Как фасетите ще променят усмивката ви?

Фасетите са един от най-предпочитаните методи за естетична промяна на усмивката и това съвсем не е случайно. Добре изработените и поставени фасети придават на усмивката естествен и красив вид и могат да издържат с години.
В тази статия ще научите:

Какво представляват зъбните фасети?

Зъбните фасети са един от най-щадящите и естетични начини за подобряване вида на усмивката. Фасетите са тънки люспи с дебелина между 0.3 – 0.6 мм.

Фасетите се поставят върху фронталната (предната) повърхност на зъбите. Най-често те се използват за корекция на дефекти на предните зъби. Преди поставянето им малка част от вестибуларната (предната) повърхност на зъбите се изпилява в рамките на 1,5мм до максимум 2мм.

 

За какво се използват зъбните фасети?

Фасетите са свързани със зъба с цел да променят формата, цвета, размера и/или дължината му. Както вече споменахме фасетите са изключително тънки и прецизно изработени конструкции, което ги прави изключително удобни и незабележими за околоните. В същото време те придават на зъбите естествен и красив вид, който със сигурност няма да остане незабелязан.

Всички фасети се изготвят персонализирано според типа захапка и зъби на конкретния пациент, за да сме сигурни, че прилягат идеално.

Венечната тъкан понася лесно порцелановите фасети, които освен всички останали качества имат и изключителна устойчивост на петна и оцветяване.

Фасетите са едно от най-добрите решения при напукани, отчупени, и изтрити зъби или просто такива, които нямат желания естетичен вид. Те са отлично решение и за корекция на разстояние между тях (т. нар. диастема).

Pochistvane-na-zubi-Aquacare-Dentalna-klinika-ImpressionDent0-Sofia

Какви са видовете фасети и кои са подходящи за мен?

Видовете фасети могат да бъдат различни според материала, от който са изработени и според начин, по който се поставят. 

 

Според начина на поставяне фасетите са: 

  • Фасети за директно поставяне
  • Фасети за индиректно поставяне
  • Фасети с минимално изпиляване на зъбите
  • Фасети без изпиляване

Според материала, от който се изработват: 

  • Фотополимерни фасети
  • Прес керамични фасети

Изборът на типа фасети е строго индивидуален и трябва да бъде съобразен с персоналните характеристики и нужди на пациента. Решението за това какви да са вашите фасети следва да вземете заедно с квалифициран естетичен стоматолог, който да ви консултира и да предложи оптималния за вас вариант. 

Не отлагайте грижата за своята усмивка и запишете час за консултация в дентална клиника Impression Dent в София. Свържете се с нас на тел. +359 886 117 887 или чрез контактната форма.

 

Хареса ли ви статията ? Споделете я с приятели

д-р Ибрахим Бялев от Дентална клиника Impression Dent

Вашият лекар

Д-р Бялев

Естетична Стоматология

Аз ще направя красивата ти усмивка възможна! Д-р Бялев е с 8 години опит в естетичната стоматология. Основател е на стоматологична клиника „IMPRESSION DENT", в София, България. Работи непрекъснато в посока да развива стоматологичната си практика с разбиране към пациентите и техните нужди. Един от най-добрите специалисти в естетичната стоматология, той залага на висококачествените медицински материали от най-ново поколение, като следва тенденциите в областта на стоматологията.

Вижте други полезни статии

детско ортодонтско лечение дентална клиника Impression Dent гр.София
Д-р Яна Мохаммад-Бялева​

5 вредни навика, които водят до криви на зъби при децата?

Редица нездравословни навици могат да изглеждат безобидни отстрани, но понякога крият сериозни рискове от изкривяване на зъбите. Тези навици могат да станат за причина за по-сериозни проблеми, ако не бъдат изкоренени в детството. Кой са те и какви са опасностите, които крият?

Прочети цялата статия
Чувствителни-зъби-лечение-и-причини
Д-р Бялев

Чувствителни зъби. Какви са причините и как се лекува?

Чувствителността на зъбите е проблем, с който се сблъскват много хора. За съжаление той често води до сериозен дискомфорт, като в немалко случаи значително влошава качеството на живот на страдащите от него

Прочети цялата статия
x-ray-teeth
Полезно
д-р Гребенарова

Има ли риск при използването на дентален рентген?

Рентгеновите снимки в стоматологията са един от основните диагностични похвати. Благодарение на тях всеки дентален лекар може да установи с най-голяма точност наличието

Прочети цялата статия