

Певицата-Анелия-с-циркониеви-коронки-Естетична-Дентална-Клиника-София-Impression-Dent

Какво представляват циркониевите коронки?

Циркониевите коронки са едно от най-добрите решения, които съвременната стоматология може да предложи за красива и естествено изглеждаща усмивка.

Основните предимства на изработените от този материал зъбни коронки са:

  • Изключителна здравина устойчивост
  • Много добра биологична съвместимост
  • Няма риск от алергични реакции
  • Няма чувствителност на зъбите при консумация на топло и студено

Циркониевите коронки не могат да оцветят венеца, както понякога се случва с металокерамичните коронки (което много често е повод за дискомфорт и притеснение у пациентите).

Едно от най-големите предимства на зъбните коронки, изработени от циркониев оксид безспорно е естествения вид, който максимално наподобява естествения вид на зъбите. При циркониевите коронки естетиката е гарантирана, тъй като циркониевият скелет може да бъде оцветен в цели 16 различни нюанса, което дава много възможности.

Циркониевите коронки са щадящи за зъбите, тъй като преди поставянето им изпиляването е минимално.

Не отлагайте грижата за своята усмивка и запишете час за консултация в дентална клиника Impression Dent в София. Свържете се с нас на тел. +359 886 117 887 или чрез контактната форма.

 

Хареса ли ви статията ? Споделете я с приятели

д-р Ибрахим Бялев от Дентална клиника Impression Dent

Вашият лекар

Д-р Бялев

Естетична Стоматология

Аз ще направя красивата ти усмивка възможна! Д-р Бялев е с 8 години опит в естетичната стоматология. Основател е на стоматологична клиника „IMPRESSION DENT", в София, България. Работи непрекъснато в посока да развива стоматологичната си практика с разбиране към пациентите и техните нужди. Един от най-добрите специалисти в естетичната стоматология, той залага на висококачествените медицински материали от най-ново поколение, като следва тенденциите в областта на стоматологията.

Вижте други полезни статии

детско ортодонтско лечение дентална клиника Impression Dent гр.София
Д-р Яна Мохаммад-Бялева​

5 вредни навика, които водят до криви на зъби при децата?

Редица нездравословни навици могат да изглеждат безобидни отстрани, но понякога крият сериозни рискове от изкривяване на зъбите. Тези навици могат да станат за причина за по-сериозни проблеми, ако не бъдат изкоренени в детството. Кой са те и какви са опасностите, които крият?

Прочети цялата статия
Чувствителни-зъби-лечение-и-причини
Полезно
Д-р Бялев

Чувствителни зъби. Какви са причините и как се лекува?

Чувствителността на зъбите е проблем, с който се сблъскват много хора. За съжаление той често води до сериозен дискомфорт, като в немалко случаи значително влошава качеството на живот на страдащите от него

Прочети цялата статия
x-ray-teeth
д-р Гребенарова

Има ли риск при използването на дентален рентген?

Рентгеновите снимки в стоматологията са един от основните диагностични похвати. Благодарение на тях всеки дентален лекар може да установи с най-голяма точност наличието

Прочети цялата статия