Какво е дентален туризъм и защо България е точната дестинация?

Пътуването с цел дентално лечение до различни дестинации е все по-търсена услуга от пациенти по целия свят.
В тази статия ще научите:

Колко дълго издържат фасетите и от какво зависи това?

Денталният туризъм е  динамична и бързо развиваща се услуга, която привлича интереса на пациенти от различни части на света, търсещи идеалното съотношение цена-качество за тяхното дентално лечение.

Денталният туризъм съчетава в себе си не само пътуването с цел лечение, но и възможността за ваканция, по време на която може да се с местните забележителности и култура на страната, която е избрал.

Какви са спецификите на денталния туризъм?

В голяма част от случаите пациентите прибягват до денталния туризъм като алтернатива на скъпоструващо процедури в тяхната страна. Основното им изискване обаче е тя да не е за сметка на качеството на услугата.

Сред най-търсените услуги са поставянето на импланти, коронки и фасети за постигане на цялостна естетична промяна на усмивката. Сред останалите често търсени услуги е ендодонтското или кореново лечение, което в повечето случаи е последвано от поставянето на коронки.

Dental-Tourism-Bulgaria-Best-Country-Europe-Byalev

Защо България е точната дестинация?

Известен факт е, че България  е сред от най-предпочитаните дестинации в Европа за дентален туризъм. Сред основните причини е по-достъпната цена на стоматологичните услуги у нас спрямо страните от Западна Европа например, но не само. Страната ни се нарежда на челните места по брой специалисти по дентална медицина, чиято работа се откроява с качество отговарящо на най-високите световни стандарти. 

Членството на България в Европейския съюз също е предпоставка за по-голям интерес, тъй като общото европейско законодателство гарантира правата на потребителите и пациентите навсякъде в общността. 

Не отлагайте грижата за своята усмивка и запишете час за консултация в дентална клиника Impression Dent в София. Свържете се с нас на тел. +359 886 117 887 или чрез контактната форма

Хареса ли ви статията ? Споделете я с приятели

д-р Ибрахим Бялев от Дентална клиника Impression Dent

Вашият лекар

Д-р Бялев

Естетична Стоматология

Аз ще направя красивата ти усмивка възможна! Д-р Бялев е с 8 години опит в естетичната стоматология. Основател е на стоматологична клиника „IMPRESSION DENT", в София, България. Работи непрекъснато в посока да развива стоматологичната си практика с разбиране към пациентите и техните нужди. Един от най-добрите специалисти в естетичната стоматология, той залага на висококачествените медицински материали от най-ново поколение, като следва тенденциите в областта на стоматологията.

Вижте други полезни статии

детско ортодонтско лечение дентална клиника Impression Dent гр.София
Д-р Яна Мохаммад-Бялева​

5 вредни навика, които водят до криви на зъби при децата?

Редица нездравословни навици могат да изглеждат безобидни отстрани, но понякога крият сериозни рискове от изкривяване на зъбите. Тези навици могат да станат за причина за по-сериозни проблеми, ако не бъдат изкоренени в детството. Кой са те и какви са опасностите, които крият?

Прочети цялата статия
Чувствителни-зъби-лечение-и-причини
Д-р Бялев

Чувствителни зъби. Какви са причините и как се лекува?

Чувствителността на зъбите е проблем, с който се сблъскват много хора. За съжаление той често води до сериозен дискомфорт, като в немалко случаи значително влошава качеството на живот на страдащите от него

Прочети цялата статия
x-ray-teeth
Полезно
д-р Гребенарова

Има ли риск при използването на дентален рентген?

Рентгеновите снимки в стоматологията са един от основните диагностични похвати. Благодарение на тях всеки дентален лекар може да установи с най-голяма точност наличието

Прочети цялата статия