Видове Фасети. Кой да изберем?

Фасетите са един от най-предпочитаните методи за корекция на несъвършенства по зъбите. В съвременната естетична стоматология изборът на фасети е богат, а за да разберете кои биха най-подходящите за вас трябва да съобразите редица фактори.
В тази статия ще научите:

Колко дълго издържат фасетите и от какво зависи това?

Зъбните фасети са тънки люспи, чиято дебелина варира между 0,3 и 0,6 мм. Те се поставят върху предната повърхност на зъбите и служат, за да се коригират различни дефекти и несъвършенства по зъбите (разстояния, несъответствия в размера и/или формата, за корекция на цвета и др.)

2.Какви са различните видове фасети?

Ако вече сте взели решение да преобразите усмивката си с фасети, то сега предстои решението какви точно да те. И макар, че препоръчваме да се доверите на помощта на естетичен стоматолог при избора, то има някои основни неща, с които е добре да сте запознати предварително.

Различните видове фасети варират, според материала, от който са изработени от една страта и според начина, по който се поставят.

 

Според материалите, от който се изработват фасетите могат да бъдат:

  • Прес керамични фасети – изработват се от керамика и имат изключително добри естетически качества, но са по-крехки в сравнение с други видове фасети. Препоръчително е да
  • Фотополимерни фасети – изработват се от висококачествен естетичен полимер. Имат отлични естетически качества, но по-кратък живот в сравнение с останалите.
  • Циркониеви фасети – имат висококачествено циркониево покритие, което се отличава с безупречни естетически качества и максимално наподобява начинът, по който изглеждат естествените зъби. Единственият недостатък е по-високата цена в сравнение с останалите видове.

 

Според начините за поставяне фасетите могат да са: 

  • Фасети за директно поставяне
  • Фасети за индиректно поставяне
  • Фасети с минимално изпиляване на зъбите
  • Фасети без изпиляване

Нова-усмивка-певица-Диона-Дентална-Клиника-Impression-Dent-София-преглед

Как да изберем подходящи фасети?

Както вече споменахме в началото, при избора на фасети е важно да се подходи индивидуално. Вашият естетичен стоматолог ще съобрази персоналните ви характеристики и нужди, за да ви предложи най-доброто решение, чрез което да постигнете желаните резултати и да се радвате на перфектна усмивка. 

Не отлагайте грижата за своята усмивка и запишете час за консултация в дентална клиника Impression Dent в София. Свържете се с нас на тел. +359 886 117 887 или чрез контактната форма.

 

Хареса ли ви статията ? Споделете я с приятели

д-р Ибрахим Бялев от Дентална клиника Impression Dent

Вашият лекар

Д-р Бялев

Естетична Стоматология

Аз ще направя красивата ти усмивка възможна! Д-р Бялев е с 8 години опит в естетичната стоматология. Основател е на стоматологична клиника „IMPRESSION DENT", в София, България. Работи непрекъснато в посока да развива стоматологичната си практика с разбиране към пациентите и техните нужди. Един от най-добрите специалисти в естетичната стоматология, той залага на висококачествените медицински материали от най-ново поколение, като следва тенденциите в областта на стоматологията.

Вижте други полезни статии

Анелия-нова-усмивка-Дентална-Клиника-гр.София-Impression-Dent
Полезно
Д-р Бялев

Видове Фасети. Кой да изберем?

Фасетите са един от най-предпочитаните методи за корекция на несъвършенства по зъбите. В съвременната естетична стоматология изборът на фасети е богат, а за да разберете кои биха най-подходящите за вас трябва да съобразите редица фактори.

Прочети цялата статия
Pulpit-Kakvo-Predstavlqva-Dentalna-Klinika-Impression-Dent.
Полезно
д-р Главинов

Вадене на зъб. Какво е нужно да знаем?

Ваденето на зъб е една от най-неприятните асоциации, с които повечето хора свързват стоматологията. В Impression Dent се борим по последно да спасим всеки зъб, но понякога ваденето му или т.нар. екстракция е просто неизбежно.

Прочети цялата статия