Skip links

Цена на циркониеви коронки – защо те са най-добрата инвестиция за усмивката?

В тази статия ще научите:

Циркониевите коронки са смятани за символ на натурална естетика в стоматологията, тъй като се доближават най-много до вида на естествените зъби. Предимствата им са безспорни, а единственият им недостатък е сравнително високата цена. Дали обаче тя наистина е толкова висока предвид качеството им?

Какви са предимствата на циркониевите коронки?

Спрямо останалите видове коронки (и най-вече широко разпространените металокерамични коронки) циркониевите коронки имат няколко безспорни предимства. На първо място това е тяхната здравина. Те са в пъти по-устойчиви от стандартните металокерамични коронки и при тях не съществува риск от отчупване. 

Не по-малко важни са изключително добрата биологична съвместимост на този материал и липсата на възможни алергични реакции при него. Няма риск и от характерното в някои случаи оцветяване на венеца, която се получава вследствие на окисляването на металния компонент в металокерамичните коронки. 

След поставяне на циркониеви коронки няма опасност от прекомерна чувствителност на зъбите при консумация на топли и студени храни или напитки. 

И последно (но не и по важност) – да не забравяме изключително добър естетичен вид на циркониевите коронки, които в стоматологията се смятат за символ на натурална естетика. Циркониевият скелет може да бъде оцветен в над 15 различни нюанса. Така при поставяне на циркониеви коронки може да се постигне изключително естествен и естетически издържан вид на усмивката.

Clinical-case-zircown-crowns-Galina-Before

Klinichen-sluchai-Cirkonievi-Koronki-sled-Dentalna-Klinika

Какво е съотношението цена-качество при циркониевите коронки?

Ако циркониевите коронки имат недостатък, то това е по-високата цена спрямо коронките, изработени от други материали (например добре познатата металокерамика). Вече споменахме за здравината, биосъвместимостта и естетиката на този материал, което само по себе си носи дългосрочни ползи за пациента. 

При правилна грижа и добра орална хигиена циркониевите коронки не събират плака или зъбен камък, което също в дългосрочен план спестява на пациента множество посещения при зъболекаря във времето. Цирконият не променя цвета си, което означава, че процедурите за избелване на зъбите също ще останат зад гърба ви. Погледнато глобално циркониевите коронки са инвестиция, която си заслужава и със сигурност се отплаща във времето. 

Не отлагайте грижата за своята усмивка и запишете час за консултация в дентална клиника Impression Dent в София. Свържете се с нас на тел. +359 886 117 887 или чрез контактната форма.

Здравей,
аз съм Д-р Ибрахим Бялев

Аз ще направя красивата ти усмивка възможна! Д-р Бялев е с 8 години опит в естетичната стоматология. Основател е на стоматологична клиника „IMPRESSION DENT", в София, България. Работи непрекъснато в посока да развива стоматологичната си практика с разбиране към пациентите и техните нужди.