Какви са предимствата на алайнерите при изправянето на зъби?

Добре подредените и здрави зъби са в основата на красивата усмивка. За мнозина обаче дискомфортът от носенето на брекети и не особено естетичният им вид често е повод да отлагат във времето лечението си. За щастие обаче съвременната дентална медицина предлага нови по-добри възможности, сред които са алайнерите. В тази статия ще научите:

Какво са алайнерите и кога се използват?

Алайнерите, познати още като „прозрачни шини“, са съвременната модерна алтернатива на традиционно използваните за изправяне на зъбите брекети. Те са надежден начин за разрешаването на различни проблеми и са предпочитани от ортодонтите и пациентите заради ефективността и удобството, които предлагат.
Те са доказан метод за корекция на различи състояния като например дълбока захапка, кръстосана захапка във фронталния и в страничния участък, отворена захапка, струпвания, струпвания на зъби. Ефективно средство и за затваряне на диастеми и треми (разстояния) между зъбите. Резултатите от ортодонтско лечение с алайнери не отстъпват по нищо на тези, които могат да бъдат постигнати с брекети.
Основното предимство на алайнерите е, че спестяват много от дискомфорта на пациента при ортодонтско лечение, в това число и броя посещения при специалист ортодонт в хода на лечението.

Nevidimi-Alaigneri-invisalign-D-r-Yana

Какви са предимствата на алайнерите Invisalign пред останалите методи за изправяне на зъби?

Алайнерите Invisalign са прозрачната алтернатива на брекетите. Методът Invisalign е изключително напреднал и високотехнологичен, като резултатите при лечение с него са напълно съпоставими с традиционното лечение с брекети.
Алайнерите Invisalign са изцяло прозрачни и дискретни и не създават психолочиески дискомфорт и притеснение при носенето им. Те са много по-комфортни в сравнение с брекетите, тъй като се изработват индивидуално за всеки пациент чрез прецизно лазерно изрязване, съобразено с линията на венеца на пациента и пасват идеално.
Основното предимство на Invisalign е 3D технологията, която методът използва и която показва на лекуващия специалист да предвиди как ще се изместят зъбите при всяко преместване на шината. Това дава възможност и на ортодонта и на пациента да са информирани за очакваните резултати още преди същинското лечение да е започнало и да дава ясна представа как ще изглежда усмивката на пациента непосредствено след края на лечението.

Как протича лечението Invisalign и какви са очакваните резултати?

В хода на лечението със системата Invisalign се поставят поредица от прозрачни шини, които се сменят през определен период от време (обикновено всяка от тях се носи поне седмица).
Всички шини в комплекта са изработени така, че постепенно да изместват подредбата на зъбите. Това позволява желаните резултати да се постигнат за максимално кратко време в зависимост от сложността на случая на конкретния пациент.
Невидимите брекети Invisalign са много по-удобни за носене спрямо брекетите. Те са почти незабележими и не причиняват неудобството да задържат храна, което често е повод за притеснения от страна на пациентите, лекувани със стандартни брекети. Едно от най-големите им предимства за удобството на пациента е, че не пречат на говора, което ги прави предпочитан избор на малки и големи.
Продължителността на лечението с алайнерите зависи от много и различни фактори, като тези, които следва да се вземат предивид са състоянието на захапката, до колко криви са зъбите на конкретния пацинет и т.н.
Опитът показва, че средно за повечето възрастни процесът на лечение трае около година, но в определени случаи може да достигне и до две години. За постигане на максимално добър ефект алайнерите следва да бъдат носени между 20 и 22 часа всеки ден докато трае лечението. Важно е да знаете, че добрите резултати до голяма степен зависят от постоянството на пациента и стриктното спазване на препоръките на ортодонта.
Дентална клиника Impression Dent е оторизиран представител на системата Invisalign за България. Нашият ортодонт д-р Яна Моххамад-Бялева е на разположение да отговори на всички въпроси, свързани със системата Invisalign и да планира вашето индивидуално лечение за по-красива усмивка. Запазете своя част за през контактната ни форма или се обадете на тел. +359 886 117 887 всеки делничен ден между 10 и 20 часа. Очакваме ви!

Хареса ли ви статията ? Споделете я с приятели

D r Yana Menu.png Menu

Вашият лекар

Д-р Яна Мохаммад-Бялева​

Ортодонт

Аз ще се погрижа да имаш перфектно подредена усмивка. Д-р Яна Мохаммад–Бялева завършва Медицински университет „Факултет по Дентална медицина“ в гр. Пловдив, като още по време на обучението си се насочва към основните си интереси в денталната медицина, а именно ортодонтия и естетика.

Вижте други полезни статии

Анелия-нова-усмивка-Дентална-Клиника-гр.София-Impression-Dent
Полезно
Д-р Бялев

Видове Фасети. Кой да изберем?

Фасетите са един от най-предпочитаните методи за корекция на несъвършенства по зъбите. В съвременната естетична стоматология изборът на фасети е богат, а за да разберете кои биха най-подходящите за вас трябва да съобразите редица фактори.

Прочети цялата статия
Pulpit-Kakvo-Predstavlqva-Dentalna-Klinika-Impression-Dent.
Полезно
д-р Главинов

Вадене на зъб. Какво е нужно да знаем?

Ваденето на зъб е една от най-неприятните асоциации, с които повечето хора свързват стоматологията. В Impression Dent се борим по последно да спасим всеки зъб, но понякога ваденето му или т.нар. екстракция е просто неизбежно.

Прочети цялата статия