Какво е първичен дентален преглед и защо е важен?

Казват, че и най-дългото пътуване започва с една крачка. Това важи с пълна сила и за преобразяването на усмивката. Първата и основополагаща стъпка в този процес е именно първата среща и преглед при вашия лекар.

Какво е първичен дентален преглед?

Това е първоначалният преглед, при които вашия дентален лекар ще установи какво е настоящото си състояние и ще ви консултира подробно.  Съветваме ви по време на този преглед да споделите всичко, което ви интересува или дори тревожи и да запознаете своя специалист детайлно с всичко, свързано с оралното ви здраве и да му предоставите информация и документи от предишни прегледи и изследвания, ако имате такива.

Това е моментът, в който да запознаете вашия лекар с желанията и очакванията от лечението и да обсъдитe заедно как ще протече лечението ви и как да постигнете желаните резултати.

 

Как протича първичният преглед?

След като ви посрещнем в Естетична дентална клиника Impression Dent гр.София ще попълните т. нар. медицински въпросник. В него са включени въпроси, свързани със здравословното ви състояние, алергии, прекарани заболявания, приемате ли медикаменти и т.н. След като ви настаним в кабинета вашият лекар ще направи обстоен дентален преглед, за да установи какво е състоянието на зъбите, венците и здравето на устната кухина като цяло.

 

По преценка на лекаря може да ви бъде направена панорамна рентгенова снимка, с помощта на която да се установи състоянието на корените на зъбите и костта. В последствие ще ви бъдат направени и фотоснимки, които да послужат за последващ анализ.

Galvanizam-metalni-koronki-Dentalna-Klinica-Impression-Dent

Какво следва след прегледа?

Непосредствено след прегледа ще ви бъде изготвен детайлен лечебен план, в които ще бъдат включени всички манипулации и етапите, през които ще премине лечението ви, за да постигнем желания краен резултат. 

Заедно с него ще получите и подробен финансов план за стойността на лечението и начините на разплащане. След това ще пристъпим към запазване на удобни за вас часове за всички необходими манипулации. 

Не отлагайте грижата за своята усмивка и запишете час за консултация в дентална клиника Impression Dent в София. Свържете се с нас на тел. +359 886 117 887 или чрез контактната форма.

 

Хареса ли ви статията ? Споделете я с приятели

д-р Ибрахим Бялев от Дентална клиника Impression Dent

Вашият лекар

Д-р Бялев

Естетична Стоматология

Аз ще направя красивата ти усмивка възможна! Д-р Бялев е с 8 години опит в естетичната стоматология. Основател е на стоматологична клиника „IMPRESSION DENT", в София, България. Работи непрекъснато в посока да развива стоматологичната си практика с разбиране към пациентите и техните нужди. Един от най-добрите специалисти в естетичната стоматология, той залага на висококачествените медицински материали от най-ново поколение, като следва тенденциите в областта на стоматологията.

Вижте други полезни статии

Анелия-нова-усмивка-Дентална-Клиника-гр.София-Impression-Dent
Полезно
Д-р Бялев

Видове Фасети. Кой да изберем?

Фасетите са един от най-предпочитаните методи за корекция на несъвършенства по зъбите. В съвременната естетична стоматология изборът на фасети е богат, а за да разберете кои биха най-подходящите за вас трябва да съобразите редица фактори.

Прочети цялата статия
Pulpit-Kakvo-Predstavlqva-Dentalna-Klinika-Impression-Dent.
Полезно
д-р Главинов

Вадене на зъб. Какво е нужно да знаем?

Ваденето на зъб е една от най-неприятните асоциации, с които повечето хора свързват стоматологията. В Impression Dent се борим по последно да спасим всеки зъб, но понякога ваденето му или т.нар. екстракция е просто неизбежно.

Прочети цялата статия