Skip links
Дентален туризъм 01

Какво е дентален туризъм и защо България е точната дестинация?

Пътуването с цел стоматологично лечение до различни дестинации е все по-търсена услуга от пациенти по целия свят.
В тази статия ще научите:

  1. Колко дълго издържат фасетите и от какво зависи това?
  2. Какви са спецификите на денталния туризъм?
  3. Защо България е точната дестинация?

Колко дълго издържат фасетите и от какво зависи това?

Денталният туризъм е динамична и бързо развиваща се услуга, която привлича интереса на пациенти от различни части на света, търсещи идеалното съотношение цена-качество за тяхното стоматологично лечение.

Той съчетава в себе си не само пътуването с цел лечение, но и възможността за ваканция, по време на която може да се с местните забележителности и култура на страната, която е избрал.

Какви са спецификите на денталния туризъм?

В голяма част от случаите пациентите прибягват до него като алтернатива на скъпоструващо процедури в тяхната страна. Основното им изискване обаче е тя да не е за сметка на качеството на услугата.

Сред най-търсените услуги са поставянето на зъбни импланти, коронки и фасети за постигане на цялостна естетична промяна на усмивката. Сред останалите често търсени услуги е ендодонтското или кореново лечение, което в повечето случаи е последвано от поставянето на циркониеви коронки.

Dental-Tourism-Bulgaria-Best-Country-Europe-Byalev

Защо България е точната дестинация?

Известен факт е, че България  е сред от най-предпочитаните дестинации в Европа за туризъм свързан със стоматологични процедури. Сред основните причини е по-достъпната цена на стоматологичните услуги у нас спрямо страните от Западна Европа например, но не само. Страната ни се нарежда на челните места по брой специалисти по стоматологична медицина, чиято работа се откроява с качество отговарящо на най-високите световни стандарти. 

Членството на България в Европейския съюз също е предпоставка за по-голям интерес, тъй като общото европейско законодателство гарантира правата на потребителите и пациентите навсякъде в общността. 

Не отлагайте грижата за своята усмивка и запишете час за консултация в дентална клиника Impression Dent в София. Свържете се с нас на тел. +359 886 117 887 или чрез контактната форма.

Здравей,
аз съм Д-р Ибрахим Бялев

Аз ще направя красивата ти усмивка възможна! Д-р Бялев е с 8 години опит в естетичната стоматология. Основател е на стоматологична клиника „IMPRESSION DENT", в София, България. Работи непрекъснато в посока да развива стоматологичната си практика с разбиране към пациентите и техните нужди.