6 доказани съвета за по-свеж дъх

Лошият дъх може да бъде сериозен проблем, с които някои хора трудно се преборват. Няма спор, че той може да „помрачи“ и най-красивата усмивка. Затова подбрахме шест доказани съвета за по-свеж дъх, които да следвате в ежедневната си грижа:

Почиствайте добре зъбите и езика си

Правилното почистване е в основата на свежия дъх. Мийте зъбите си поне 2 пъти на ден за поне 3 минути и не забравяйте да почиствате добре и езика си с помощта на четката за зъби или друго приспособление.

Намалете приема на кафе

Кафето може и да действа освежаващо и тонизиращо, но приемано в големи количества е една от предпоставките за лош дъх. Освен това то е един главните причинители на петна и оцветявания по зъбите. Така че ограничете консумацията му, за да се радвате на свеж дъх и здрави зъби.

Откажете или поне намалете тютюнопушенето

Лошият дъх в устата, който остава след всяка изпушена цигара

Също както и кафето цигарите са сред най-честите причини за пожълтяване на зъбите, така че колкото по-скоро се откажете от вредния навик толкова по-добре ще се отрази не само на оралното ви здраве, но и на здравословното ви състояние като цяло.

Дъвчете дъвки без захар

Дъвченето на дъвки без захар е един добър начин да си осигурим максимално свеж дъх без допълнителен риск от развитието на кариес.

Приемайте пробиотик

Добрият бактериален баланс в устната кухина е от ключово значение за свежия дъх. Затова приемът на подходящ пробиотик е толкова важен. Най-добре е пробиотикът да е разработен специално за грижа устната кухина. Такъв е BioGaia® Prodentis. Таблетките спомагат за добавянето на полезни бактерии в устата, защото съдържат комбинация от два щама живи бактерии за здравето на зъбите и венците.

Редовни прегледи при стоматолог

Понякога лошият дъх може да се дължи на развален зъб или друго заболяване в устната кухина. Затова не пропускайте редовните профилактични прегледи при стоматолог. Той най-правилно ще ви насочи към подходящата грижа за устната кухина, така че да се радвате на свеж дъх. 

Не отлагайте грижата за своята усмивка и запишете час за консултация в дентална клиника Impression Dent в София. Свържете се с нас на тел. +359 886 117 887 или чрез контактната форма.

Хареса ли ви статията ? Споделете я с приятели

Вижте други полезни статии

детско ортодонтско лечение дентална клиника Impression Dent гр.София
Д-р Яна Мохаммад-Бялева​

5 вредни навика, които водят до криви на зъби при децата?

Редица нездравословни навици могат да изглеждат безобидни отстрани, но понякога крият сериозни рискове от изкривяване на зъбите. Тези навици могат да станат за причина за по-сериозни проблеми, ако не бъдат изкоренени в детството. Кой са те и какви са опасностите, които крият?

Прочети цялата статия
Чувствителни-зъби-лечение-и-причини
Д-р Бялев

Чувствителни зъби. Какви са причините и как се лекува?

Чувствителността на зъбите е проблем, с който се сблъскват много хора. За съжаление той често води до сериозен дискомфорт, като в немалко случаи значително влошава качеството на живот на страдащите от него

Прочети цялата статия
x-ray-teeth
Полезно
д-р Гребенарова

Има ли риск при използването на дентален рентген?

Рентгеновите снимки в стоматологията са един от основните диагностични похвати. Благодарение на тях всеки дентален лекар може да установи с най-голяма точност наличието

Прочети цялата статия