Как фасетите ще променят усмивката ви?

Фасетите са един от най-предпочитаните методи за естетична промяна на усмивката и това съвсем не е случайно. Добре изработените и поставени фасети придават на усмивката естествен и красив вид и могат да издържат с години.
В тази статия ще научите:

Какво представляват зъбните фасети?

Зъбните фасети са един от най-щадящите и естетични начини за подобряване вида на усмивката. Фасетите са тънки люспи с дебелина между 0.3 – 0.6 мм.

Фасетите се поставят върху фронталната (предната) повърхност на зъбите. Най-често те се използват за корекция на дефекти на предните зъби. Преди поставянето им малка част от вестибуларната (предната) повърхност на зъбите се изпилява в рамките на 1,5мм до максимум 2мм.

 

За какво се използват зъбните фасети?

Фасетите са свързани със зъба с цел да променят формата, цвета, размера и/или дължината му. Както вече споменахме фасетите са изключително тънки и прецизно изработени конструкции, което ги прави изключително удобни и незабележими за околоните. В същото време те придават на зъбите естествен и красив вид, който със сигурност няма да остане незабелязан.

Всички фасети се изготвят персонализирано според типа захапка и зъби на конкретния пациент, за да сме сигурни, че прилягат идеално.

Венечната тъкан понася лесно порцелановите фасети, които освен всички останали качества имат и изключителна устойчивост на петна и оцветяване.

Фасетите са едно от най-добрите решения при напукани, отчупени, и изтрити зъби или просто такива, които нямат желания естетичен вид. Те са отлично решение и за корекция на разстояние между тях (т. нар. диастема).

Pochistvane-na-zubi-Aquacare-Dentalna-klinika-ImpressionDent0-Sofia

Какви са видовете фасети и кои са подходящи за мен?

Видовете фасети могат да бъдат различни според материала, от който са изработени и според начин, по който се поставят. 

 

Според начина на поставяне фасетите са: 

  • Фасети за директно поставяне
  • Фасети за индиректно поставяне
  • Фасети с минимално изпиляване на зъбите
  • Фасети без изпиляване

Според материала, от който се изработват: 

  • Фотополимерни фасети
  • Прес керамични фасети

Изборът на типа фасети е строго индивидуален и трябва да бъде съобразен с персоналните характеристики и нужди на пациента. Решението за това какви да са вашите фасети следва да вземете заедно с квалифициран естетичен стоматолог, който да ви консултира и да предложи оптималния за вас вариант. 

Не отлагайте грижата за своята усмивка и запишете час за консултация в дентална клиника Impression Dent в София. Свържете се с нас на тел. +359 886 117 887 или чрез контактната форма.

 

Хареса ли ви статията ? Споделете я с приятели

д-р Ибрахим Бялев от Дентална клиника Impression Dent

Вашият лекар

Д-р Бялев

Естетична Стоматология

Аз ще направя красивата ти усмивка възможна! Д-р Бялев е с 8 години опит в естетичната стоматология. Основател е на стоматологична клиника „IMPRESSION DENT", в София, България. Работи непрекъснато в посока да развива стоматологичната си практика с разбиране към пациентите и техните нужди. Един от най-добрите специалисти в естетичната стоматология, той залага на висококачествените медицински материали от най-ново поколение, като следва тенденциите в областта на стоматологията.

Вижте други полезни статии

Усмивка-Циркониеви-корони-клиничен-случай
Полезно
Д-р Бялев

Дентално лечение по време на отпуск в България. Как да го планираме?

Да съчетаем полезното с приятното е най-добрият вариант да прекараме лятната ваканция. Ако искате да се завърнете у дома с чисто нова блестяща усмивка, ето няколко неща, които трябва да знаете преди да предприемете денталното си лечение.

Прочети цялата статия
Нова-Усмивка-Фасети-Анелия-Дентална-Клиника-гр.София-Impression-Dent
Д-р Бялев

Как фасетите ще променят усмивката ви?

Фасетите са един от най-предпочитаните методи за естетична промяна на усмивката и това съвсем не е случайно. Добре изработените и поставени фасети придават на усмивката естествен и красив вид и могат да издържат с години.

Прочети цялата статия
Zircown-Crowns-Promotion-July-2022
Полезно
Д-р Бялев

Каква е разликата между керамични и циркониеви коронки?

Поставянето на коронки често е най-предпочитаното и устойчиво решение за цялостна промяна на усмивката. Кой обаче е най-подходящият материал за израбтването им и какво ги отличава от останалите?

Прочети цялата статия